Lezzet

Tarladan sofraya 'taze yeşillik'

Abone Ol
Bayburt Postası - Bayburt’ta ‘taze yeşillik’ sezonu başladı. Halk arasında bağcılar diye tanınan ve daha çok el minibüsleri ile Bayburt sokaklarında görmeye alıştığımız yerli sebze üreticilerinin ürünleri yok satıyor.

Aslandağı girişindeki bağında ailesiyle birlikte yetiştirdikleri ürünleri ikindi vaktinde merkeze indiren bağcılardan biri de Ekrem Tekdemir. Yaklaşık 30 yıldır bağ ekip biçen Tekdemir, Ramazan dolayısıyla insanların taze sebzeye daha çok önem verdiklerini kaydetti.

1 saat önce, 1 saat sonra başka yok!

İkindiden 1 saat önce Yakutiye Cami önünde satışa başladığını söyleyen Ekrem Tekdemir, “İkindiden 1 saat önce, 1 saat sonra başka olmaz. 2 saatte o gün için hazırladığımız ürünlerin tamamı biter. Tabi bunda Ramazan ayının da bir etkisi var. İnsanlar az alıyor, taze alıyor” dedi.

Taze soğan, marul, aşotu, maydanoz, dere otu, roka, semiz otu, havuç, taze fasulye, domates ve salatalık satan Tekdemir, Ekim ayı itibariyle de lahana satmaya başlayacaklarını söyledi.