Sezon çalışması çeşmelerle başlayacak

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, mahalle muhtarlarıyla rutin olarak gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor.

Sezon çalışması çeşmelerle başlayacak
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, mahalle muhtarlarıyla rutin olarak gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor. 

Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ile Şahin Kızılaslan, Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker, Muhtarlıklar Müdürü Fuat Güzen, Su ve Kanal İşleri Müdürü Abdulvahhap Silsüpür’ün de hazır bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Memiş, belediye hizmetleri hakkında bilgi verip muhtarların taleplerini dinledi.

"Problemlerimizi bir bir çözeceğiz"

Mahalle muhtarlarıyla zaman zaman gerçekleştirilen bu toplantıların problemlerin çözümü noktasında çok önemli olduğunu, toplantıların sık sık yapılması gerektiğini belirten Başkan Memiş, “Bayburt’u güzelleştirme, daha yaşanılabilir hale getirme adına bu toplantılarımızı aksatmayacağız.  Bu vesileyle problemlerimizi bir bir çözeceğiz” dedi. 

"Mahalle çeşmeleri, Bayburt’un kimliğidir"

2015 yılında altyapı çalışmalarına yoğunluk verildiğini, bununla beraber asfaltlama çalışmaları yapıldığını, 2016 yılında ise projelerin bir bir hayata geçeceğini kaydeden Belediye Başkanı Memiş, mahalle çeşmeleriyle ilgili yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz hayır için çeşme yaptırmak isteyen bir kaç vatandaşımız var. İlk olarak var olan çeşmelerimizi yapacağız. Yeni yapılacak olan çeşmelerin de yer belirlenmesi noktasında siz muhtarlarımızla birlikte hareket ederek bu çeşmelerimizi de şehrimize kazandıracağız. Yeter ki kaynaklarda problem olmasın bizim 2016 yaz sezonu çalışmalarımız çeşmelerle başlayacak. Bunlar bizim kimliklerimizdir. Bu çeşmeler Bayburt’un kimliğidir. Bunların kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

"Tarım Yerleşkesi, Türkiye’de bir ilk olacak" 

Konuşmasında Tarım Yerleşkesi’ne değinen Başkan Memiş, projenin içerisinde yer alacak tesisler hakkında bilgi vererek şöyle devam etti:
“Bizim iki senedir üzerinde çalıştığımız “Tarım Yerleşkesi” projemiz var. Bu projenin içerisinde tarım ve hayvancılığa ait her şey olacak.  Son derece modern olacak şekilde bu projemizin içerisinde ilk olarak canlı hayvan pazarı, mezbahane, ot ve saman pazarı, hububat alım merkezi, tam donanımlı cirit sahası ve misafirlerin, çocukların bineceği at parkurları,  küçük ve büyükbaş hayvanlar için ahırlar,  otomotiv, traktör ve zirai donanım araçlarının satıldığı ticari alanlar, zahire pazarı, 50 kişinin kalabileceği otel, 150 kişilik konferans salonu,  kurs derslikleri, v.b tesislerimiz olacak. Bugün aklımıza gelmeyip de yarın aklımıza gelebilecek tesisler için bile rezerv alanımız olacak.  Avan projemiz bitti, gerekli araştırmalar yapılıyor. Sona yaklaştığımız bu projenin yeriyle alakalı araştırmalarımız devam ediyor. Birçok ortamda istişarelerimiz oldu. Sizlerin de kanaatlerine başvurarak yer konusunu çözmeye çalışacağız.”
Belediye Başkanı Memiş’in Tarım Yerleşkesi hakkında muhtarlarla yaptığı istişarenin ardından toplantıda hazır bulunan birim müdürleri söz alarak altyapı başta olmak üzere belediyenin diğer çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirerek sorularını yanıtladılar. 

"Dolmuşlarla ilgili olarak bir çalışma yapılıyor" 

Mahalleleriyle ilgili sorunlarını ve taleplerini bir bir ileten mahalle muhtarlarının şehir içi dolmuşlarla ilgili şikâyet ve önerilerini dile getirmeleri üzerine söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk şöyle konuştu: 
“Hem şehir içi dolmuşları hem de köylerden gelen minibüslerle ilgili bir sıkıntı olduğu herkes tarafından beyan edilmektedir.  Belediyemiz de bu konuya duyarsız değildir; Dolmuşlarla ilgili olarak bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları yaparken ani karar vermek yerine dolmuşların konumunu, nerede kalacaklarını belirlemek adına bir araştırma yapılıyor. Aynı konu trafik komisyonuyla da görüşülüyor. En kısa zamanda dolmuş duraklarıyla ilgili problemleri de çözüme kavuşturacağız.” 

