Kenan Yavuz: "Loru Han, Doğu'nun Çırağan'ı olacak"

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nde bin 500 ton taş kullanılarak inşa edilen Loru Han bitim aşamasına geldi.

Kenan Yavuz: "Loru Han, Doğu'nun Çırağan'ı olacak"
Bayburt Postası - Haziran ayında yapımına başlanan ve müzenin konaklama ihtiyacını giderecek olan Loru Han, önümüzdeki yıl 4 Yıldız otel kapasitesiyle turizmin hizmetine sunulacak.

Selçuklu Hanları örnek alınarak yapılan, 1400 metrekare kapalı alanı bulunan hanın içerisinde 300 mertrekarelik avlu, 10 oda, restorurant ve çalışanlara ait odalar bulunuyor. Loru Han’ın önünde bir depo müze, arka kısmında ise fırın inşa edildi.



Yazuz: “Doğu’nun Çırağan’ı olacak”

Yaz boyunca Beşpınar'daki devam eden çalışmaları titizlikle takip eden müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz, yeni yapılan bölümlerle birlikte müzenin 15 bin metrekare bir alana kavuştuğunu belirtti. Bu yıl pandemiye rağmen 12 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirten Yavuz, müzede zaman içerisinde eksikliği belli olan konaklama ihtiyacı için önemli bir projeye imza attıklarını ve Loru Han’ın 2021 yılı Haziran ayı itibariyle hizmete gireceğini aktardı.

Türkiye genelindeki Selçuklu Hanları örnek alınarak Loru Han’ın projelendirildiğini söyleyen Yavuz, “Loru Han Doğu’nun Çırağan’ı olacak. Haziran ayında açılışını yapacağız. İç dizaynı, depo müzesi ve fırınıyla çok güzel bir mekan oluyor. Arka kısmında güzel bir gölet planladık, üstündeki tahta köprüyü de bizzat kendim yaptım, yazın buradan akan dereden suyunu verip, insanımızın seyir zevkine sunacağız. Fırınımızın baca kısmına teleskoplar yerleştirip, yıldız geceleri düzenleyeceğiz. Konaklayanlar için çok özel etkinliklerimiz olacak, planlama aşamasındayız” dedi.

Tur işletmeleriyle çalışacaklarını belirten Yavuz, Loru Han’da 10’un üzerinde bir istihdam sağlacağını da sözlerine ekledi. 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt 3 yıl önce

bayburt için bir çivi çakandan Allah razı olsun.

Avatar
Bayburt lu Salih 3 yıl önce

Sn Yavuz un büyük emekler saarf ederek ortaya çıkardığı eseri takdir etmemek mümkün değil.
Kısa bir süre önce müzeyi ziyaret ettik ve gerçekten çok hoşumuza gitti, tarihimizi bizzat yaşıyormuşcasına hissediyorsunuz kendinizi.
Uzun vade de baktığımız zaman, toplam müze alanının yeterli olmayacağını düşünüyorum. Hatta sinema ve dizi dünyasına hazır bir mekan olacağını düşünüyor ve ayrıca müzenin arka kısmına plato dahi kurula bilecceğini umuyorum.

Avatar
Adem sarıkaya 3 yıl önce

Müze mükenmel aşık göremedim birde koldaşı göremedim yazın gezdim müzeyi cok güzel sağol

Avatar
Bayburtlu Salih 3 yıl önce

İnsanlar olumlu veya olumsuz görüşler beyan ederler. Begenen olur ,muhakkki begenmeyende olur. Lakin yoruma begenmeyen arkadaşımızın ,şahsen neden begenmediğini merak ettim.
En azından kendileri benim yorumumdaki temennilerin olmasını mı arzu etmiyor.