Babaannesinin cenazesine katıldı, işinden oldu!

Demirözü Tarım Kredi Kooperatifi yetkilisi Murat Çeçen (37), babaannesi Zennure Çeçen’in cenazesine katıldığı için işinden oldu.

Babaannesinin cenazesine katıldı, işinden oldu!
Bayburt Postası - 6 yıldır Demirözü 1429 Tarım Kredi Koperatifinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve bölgede çalışkan kişiliği ile bilinen Murat Çeçen’in işine, Tarım Kredi Trabzon Bölge Kooperatifi tarafından 1 ay içerisinde 3 günden fazla işe gitmemek gerekçesi ile son verildi.

22 Eylül’de babaannesi Zennure Çeçen’in cenazesi dolayısıyla kuruma gidemeyen ve kurum çalışanlarından bölgeye izin dilekçesi gönderilmesini isteyen Murat Çeçen’in bu isteği ancak cenazenin üçüncü günü gerçekleşitirilebildi. Bölge Müdürlüğü ise, bunun ilk gün itibariyle ellerinde olması gerekçesi ile dilekçeyi kabul etmedi. 29.11.2019 tarihli kendisine iletilen kararda, ‘iş sözleşmesinin bildirimsiz ve tazminatsız olarak feshedilmesine’ ibareleri yer aldı.

Kariyeri başarılarla dolu..

KPSS sınavından 81 puan alarak başvurduğu kuruma Ankara’da yapılan mülakatın ardından 2013 yılında giren iki çocuk babası Murat Çeçen, kendisine verilen cezanın şokunu yaşıyor. Ankara’da yaşanan olay hakkında hukuki süreç başlatan Çeçen’in 2013 yılından bu yana görev yaptığı Demirözü’nde önemli başarıları var. 2014-2015-2016-2017 yıllarında verilen hedeflerin tamamını tutturarak yüzde yüz perfonmans sağlayan Murat Çeçen, 2017 yılında bölge performans ikinciliği ödülünü aldı. Ayrıca Çeçen’e 2017 yılında genel müdürlük tarafından başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi. 



Demirözü’nün tepkisi büyük!

Kararı duyan Demirözü ve bölge halkı da şok yaşıyor. Görüştüğümüz isimlerin tamamı Çeçen’den övgü ile bahsediyor. İnsanlar arasında ayrım yapmayan, kooperatifin tüm haklarından üyelerinin tamamının eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayan Çeçen’in karşı karşıya kaldığı bu duruma üyeler sessiz kalmadı.

Olayı duyan kooperatif ortakları 350 kişinin imzası ile Tarım Kredi Kooperatifi Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne karara itiraz ederek, Murat Çeçen’in görevine iade edilmesini talep etti. Yönetim Kurulu üyeleri Selami Berker (Başkan), Adem Saymazoğlu (Başkan Yardımcısı), Yavuz Aktan (Üye), Katip Ataş (Üye), Temel Şeker’in (Üye) imzalarının yer aldığı belgede ‘Murat Çeçen’in görevine iade edilmesi talep ediliyor.”

İşte o belge: 


Çeçen mahkeme sürecinde...

İşinden olan Murat Çeçen, 90 günün üzerinde kurumda izin hakkının bulunduğunu, iş yoğunluğundan dolayı bu haklarını dahi kullanamadığını kaydetti. Demirözü 1429 Tarım Kredi Kooperatifi’nin yanı sıra Yelpınar Kooperatifi’nin sorumlusu olduğunu, işinden olmasına sebep olan kararda Yelpınar Kooperatifinde olduğu günlerin de işe gitmediği yönünde değerlendirildiğini belirtti.

Cenaze dolayısıyla iş arakdaşlarından bölgeye izin yazısı göndermeleri yönündeki talebini, telefonla bildirmesinin yanı sıra cenazenin birinci günü mahalle odasına gelen iş arkadaşlarına bire birde de aktardığını söyleyen Çeçen, “Ben cenazedeyken bölgeden kontrolör geliyor ve benim hakkımda tutanak tutuyorlar. İşin daha ilginci çalışanlarım bu tutanak tutma işini bana haber vermiyor. Aklım ermiyor yapılanlara” dedi.