"Belediye Başkanımıza Çok Teşekkür Ediyoruz"

Yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda muhtarlar adına söz alan Şeyhhayran Mahallesi Muhtarı Fuat Yıldız, “Muhtarlar adına Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayda bir bizimle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor. Bundan sonra inşallah sık sık toplantılarımıza devam edeceğiz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 8 yıl önce

yolları yapın.. ilk öncelik yollar.. böyle berbat bir il olmaz.. altyapı bahane edilerek şehircilikten çıktı mezraya döndü bayburt.. kimse altyapıyı, kış şartlarını bahane etmesin..heryer çamur.. cadde asfalt olmasına ragmen çamur, toz ve pislik içinde.. hala bizim ilk gündemimiz çeşme.. vay be...Semerciler Caddesinden başlayarak Hastaneye gidene kadar yollar çukur. ve en işlek yol.. ama çözüm toprak serpmek.

Avatar
nazım 8 yıl önce

kaleardı mahallesindeki bütün çeşmeleri kurutana kadar çabaladınız. yok sondaj vurmak, bayburt inşaatın kazıları, hep beraber belediye olarak yapacağınızı yaptınız. şimdi de göstermelik olsun diye haber yapıyorsunuz. ayıptır ya. belediye elini mahallemizden çeksin biz bir şey istemiyoruz. zaten bir şey yaptığınız yok. sadece yerlerimizi ona buna satmak.

Avatar
murat alı 8 yıl önce

cesme sularını bıtırdınız yaa..

Avatar
ismail 8 yıl önce

bacanaklar mahallesine yer altı çalışmalarımdan dolayı çamurdu çamurun üzerine belediye tekrar toprak sererek çamuru o günü kuruttu mahalleli Allah razı olsun dedi fakat tökülen malzeme şimdi karın erimesinden sonra daha çok çamur oldu sayın başkanımız çözümünü bekliyorum bayburtta ayagı çamurlu biri görürseniz bacanaklar mahallesinden geldigini anlayın tuzcuzade mah muhtarının yardımlarını bekliyorum

Avatar
hasan 8 yıl önce

tarım yerleşkesi önemli ama bakalım nereye "yerleştirilecek"

Misafir Avatar
HALİL 8 yıl önce @hasan

BU İŞ İÇİN ÇOK İYİ ARAŞTIRMA, ETÜT YAPILMALI. YAPTIKTAN SONRA AH VAH ETMENİN BİR ANLAMI OLMUYOR. ÖNCE BAYBURT DÜŞÜNÜLSÜN. BİRİLERİNE RANT OLMASIN. ÜNİVERSİTE BİNALARININ İLK YERLEŞKESİ, YENİ TERMİNAL VE HASTANE GİBİ OLMASIN. ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLSÜN. SONRA KARAR VERİLSİN. ŞEKER VAR, UN VAR AMA HELVA YAPAN YOK. DIŞARDAN BAYBURTLULUK KOLAY, AHKAM KESMEK DAHA KOLAY, AMA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN YOK. YATIRIM YAPACAK BİR ZENGİN BAYBURTLU YOK.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt lu Salih 8 yıl önce

Sayın başkan sizin eğitimci olmanız dolayısıyla, mahalle odalarının eğitim merkezi hüviyetini kazanmasının güzel olacağını ve konuda ki düşüncelere önem vereceğinizi bunu da muhtarlarımızla istişare edip halka sunula bilir diye düşünüyorum.
Bayburt kültüründe önemli bir yer olan mahalle odalarını genel olarak verdiği intiba nedir düğün merasimlerinde önce kahve içme ve düğün akşamları gelin almak için toplanma merkezi olması ve cenazelerde kederli ailenin dostları komşuları tarafından kederinin paylaşıldığı mekan olması;
Mahalle odalarının işlevini artırıp mahalle sakinlerinin ve özellikle gençlerinin on iki ay hizmetine sunacak şekilde, planlama dahilinde eğitim ve kültür merkezi haline dönüştürmek,hani hep söylenir ya hey gidi eski günler, eskiden şöyle idi tarzında ifade edilen güzellikleri tekrar yaşatmak gençlerin mahallelinin ileri gelenleri ile bir arada olmalarını ve kuşaklar arası oluşan çatışmaların bir azda olsa,Bayburt'ta olmaması ve suç oranlarınında düşmesini sağlarız

Avatar
veli 8 yıl önce

hala konuşuyorlar, bayburt'da çeşme, çeşmelerde de su mu bıraktınız. beceriksizler birde çıkmış ahkam kesiyorsunuz.

Avatar
S.T.K 8 yıl önce

"BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI S.T.K.BİRARAYA GELMELİDİR,NEDEN NİÇİN
ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ,GERÇEK MANADA "S.T.K.GÖNÜL KURULUŞ-
LARIDIR VE ÜCRETLİ ÇALIŞMAYAN BAYBURT SEVDALILARIDIR,BU BÖYLE
BİLİNE SN BAŞKAN MEMİŞ,SAYGI İLE.