Bayburt Postası

Bayburt Bakkallar Odası da zincir marketleri hedef aldı

Dernekler

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin ardından Bakkallar Odası da zincir marketleri hedef alan bir açıklama yaptı.

Bayburt Postası - Zincir marketlerin devlete yönelik yaptığı açıklamaları eleştiren Bayburt Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İlhami Karaaslan, bu marketlerin yıllardır halkı kandırdığını iddia etti.

Bazı market ve manavların toptan ihtiyacında ulusal marketleri tercih ettiklerine üzüntüyle şahit olduklarını söyleyen Karaaslan, “Sözde zincir marketleri protesto edelim, alışverişimizi mahallemizde bulunan bakkalımızdan ve manavımızdan yapalım. Bakkal bizim, manav bizim” dedi. 

Bayburt’ta 39 tane olan zincir marketlerin mahalleleri sardığını ifade eden Karaaslan, perakende yasasının çıkartılması gerektiğini ve nüfus oranında kota uygulamasını da sözlerine ekledi

Yorumlar (9)

Bayburtsevdalısı 1 Yıl Önce

Başkanım alışfiatlarıda etiketlere yazıĺsınki vatandaşlarımız görsün

Mustafa 1 Yıl Önce

Filler(zenginler) tepişiyor, çimenler(gariban halk) eziliyor.

Murat 1 Yıl Önce

Devlete değil hükümete eleştiri yapıldı ama siz kendinizi simdimi savunuyorsunuz???

Şafak Güngör 1 Yıl Önce

Sanki çok ucuza satıyorlar. Dışarıdan gelen birini görünce normalin üstünde fiyat çekiliyor. Zincir marketlerde Tera yağı 100-150 TL arası, yerel esnafta veya köylüde direk 150 TL. Keza peynir, bulgur,pirin. salça vb gibi ürünlerde aynı durum söz konusu. Zincir marketlerin yaptığı doğru değil ama onlar olmasa sizin fiyatlaınız en iki katı daha fazla olurdu. Günah keçisi bulmak çok kolay , önce vijdanları düzeltmeden başlayalım.

mustafa 1 Yıl Önce

ya kardeşim bırakın bu işleri yapmacık açıklamaları.%84 yıllık enflasyon var bunu araştırın eleştirin saçma sapan açıklamalar yapıyorsunuz

Bayburtlu 1 Yıl Önce

Arkadaşlar tartışmayı bırakın bütün dünyada kiriz var enflasyon var sade türkiyede değil Tabiki fırsatçılarında işine geliyo İnşAllah Allahın izniyle düzelir

Şafak Güngör 1 Yıl Önce

Gidin yerel esnafa sorun, daha 10 Gün önce tere yağı 150 TL idi bugün 180 TL. Ben kendim bizzat sordum. Suçu başka yerde aramnak kolay.

Nooldu 1 Yıl Önce

Yillardir kaninizi emiyorduk ama zincir marketler var daha sizi kzikliyamiyoruz feryadi eskiden borulari oterken hem iki kati fiyata satarlardi hem de almiyorsan mali elleme derlerdi kovuldugumu bile hatirliyorum simdi ekmek bile almiyorum bunlardan

Şsafak Güngör 1 Yıl Önce

Dünyada ki 1 Yıllık enfalasyon bizdeki 1 aylık enflasyona eşit. Yoksa sende Asbaşoğlu gibi 150 Euronun %7' sini 750 euro olarakmı hesaplıyorsun.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.