"Paşa" ve "Efe" Mehmetçik için satıldı

Bayburtlu besici Recep Ali Yaya'nın, Zeytin Dalı Harekatı'ndaki askerler için Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı 800 kilogramlık "Paşa" ile 900 kilogramlık "Efe" adlı danalar açık artırma usulüyle satıldı

"Paşa" ve "Efe" Mehmetçik için satıldı
Bayburt Postası - Bayburtlu besici Recep Ali Yaya'nın, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askerlere destek için Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı 800 kilogramlık "Paşa" ile 900 kilogramlık "Efe" adlı danalar, açık arttırmayla satıldı.

Bayburt Canlı Hayvan Pazarı'na sabah saatlerinde getirilen "Paşa" ve "Efe", pazardaki besiciler ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

Danalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe tarafından Mehmetçik Vakfına bağışlanmak üzere açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.

Bayırtepe köyünde hayvancılık yapan Recep Ali Yaya'nın Mehmetçik Vakfına bağışladığı danaları 20 bin lira bedelle satışa çıkaran Karabulut, alıcıların vereceği her fazla kuruşun Mehmetçik Vakfına gideceğini hatırlattı.

Karabulut'un satışı başlatmasıyla besiciler, Mehmetçik Vakfına bağışlanan iki danayı da alabilmek için kıyasıya yarıştı. Aşağı Kışlak köyünden besici Necip Kılıç, 31 bin liraya "Paşa" ve "Efe" adlı danaları satın aldı.

Besici Necip Kılıç, normalin üzerinde fiyat verdiği danaları Mehmetçik için aldığını belirterek, "Bunu Mehmetçik için yaptım, onlara her şey feda olsun." dedi.

Danaları bağışlayan Recep Ali Yaya da danaları, fiyatının üzerinde satın alan Kılıç'a teşekkür ederek, "Bu verdiğimiz danalar aslında Mehmetçiğimiz için az. Elimizden gelse de daha fazla verebilsek. Ben Bayburt'tan daha fazla fiyat veren olur diye beklerdim." ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karabulut da Türk çiftçisi ve Türk köylüsünün memleketin dar zamanlarında her zaman nasırlı elleriyle memleketin meşakkatli mücadelelerine destek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Bugün de bunun çok güzel bir örneği var. Recep Ali Yaya isimli besicimiz geçtiğimiz hafta en kıymetli boğalarından birini Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı. Bugün üzerine bir tane daha koydu ve ikinci boğasını da bağışladı. Yine ne kadar güzeldir ki bu bağışlanan boğaları satışında da bir çiftçi kardeşimiz değerinin üzerinde bir fiyat vererek satın aldı ve Mehmetçik Vakfına desteğini gösterdi. Bayburt budur, Bayburtluluk budur, memleket sevgisi budur."

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe de her iki çiftçiye teşekkür ederek, "Gerçek değerinin 6 bin lira üzerinde danaları alarak Mehmetçiğimize destek olmuştur. Bayburt adına yaptıkları şey onur verici." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Sayın ziraatodasi Başkanımız in daha yüksek fiyata almasını beklerdim. ..

Avatar
bayburtlu 6 yıl önce

Türk silahlı kuvvetlerine bağış edilen paşa ve efe boğaların mezat satımı
https://youtu.be/UvouStloYA4

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

MaşAllah maşAllah yeni Paşa ve Efe yetiştirilsin.