Bu restoranda ayda 15 ton işkembe işlediklerini ve aylık 450 bin lira civarında (yıllık yaklaşık 5 milyon lira) ciro yaptıklarını da vurgulayan Adnan Sarıhan, “İncirli Caddesi’ndeki restoranımızda 65 kişi çalışıyor. Etiler’e de 30 kişi aldık. Öyle her yere yayılmayacağız. Belki bir tane de Bağdat Caddesi’ne açarız” diyor.
Adnan Sarıhan “Aslen Bayburt Sarıhan Köyü’ndenim. Dedem, babam orada hayvancılıkla iştigale ederlerdi. Ailece 1970’lerde önce İstanbul’a geldik. Ben 14-15 yaşımdaydım” diyor ve şöyle devam ediyor: “Babam aileye biraz küstü ve Almanya’ya gurbetçi gitti. Ben de yanına gittim. Orada Essen yakınlarında 10 yıl kadar maden işçisi olarak çalıştı. Beni de ‘madencilik konusunda bir sanat okulu’na gönderdi. 1986’da Türkiye’ye döndük. Babam ve amcalarım Tahtakale’de gıda toptancılığı yapmaya başladılar. Ben ayrı iş yapmak istedim. 1988’de bir akrabamla Esenler Dörtyol’da otururken bana ‘bak şurada çok iyi çorbacı olur ama para yok ki yapalım’ dedi. Ben de ‘para var hadi yapalım’ dedim. 1996’da da Bakırköy İncirli Caddesi’ne taşındık. Sakatata bağlı çorbacılık sektörüne Almanya’da gördüğüm iş disiplinini, hijyeni, kaliteyi getirdim” diyor.
Müşterinin de talebiyle işkembe ve sakatatlarla yeni yemekler de denediklerini anlatan Adnan Sarıhan şöyle konuşuyor: “İşkembeciydik ama diğer çorbaları da ekledik. Mönümüzde 50 çeşit yemek var şimdi. Ağırlık tabii ki işkembede. Ama mesela kokoreç fajita bile yaptık. Külbastı da yoğurtlu kebap da veriyoruz. İşkembeli Fejituna da (bir tür makarna) yaptık. Dil karpaçyo, ciğer wrap, kokoreç wrap, işkembeli fettucini de var. (Karpaçyo: 1950 Venedik’inde Harry’s Bar’ın aşçısı Giuseppe Cipriani, doktorun et yemesini yasakladığı bir müşterisi için özel hazırladığı tabağın tablo gibi olduğunu görünce adını dönemin ünlü ressamından etkilenerek carpaccio-Karpaçyo koymuş. Orijinali sığır etinden filetoluk, yağı ve siniri tamamen ayıklanmış bir parçanın buzdolabında bekledikten sonra incecik kesilmesi ve üzerine sos ilave edilmesiyle hazırlanıyor.)”
Adnan Sarıhan, “Bakırköy dışında hiç şubemiz olmadı. İlk şubemiz Etiler oluyor” diyor. Benzer adla çok sayıda işkembeci açıldığını vurgulayan Sarıhan şöyle konuşuyor: “Adımıza yakın, benzer çok sayıda işkembeci açıldı. Hukuki mücadelelerimiz sürüyor. Bizim ilk tescilimiz Sarıhan İşkembe Salonu’ydu, Sarıhan Daynight oldu. Adnan Sarıhan’ı tescil ettirdim. Son olarak da Sarıhan Gusto olduk.”
Adnan Sarıhan, “Etiler Nispetiye Caddesi’ndeki yatırımımız 1.5 milyon doları buldu. Yer konusunda en iyi müşterilerimizden Arda Turan ısrar etti. Ali Sabancı’dan burayı kiraladık. Mimarımız Eren Yorulmazer oldu. 1000 metrekarelik bir yer. Bir çorbacıya bu kadar masraf çok gelebilir ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Markamızı daha da güçlendiriyoruz. İki oğlum, kızım, başkaca akrabalarımız hep birlikte çalışıyoruz” diyor. Sarıhan’ın verdiği bilgiye göre ünlü müşteriler arasında Şahan Gökbakar, Adnan Polat, Rıdvan Dilmen, İbrahim Tatlıses, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Abdülkadir Aksu gibi ünlü isimler var.