Topuzoğlu: “Burası benim kulübüm, devam etmek istiyorum”

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu, sezonun özeti sayılabilecek söyleşimizde çarpıcı açıklamalar yaptı...

Topuzoğlu: “Burası benim kulübüm, devam etmek istiyorum”
Bayburt Postası - 3. Lig 3. Grup’ta ligi 61 puanla 2. sırada bitiren ve 2. Lig yolunda yıllar sonra play-off oynayarak Bayburtlu futbolseverlere keyifli ve heyecanlı bir sezon yaşatan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu ile sezonu ve bundan sonrasını konuştuk…

Play off karşılaşmalarını unutamadığını dile getiren Topuzoğlu, “koca sezonu hakem hatalarına kurban ettik” dedi. Topuzoğlu, sezonun özeti sayılabilecek söyleşimizde çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o söyleşimizde öne çıkanlar ve Topuzoğlu’nun açıklamaları…


“Bildiğiniz gibi göreve ilk devrenin bitimine 8 hafta kala geldik. 13 puanla devraldığımız takım ile devreyi 24 puanla bitirdik. Transferin zor olduğu bir dönem olan devre arası, şansımız yaver gitti ve isabetli ve olumlu transferler yapabildik. Ve ardından iyi bir çıkış yakaladık. 9 maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. İkinci yarının en çok kazanan ve en çok puan toplayan ekibi olarak dikkat çektik ve bir ara Türkiye’nin gündemine oturduk. Tabii bu galibiyet serisi sonrası tek hedefimiz önce play off’a kalmak, ardından da 2. Lig’e çıkmaktı.”


“Bizi hakemler yaktı”

“Play off’ta Beylerbeyispor, eşleşebileceğimiz en iyi takımdı. İlk maçı İstanbul’da ve sentetik çimde oynadık. Maçı izleyenlerde görmüştür ki, çok net bir şekilde bizi resmen elemek için uğraştılar. Beylerbeyispor ile federasyon arasındaki mesafe sadece 100 metre. Bizim her iki maçımıza da öyle hakemler atadılar ki, sağolsun bu hakem kardeşlerimiz ellerinden geleni artlarına bırakmadılar. 

Sahamızdan çıkarmayan, taktir hatlarını Beylerbeyispor’dan kullanan, 5 dakika içerisinde kritik oyuncularımıza sarı kart gösteren, net golümüzü ve penaltımızı vermeyen bir hakem vardı sahada. Attığımız ve sayılmayan golde temas yok ama nasıl olduysa faul var dendi! Oltan ceza sahası içerisinde bomboş kaleye golü atacakken yaka paça yere indirildi ama yüzde yüz penaltı olan bu pozisyon es geçildi. Tamamen rakibe endeksli bir hakemle oynadık. Tabi böyle olunca nasıl eleyeceksin!

Bir de yan top zaafımız bu maçlarda da kendisini gösterdi. Yan toplarda büyük sıkıntı çektik. Yüksek toplar sezon boyunca kabusumuz oldu. Kısa bir takım olduğumuz için bu zaafın üstesinden gelemedik. Yine de ikinci maçta son dakikaya kadar mücadelemizi sürdürdük. 3 gol attık, daha fazlasını atıp finale çıkabilirdik ama inanın hakemler izin vermedi. O nedenle 2. Lig’e çıkamadık değil, çıkarmadılar!

Elenmemize neden olan başka unsurlar da vardı. Burada söylemem şimdi doğru olmaz. Sonuçta sezon içerisinde her iki 2 maçta da büyük üstünlük sağladığımız Niğde takımı Beylerbeyi’ni geçerek 2. lige çıktı.” 

“Elde ettiğimiz başarı fena bir başarı değil”

“Göreve gelirken ilk hedefimiz 2. Lig’e çıkmak değildi. Aldığımız başarılı sonuçlar bizi o hedefe kilitledi. Şahsen ben bile kendimi 2. Lig havasına sokmuştum. Sanırım bu sonuca benden daha fazla üzülen olmamıştır. Yine de bugün bakıp düşündüğümüzde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 13 puandan 61 puana çık, ligi ikinci bitir, play-off oyna, play-off’ta 6 gol at, 7 gol ye ve nihayetinde hakemleri geçeme! Elde ettiğimiz başarı fena bir başarı değil.”

“Bayburt’u ülkenin spor gündemine taşıdık”

“Lig boyunca oynadığımız başarılı maçlar sonrasında Bayburt’u sürekli spor gündeminde tuttuk. Sadece yerel değil ulusal basında sürekli bizden bahsetti. En fazla puan toplayan ve üst üste 9 maçlık galibiyetlik serisi yakalayan bir takım olarak gündemde olmak gurur vericiydi. İsterdik ki bu keyifli sezonun sonunda 2. Lig’e çıkalım ama nasip değilmiş.”

“Biz de maalesef herkes teknik direktör”

“Beylerbeyi ile oynadığımız ilk maçta yaptığımız oyuncu değişiklikleri çok eleştirildi. O çıkar mı, bu girer mi, diğeri vursa… Bunların hep varsayım. 9 maçlık seride oyuncu değişiklikleri hiç gündeme gelmiyor ama bir mağlubiyet aldığınızda bu değişiklikler bahane oluyor. Türkiye’de herksin antrenör olduğu ülkede antrenör olmak zor iş. İşi bilenlerin hepsi tribünde…”

“Kastamonuspor en iyi örnek”

Daha iyi sonuçlar ve sonlar için sezon öncesi çok önemli. Akıllı ve yerinde transfer yapmak lazım. BAL Ligi’nde şampiyon olduğumuz sezon, sezon başı iyi bir takım yapmıştık ve dersimizi iyi çalışmıştık. Evimizde oynadığımız ilk maçta Dersimspor ile beraber kalmış, hatta o karşılaşmada 10 kişi kalmıştık. İşte o 11; istikrarlı oyununu sürdürüp, Malatya’da final oynayıp, Türkiye’de 154 takım içinde rekor kırıp şampiyon olmuştu…

Kastamonuspor benim için en iyi ornek. Sezon başı cok akılcı ve bilinçli transfer yaptılar. Her mevkiye uygun oyuncu aldılar. Devre arası da defansa stoper Yusuf’u monte ettiler, oda çok ekstra bir oyuncu. Bu takımla ligi açık ara şampiyon bitirdiler. Bence Kastamonuspor bu nedenl örnek alınmalı.”

