Nehir mi, bit pazarı mı belli değil!

Çevre kirliliğinin, aklın ve vicdanın sınırlarını zorlayacak seviyeye ulaştığı Bayburt'ta, hemen hemen her adımda "ihanet" fotoğraflarına rastlamak mümkün.

Nehir mi, bit pazarı mı belli değil!
Bayburt Postası - Çevre kirliliğinin, aklın ve vicdanın sınırlarını zorlayacak seviyeye ulaştığı Bayburt'ta, hemen hemen her adımda ve her alanda "ihanet" fotoğraflarına rastlamak mümkün.

Yıllardır kanalizasyonunu Çoruh'a akıtarak, "büyük günahın" arkasındaki isim olan Bayburtlu, "bana mısın" demiyor! Nehrin kıyısına cephesi olan işletmelerin veya gezinenlerin "çöp" niyetine kullandığı Çoruh nehri, 35 derece sıcakların yaşandığı şu günlerde de kokusuyla rahatsız ediyor! 

Şehrin "utanmaz" insanlarının çöp tenekesi olarak kullandığı Çoruh'tan ne ararsanız çıkıyor! Yüzmek için Çoruh'a girmeye çalışan bir vatandaşımızın bahtına ise eski bir bisiklet düştü!

Çocuktan al haberi!

2008 yılında Çarşı Köprüsü üzerinde, Bahattin Odabaşı tarafından çekilen görüntülerde ise aslında bir suç duyurusu var ama kimin umurunda! (Söz konusu videoyu izlemek için tıklayınız...) 

Kur'an ayetlerinin 'kar' etmediği bu "utanmaz kitleye" Winnebago bilgesinin sözü etki edebilir mi!? Mümkün değil ama yine de tekrarlayalım: "Son ağaç kesildiğinde, son nehir zehirlendiğinde, son balık öldüğünde; paranın yenilemeyeceğini anlayacaksınız!"

NOT: 2014 yılında; yapımına Bayburt Belediyesi tarafından başlanan Katı Atık Arıtma Tesisi, geç kalınmış olmakla birlikte, bütün bu keşmekeşliğin içinde gülümseten bir gelişme olarak dikkat çekiyor...


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin kaçan 9 yıl önce

tek suçlu diyemesek te en büyük suçlu biz bayburtlulardır. özellikle çoruh boyundaki bütün iş yerleri ve evler tüm çöplerini çoruha atıyor.
açık söylüyorum çoruhu bile bile kim kirletiyorsa,kim çöp atıyorsa (sigara izmariti,çekirdek kabuğu dahil) vatan hainidir.kim yaparsa yapsın hain olduğu gerçeğini değiştirmez.

Avatar
yunus 9 yıl önce

Bu Olay 2008 yilinda degil 21 haziran 2015 tarihinde olmustur

Avatar
Bayburtlu 9 yıl önce

Düşünün bir şehir ortasında çoruh akıyo. Ne güzel. Ama kötü olan çoruhun içinde su akmıyo biraz argo olacak ama. Bok akıyo utunanmaz yönetim kefaze ayıp

Avatar
Usta 9 yıl önce

Yorum çok genel olmuş şehrin utanmaz insanları gibi toplu katliam yapılmış, haber doğru, uslup çok yanlış, tepeden bakılmış halka

Avatar
hasta 9 yıl önce

Çoruhla alakalı çok ciddi bir eğitim ve denetim şart .en başta da rıhtım denen yerdeki iş yerlerinden başlanmalı.Bir gün rıhtım da çay içerken masa üstünde poşetimi vardı.buduğunu çoruha atmaya alışmış bazı esnaf ve elamanlarından birisi de benim poşeti görür görmez çoruha atma zevkine! nail oldu.Çöp diye nehre attığı poşette az önce aldım ilaçlarım vardı maalesef...