Şuan mahkeme sürecinde olduğunu ve tüm belgeleri avukatına teslim ettiğini bildiren Çeçen, “Ben açıkçası bu kararla linç edildim. Çocuklarımın rızkının kesilmesine vesile olanların hepsini Allah’a havale ediyorum. Haklılığımı ortaya koyacağım. Kooperatif ortaklarımızın tamamına teşekkür ediyorum. Bizi en iyi onlar bilir. Onların benim arkamda durmaları, bana yapılan bu hakıszlığı görüp işe dönmem yönündeki verdikleri imzalar benim için çok önemli. Onlara adil hizmet ettiğimi doğrulayan bu hareketleri benim için her şeyden önemliydi” dedi.



Baba Alay Çeçen: “Vicdanı olan herkesi göreve davet ediyorum”

Murat Çeçen’in babası Alay Çeçen ise, konuyla ilgili bir süredir Ankara’da görüşemeler yaptığını, bu konuda kendilerine destek veren ve ilgilenen 24. Dönem Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e teşekkür etti.

Bayburt Milletvekili Fetani Battal’ı oğlunun karşı karşıya kaldığı haksızlıkla ilgili göreve davet ettiğini aktaran Çeçen, “Oğlumun işten olmasına sebep olan kararda imzası olan  milletvekilimizin kardeşi Tarım Kredi Trabzon Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Selami Battal’ı da ayrıca göreve davet ediyor, bu yapılanları sonuna kadar, dibine kadar incelenmesini özellikle talep ediyorum. Bugüne kadar yapılan tüm kontrollerden tam not alan çocuğumun karşı karşıya kaldığı durum için, benim vicdanım var diyen herkesi göreve davet ediyorum” diye konuştu.  

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu akademisyen 4 yıl önce

Bayburt Üniversitesi de akademisyen alırken ilk sırada kazanan Bayburtluları almayıp, kendi torpilli vasıfsız kişileri (karı-koca) usulsüzce dolduruyor. Elbet hesaplar sorulacak... Rabbim yardımcın olsun kardeşim

Avatar
bulent 4 yıl önce

BİLİP BİLMEDEN KONUŞUYOR SUNUZ 1 YILDA BİR ÇOK KEZ İŞE GİTMEMİŞ BABA ANNESININ CENAZESINDE HABER VERMEDEN 15 GUN UST USTE ISE GITMEMIS AYRICA YERINE BASKASINA IMZA ATTIRMIS KURUMDA TESPIT ETMIS VE ŞURTLAMIŞ KURUM GERİYE DÖNÜK ALDIGI MAAŞ LARI DA DAVA ACIP GERİALACAK MIŞ

Avatar
Bayburt lu 4 yıl önce

Köpeksiz köy gördüler, değneksiz geziyorlar. Sayın milletvekilimizden ilgilenmesini rica ediyorum.

Avatar
FIRAT YILMAZ 4 yıl önce

Kendisi beyefendi,çalışkan,dürüst ve insanlara yardımcı olmaya çalışan işinin erbabı bir insandır. Böyle sudan bir sebeple işine son verilmesi bizleri çok üzmüş olup, işine derhal iade edilmesi gerekmektedir.

Avatar
salih pekmezci 4 yıl önce

Art niyet var kesinlikle haksızlık var suç işlenmiş arkadaşımız adına adli makamları göreve davet ediyoruz bu işin içinde kim varsa adli makamlara hesap vermeli

Avatar
Mikdat özturk 4 yıl önce

Murat kardeşime büyük haksizlik yapilştir derhal işinin başina dönmesini diliyorum

Avatar
Şeref Yılmaz 4 yıl önce

Birincisi madem tutanak tutuldu çalışanları ilgiliye neden haber vermiyor? İkincisi ilgilinin amiri ne iş yapar bu günlerde personeline kolaylık göstermeyecekse ne zaman gösterecek nesen ilgiliyi arayıp durumundan bilgi almıyor? Böyle saçmalık olurmu? Bu iş tamamen art niyet göstermektedir çünkü durum onu gösteriyor.

Avatar
Volkan 4 yıl önce

Yapılan bu haksızlık karşısında yetkililerin bu işe el atıp yapılan haksızlığın ve mağduriyetin hesabını sormalıdır