"Buzağılar Ölmesin" mücadelesinin sembolü oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, prematüre buzağıyı yaşatabilmek için evinde besleyen Bayburtlu çiftçi Turgay Türkmen'e sosyal medya hesabından teşekkür etti.

"Buzağılar Ölmesin" mücadelesinin sembolü oldu
Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ümitcan adını verdiği prematüre buzağıyı evinde besleyen çiftçi Turgay Türkmen'e sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Merkeze bağlı Çamdere köyünde çiftçilik yapan Türkmen, aralık ayı sonunda prematüre buzağıyı yaşatabilmek için evine getirdi.



Türkmen, yaşamasını çok istediği için "Ümitcan" adını verdiği buzağıyı evinin bir odasında oluşturduğu bölümde beslemeye başladı. 

Anadolu Ajansının çiftçi Türkmen'in bu davranışını haberleştirmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabı Twitter'dan teşekkür mesajı yayımladı.

AA tarafından servis edilen görüntülere de mesajında yer veren Bakan Fakıbaba, 2018'i "Buzağılar Ölmesin" sloganıyla buzağı ölümleriyle mücadele yılı ilan ettiklerini kaydetti.

Fakıbaba, "Prematüre doğan buzağıyı evinde ana baba şefkatiyle besleyip koruyan, yaşama bağlayan Bayburtlu çiftçi kardeşim Turgay Türkmen bizi gururlandırdı. 2018'de buzağı ölümlerini düşüreceğimize biz inandık, Turgay kardeşim de inandı. Birlikte bu yavruları Türkiye'ye kazandıracağız." ifadesini kullandı.

Validen ziyaret

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan da Türkmen'e ziyarette bulunarak, bu duyarlı davranışı dolayısıyla teşekkür etti.

Pehlivan, Türkmen'in buzağıyı yaşatma gayretinin örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Memnuniyetle görüyoruz ki buzağı da son derece sağlıklı. Bu örnek tavrı dolayısıyla ben Turgay Türkmen'e teşekkür ediyorum ve onu kutluyorum." dedi.

Pehlivan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılını buzağı ölümlerini azaltma yılı ilan ettiğini anımsatarak, Bakan Fakıbaba'nın bu konuda ilgili bütün kişi ve kurumları yoğun mücadeleye davet ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Bayburt olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde "Buzağıları Yaşatacağız, Meraları Yeşerteceğiz" sloganıyla çalışma başlattıklarını anlatan Pehlivan, "Memnuniyetle görüyoruz ki bu çağrıya saygıdeğer hemşehrimiz de kulak vermiş. Onun bu gayreti, buzağıyı yaşatma konusundaki özverili yaklaşımı hem ilimize hem de Türkiye'ye buzağıları yaşatma seferberliği konusunda adeta sembol oldu." diye konuştu.

Pehlivan, Türkmen'in bu çabasıyla bir canın yaşama tutunmasına vesile olduğunu vurgulayarak, "Bu tavrın bütün çiftçilerimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Bütün buzağıların böyle yaşamasını, hem bu işle iştigal eden çiftçilerimizin hem ülkemizin ekonomisine katkı sağlaması temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bakanımızın bu tutumundan çok duygulandım" 

Çiftçi Türkmen, Bakan Fakıbaba'nın sosyal medya hesabından fotoğraflarını paylaşarak teşekkür etmesinin bir çiftçi olarak kendisini onurlandırdığını dile getirdi. 

Haberin basında yer almasının hemen ardından Bakanlık yetkililerinin telefonla arayarak kendisine teşekkür ettiğini anlatan Türkmen, "Beni telefonla aradıktan sonra Bakanımız da sosyal medya hesabından bana teşekkür etmiş. Bakanımızın bu tutumundan dolayı çok duygulandım." dedi.

Öte yandan, Vali Pehlivan, Türkmen'i duyarlı davranışı dolayısıyla kutlayarak, "Ümitcan" için yarım altın hediye etti.

Pehlivan'a ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kani Yavuz ile köy muhtarı Muharrem Karabulut da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Bu olayıda çok abarttınız ha.eski zamanlarda da bunlar vardı