“Kiralık oyuncuya karşıyım”

“Geçen yıl 6 kiralık oyuncumuz vardı. Ve bunlar banko oyuncular. Sanırım en büyük hata buydu. Oyuncuların hiç biri kulübün değildi ve takıma fayda sağlayacaklarına inanmıyordum. İstanbul’da ki maçta menajerler Beylerbeyi maçındaydı. Oyuncuların kafası karışıktı. Motivasyonlarını kaybettiler. Kiralık oyuncuya bu nedenle karşıyım. O kiralık oyuncular Beylerbeyi karşılşamalarından sonra ne yaptılar, tabi ki gittiler. Ömer, Yunus, Yasin, Oltan, Murathan Buruş, hepsi gitti.”

“Yeni sezonda kalıp kalmayacağım henüz belli değil!”

“Yeni sezon planlaması elbette yapılacak. Şu ana kadar yönetimle henüz bir görüşmemiz olmadı. 2 yıl önce şampiyon olduğumuz sezon sonrası, yönetim ile İstanbul’da oturup bir görüşme yapmıştık. Kendi kendimize gelin güvey olmuş, sözleşmiştik ama sonra başka bir hoca ile anlaşıldı. Onun için şimdiden bir şey söylemek zor. Her şeyin hayırlısını diliyorum. 

Şu an için devam edelim veya etmeyelim gibi bir karar vermedik. Henüz yeni sezon için bir teklifte gelmedi. Burası benim kulübüm, devam etmek istiyorum ama son karar yönetimin tabi ki.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtspor 8 yıl önce

Takım sülük gibi insanları emen hiçbir iş yapmayan taraftar gruplarından temizlenmeli onların yüzünden maçlara gitmeyen bir kesim var.İş yapmayıp başıboş serseri gibi gezip spor kulübünü kullanan asalaklardan şehri kurtarmalıyız.Türkiyenin en küçük ilinde 4 tane taraftar grubumu olur rant ne kadar büyükmüş. bir taraftar grubu takıma yeni yöneticinin paralı askerleri olmuşlar.Bayburt postasına saygımdan asker diyorum.askerimiz ile kıyaslanamazlar.

Avatar
ibrahim 8 yıl önce

Sn hocam istanbuldaki maçta oynattğın ama bayburttaki maçta oynatmadığın oyunculardan oyuncu tercihindeki hataların çıkıyor...bu bariz bir şekilde ortada...Ama ben yinede sizinle devam edilmesini isterim...

Avatar
Taraftar 8 yıl önce

İstanbuldaki Beylerbeyi yenilgisinde seninde payın vard ı hocam.Süprizlerle donattın kadroyu.Ama dediğin gibi 9da 9 yapanda sendin sendin..
Bence bu takımı 2.lige de çıkaracak hoca sensin seninle devam

Avatar
Nice 8 yıl önce

9da9yapan kaleciyi yedek alır yedek kaleciyi oynatirsan başka izahı yok başta maç bilerek gitti

Avatar
METİN 8 yıl önce

NEDENİ SİYASET AKP UTANMSALAR ADINI ABAYBURT AKP SPOR YAPACAKLAR 2 LİĞE BAYBURT CIKTIĞI ZAMAN SİYASET YOKTU TEK VUCUTTUK KULUP BAŞKANI FORMA PEŞİNDE KOŞMUYORDU

Avatar
69 8 yıl önce

Takımın adı Bayburt grup Gençlikspor olacak. Olmalı. Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor nedir ya. Olabilirse BAYBURTSPOR olsun. Bayburt Grup 1973 olsun. Adam gibi bir şey yapın.

Avatar
Av 8 yıl önce

1.Amblem değişecek. Hilal li, kaleleli güzel bir amblem yapılacak. 2. Stat elden geçirilecek. Kale arkalari tribünler duzenlenecek. Boyasiz alanlar boyanacak. Deplasmana gelen rakip takıma girişten itibaren bir korku salinacak. 3. Kadro ve teknik ekip korunarak yerinde takviyeler yapilacak. 4. Taraftar grupları maçlarda tek bir agizdan bagiracak. 5. Seneye maclar Bayburt belediyesi tarafindan youtube dan verilecek. BUNLARI YAPALIM 2 SENE SONRA PTT 1.LİG

Avatar
SONSÖZ 8 yıl önce

Neden hep aynı senaryonlar, aynı hatalar anlamak çok zor. Bu takım bir şekilde küme düşme noktasından Play-of noktasına taşınmış ama 2. Lig e çıkamamıştır. Eskilerden ders alıp önümüze bakmamız gerekiyor. Takip ettiğimiz kadarıyla rakip takımlar hummalı bir şekilde yeni sezon planlamasını yapmış transferlerini bir bir gerçekleştiriyor. Sevgili Bülent Hocam siz merak etmeyin Kulübü yöneten futbol profesörleri son dakika gollerini sever yine sizleri ters köşe yapar, Bizlerde aval aval yapılanlara bakarız….sevgi ve saygılarla…