Bayburt Postası - Aydıntepe Çok Programlı Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler kentin yöresel lezzetlerini hazırlayarak davetlilere sundu.

Programda Bayburt mutfağının en seçkin örnekleri görücüye çıktı. Öğrenciler; haşıl, kesme çorbası, ayranlı çorba, yoğurtlu dolma ve galacoş gibi ana yemeklerin yanı sıra ziron, pancar borani, su böreği ve tatlı çorba gibi kente özgü tatlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca Bayburt hurması, un helvası, yaprak mantı ve kabak borani gibi lezzetler de tadım yapan davetlilerden tam not aldı.

Kültürel Miras Kıyafetlerle Canlandı

Etkinlik sadece mutfak kültürüyle sınırlı kalmadı. Bayburt’un geleneksel giyim kuşamı da programın dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı. Köylerde yaygın olarak kullanılan ve "çar" olarak bilinen geleneksel giysiyi ve Bayburtlu kadınların gündelik yaşamda tercih ettiği kıyafetleri giyen öğrenciler, kültürel bir sunum gerçekleştirdi.

Fikret Özbey'e namıdiğer 'Fiko Baba'ya duygusal veda
Fikret Özbey'e namıdiğer 'Fiko Baba'ya duygusal veda
İçeriği Görüntüle

İlçe protokol üyelerinin de katılım sağladığı programda, davetliler hazırlanan yöresel ikramların tadına bakarak öğrencilerin bu anlamlı çalışmasına ortak oldu.