81 ilden sembol fidan Türkiye Ormanı’nda buluşuyor

Bakanlık genelgesi ile il valiliklerinden talep edilen ağaçların yaklaşık bin metrekarelik alana dikimine başlandı.

81 ilden sembol fidan Türkiye Ormanı’nda buluşuyor
Bayburt Postası - EXPO 2016 Antalya için oluşturulan Türkiye Ormanı’nda 81 ilden gelen sembol ağaçlar alana dikiliyor. Bakanlık genelgesi ile il valiliklerinden talep edilen ağaçların yaklaşık bin metrekarelik alana dikimine başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine genelge gönderip, Türkiye'nin ilk EXPO'sunda oluşturulacak 'Türkiye Ormanı' için kentin sembol ağaçlarının EXPO 2016 Antalya'ya gönderilmesini istemişti. Aralarında Bayburt’tan da getirildiği anlaşılan fidanların olduğu sembol ağaçlar Aksu ilçesinde toprakla buluşuyor. 

Öte yandan oluşturulan Türkiye Ormanı'nda her ağacın önüne künyesi yazılırken, Türkiye’nin en az ağaç sayısına sahip illerden biri olan Bayburt’tan giden ağaç türü ise merak konusu oldu.



Öte yandan Türkiye Ormanı’na Bayburt’tan gönderilen sembol ağaçların Kartopu (yerel adıyla Germişo) ve meyve ağacı Alıç olduğu olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Bugüne kadar bu iktidar kadrolarından duyduğum en yaratıcı ve akılcı bir proje. Ama hep yaptıkları gibi olayı bütünsel görememişler. Oysa bunu 81 ile uygulamalılar. Çünkü olağandışı ve çok yararlı bir girişim. Türkiye'nin 2. Ormanı Bayburt'ta oluşturulsun. Ne tutarsa, ya tutarsa.. (Bayburt'tan bir kaç meyve ağacı, yasani meyve ağacı ya da kavak ile söğüt gitmiş olabilir)