Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde (BGC) gerçekleştirdiği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Prof. Coşkun, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen takvime göre 24-25-26 Şubat tarihlerinde üniversitenin belirleyeceği bir günde seçim yapılacağını belirtti.
Prof. Dr. Gökhan Budak’ın vefatıyla acı bir süreç yaşandığını ve bu şoku henüz atamadan seçim takviminin belirlendiğini ifade eden Prof. Coşkun, “Kurumlarda devamlılık esastır. Bu bir sorumluluk ve bu sorumluluğa birilerinin elinin atması gerekir. Öğretim üyesi arkadaşlarımız üniversitemiz içerisinden, Bayburt’u tanıyan bir olsun istediler. Her dönemde sil baştan olmasın. Üniversitenin sürekliliği esastır gibi bir takım makul gerekçeler gösterdiler. Bizde bu gerekçeleri uygun gördük. Dolayısıyla bu süreçte Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldum. Bu adaylığımızı da Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla kamuoyuna duyurmayı uygun gördük.” dedi.
Seçim sürecinin başladığını ve başka adaylarında çıkacağını belirten Prof. Coşkun, “Ama biz kararımızı verdik. Sanıyorum başarılı bir seçim süreci geçireceğiz. Bunu yaparken arkadaşlarımızdan adaylar kim olursa olsun çok nezaketli olunmasını centilmence bir seçim süreci yaşanmasını özellikle istedik. Öğretim görevlileri de yıpranmasın, ortamda gerilmesin. Bu görevi birisi üstlenecek. Kırmadan gerilmeden bir süreç yaşamayı arzu ediyoruz” diye konuştu.
“Sağlık alanında bir kapı açmamız gerekiyor”
Bayburt Üniversitesi’ne Rektör seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi düşündüğü hedeflerini de değinen Prof. Coşkun, sağlık alanına eğileceklerini ve özellikle öğrenci çekebilecek bölümlerin tercih edileceğini belirttiği açıklamasında, “Bir Bayburtlu olarak şunu iyi biliyorum ki Bayburt halkı üniversiteden epey bir beklenti içerisinde. Bu beklentilerinde de haklılar. Üniversiteler şehir ekonomisinde önemli bir yere sahiptirler. Bu anlamda Gökhan beyin projelerini devam ettirmeyi ve üniversitemizi sağlık alanına da açmayı planlıyoruz. Çünkü sağlık bölümleri çok tercih edilen bölümler. Sağlık Bilimleri Fakültesi düşünüyoruz. Uzun vadede Diş Hekimliği ve Veterinerlik Fakültesi olabilir diye düşünüyoruz. Kısa vadede üniversitemizde Onkoloji Merkezi olsun istiyorum. Bir fizik tedavi rehabilitasyon merkezi olsun istiyorum. Bu kanaate Bayburtlu hastaları Erzurum’da gördüğüm için vardım. Sağolsun hemşehrimiz Prof. Salim Başol Tekin var Erzurum’da. Yani mesela takvim belirlenmiş kemoterapi tedavisi gören hastalarımız 3 haftada bir Erzurum’a gidiyor. Bayburt’ta bu tedaviyi almalarını istiyorum. Böyle bir şey yaparsak büyük hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Yani sağlık alanına bir kapı açmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Selçuk Coşkun kimdir?
1966 yılında Gümüşhane’nin Mescitli Köyü’nde doğan Selçuk Coşkun, ilköğrenimini Gümüşhane’de, orta ve lise öğrenimini Bayburt’ta bitirdi. 1984 Erciyes Üniversitesi’nde başladığı lisans öğrenimine Atatürk Üniversitesi’nde devam etti. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hazreti Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hazreti Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdikten sonra 2000 yılında Kırgızistan OŞ Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Bölüm Başkanlığı ve Öğretim Üyesi görevlerinde bulundu. 2005 yılında Doçent unvanını alan Coşkun, 2010 yılında ise Profesör oldu.
“Hazreti Peygamber’in İnsan Anlayışı”, “Sünnet ve Gelenek”, “Hadise Bütüncül Bakış” gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademik kariyerinde Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Dergi Editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi yönetici görevlerinde bulundu.
2012 yılında YÖK tarafından Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na atanan Coşkun, aynı üniversitenin rektörlüğüne aday oldu.