Bayburt'un kimliği artık bu görüntüler!

Yıl sonunda "sezon çalışması çeşmelerle başlayacak" açıklaması yapan Bayburt Belediyesi'nin sezonu ne zaman açacağı merak konusu!

Bayburt'un kimliği artık bu görüntüler!
Bayburt Postası - Yıl sonunda "sezon çalışması çeşmelerle başlayacak" açıklaması yapan Bayburt Belediyesi'nin sezonu ne zaman açacağı merak konusu! Daha önce defalarca tarih verilen ama bir türlü sonlandırılamayan "altyapı çalışmaları" gibi, bu sözün de havada kalmış olma ihtimali ağır basıyor... 

Haziran ayına girilirken henüz bir çeşme onarımının yapılmadığı Bayburt'ta, altyapı çilesi ise şiddetini artırarak sürüyor... Geçici asfalt ile halkın çektiği çilenin bir nebze olsun azaltılmaya çalışıldığı kent merkezi, sorunsuz yol ve kaldırım hasretini sürdürmeye devam ediyor! Olumsuzluklarla boğuşan halkın tepkisi ise haklı şekilde her geçen gün biraz daha artıyor!..

 

Sezon bu "çeşme onarımı" ile başlamış olamaz!


Bayburt bir yaz mevsimine daha, bu ve benzeri sorunlar yumağı ile girerken, kentte her an karşınıza bir şaşkınlık abidesi çıkabiliyor! Bayburt Devlet Hastahanesi önünde, 2000 yılında bir hayırsever tarafından yaptırılan çeşme, atılan son geçici asfalt ile neredeyse tarihe karışmak üzere!

Çeşme yaptıracak hayırseverlere ince bir mesaj veren bu görüntü, bir kat daha atılacak geçici asfalt sonrası arkeolijik kazıya muhtaç kalacağa benziyor!

Bayburt'un kimliği artık bu görüntüler!

Ocak ayında muhtarlarla yaptığı toplantıda, "Mahalle çeşmeleri, Bayburt’un kimliğidir" açıklamasını yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "hayır için çeşme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız var. İlk olarak var olan çeşmelerimizi yapacağız. Yeni yapılacak olan çeşmelerin de yer belirlenmesi noktasında siz muhtarlarımızla birlikte hareket ederek bu çeşmelerimizi de şehrimize kazandıracağız. Bu çeşmeler Bayburt’un kimliğidir. Bunların kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz.” demişti. İlgili habere bu linkten ulaşabilirsiniz...
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Dedim diyorum diyeceğim... bu Bayburt'ta halk ayaklanıp belediyeyi basmadıkça, ulusal basına çıkmadıkça hiç bir başkan çalışmayacak. ha onlara da kızmıyorum çünkü sistem hep aynı mantık hep aynı sadece başkanlar değişiyor. her şeyden önce bu memlekette halkın mantığı değişmeli sorgulayabilir olmalı...

Avatar
fatih 8 yıl önce

bayburt bayburt olalı bayburt belediyesi gibi bir zulüm herhalde bir daha görmez inşAllah

Avatar
ALİ 8 yıl önce

BELEDİYE'YE VE KARAYOLLARINA SESLENİYORUM. ALLAH AŞKINA BİR ŞEYİ DE HABER KONUSU OLMADAN YAPINIZ. SİZ BU EKSİKLERİNİZİ GÖRMÜYORMUSUNUZ. HASTANE ÇEŞMESİ HABER YAPILDI. BUGÜN BAKIYORUM ÇEŞMENİN ETRAFINI AÇMIŞ BİRŞEYLER YAPIYORLAR. KİMİM İŞİDİR BİLMİYORUM AMA TRABZON TARAFINDAN ANA YOL YAYA KALDIRIMLARINDA (HERİKİ TARAF) BULUNAN ROGARLARIN KAPAKLARI OLMADIĞI İÇİN DÖRT BİR TARAFINA UYARI LEVHASI KONULMUŞ. YAYA KALDIRIMLARININ YANLARI BOŞ . YA BAYBURT DA İKAMET EDENLERDEN UTANMIYORSANIZ ŞU YOLDAN TRANSİT GEÇEREK DOĞUYA, GÜNEYDOĞUYA GİDEN İNSANLARDAN UTANIN. BAYBURT GRUP MU , KARAYOLLARIMI YAPACAK KİM YAPARSA YAPSIN ŞU ŞEHRİN GİRİŞİNİ BİR DÜZELTİN ALLAH AŞKINA.

Avatar
NAZIM 8 yıl önce

AK PARTİ YAPARSA BÖYLE YAPAR.SİZLERE ÇOK BİLE

Avatar
halil 8 yıl önce

Bunların yapacağı en iyi iş bu fotoğrafın sağ tarafında görülen, yarıya kadar toprağa gömülmüş, suları akmayan çeşmelerdir. Yine yazıklar olsun dedirttiniz bana, çünkü takdir edilecek bir şey yok. Yolların durumu ile, yeni açılan yan yoldan dolayı meydana gelen kazalar cabası. keşke o yan yol açılmasaydı. hergün kaza, orta refüje çiçek dikmek kazaları önlemiyor ey man kafalı yetkililer. bu kadar düzensiz şehir ben görmedim.

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Bayburtun durumu kalp ameliyatı olacak kişinin veteriner tarafından ameliyat edilmesi gibi...

Avatar
Polat 8 yıl önce

Böyle beceriksiz bir belediyeyi Türkiye' de arasan bulamazsın.Yediden yetmişe herkesin şikayetçi olduğu bir belediyenin hiçbir şikayet, huzursuzluk yokmuş gibi rahat hareket etmesi halkla dalga geçmektir.Yani şu memleket her geçen gün köyleşiyorsa bunda sorumsuz belediyenin imzası var.Halkın da artık ir şeyler yapması lazım.En azından toplanın bir yürüyüş falan yapın.Sesinizi duyurun.Biz bugün varız, yarın yokuz.Bu memleketin çilesini siz çekeceksiniz.

Avatar
Suat 8 yıl önce

Haberin yazım şekline, üslubuna bayıldım. Çok nükteli olmuş gerçekten. Yazanın eline sağlık.