Bayburt Postası

Kavcıoğlu'ndan önemli açıklamalar

Bayburt

AK Parti İl Başkanlığı'nın Aralık Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Kavcıoğlu, "Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule Meydanı'ndaki yapıların yıkılarak Bayburt'un tarihi dokusuna kavuşması ve bunun artık konuşuluyor olması çok önemli" dedi.

Bayburt Postası - AK Parti İl Başkanlığı'nın Aralık Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Bayburt kamuoyunda sıkça gündeme getirilen ve en çok eleştiri konusu olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki yapılaşma hakkında tarihi açıklamalar yapıldı.
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in açıklamaları hakkında, "Şehrin tarihi dokusunu eski şehir yeni şehir şeklinde bütün çalışmalarının yapılıp ortaya çıkarılması gerekiyor. Onunla ilgili de belediye başkanımız bahsetti çalışmaları var" diyen Kavcıoğlu, Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule Meydanı'ndaki yapıların yıkılarak Bayburt'un tarihi dokusuna kavuşması ve bunun artık konuşuluyor olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kavcıoğlu, 1 Kasım seçimlerine değinerek, "2015 yılında Bayburt adına güzel şeylerin olması sevindirici" dedi. 1 Kasım'dan sonraki sürecin Bayburt adına çok önemli olduğunu vurgulayan Kavcıoğlu şöyle konuştu:

"1 Kasım'dan sonraki süreç Bayburt açısından çok önemliydi. Yoğun bir çalışma temposu, herkesin desteği, katkısı Bayburt'ta 1 Kasım'da bizim istediğimiz arzuladığımız ve Türkiye'de bizi iyi bir noktaya getiren bir sonuçla iki milletvekiliyle Ankara'ya gittik. Yine hepinizin bildiği gibi Bayburt yıllar sonra bir bakan kazandı. Dolayısıyla 2016 yılının daha iyi geçmesi için 2015'in son günlerinde yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Bakanımızla da her ne kadar kendileri Bayburt'a gelemese de Ankara'da yoğun istişareler yapıyoruz. Bakanımızdan hepinize ayrı ayrı selam getirdim"

"Bayburt'un çözülmesi gereken sorunları var"
2016'da Bayburt için yapılacakların önemli olduğunu kaydeden Kavcıoğlu, "Geçen hafta dar bir zaman içerisinde arkadaşlardan bir sunum aldık. Yine ben dün geldiğimden beri arkadaşlar istişareler yapıyoruz. Yarın da çeşitli programlarımız var. İlerleyen günlerde özellikle yatırımcı kurumlarla 2016 yılında Bayburt'a neler yapabilirizi istişare edeceğiz. Dolayısıyla 2016 yılının Bayburt için inşallah hepimizin el birliğiyle yapacağı sonuçla güzel şeylerin ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Bayburt'ta yapılması gereken çok iş var. Şehri yöneten insanların bir alttaki yönetim kademelerini çok sıkı bir şekilde çalıştırarak bir şeyler ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bayburt'un çözülmesi gereken sorunları var" diye konuştu.

"Çoruh Nehri Bayburt'a yakışmalı"
Önümüzdeki süreçte başlanması planlanan projelerden en önemlilerinden birinin Çoruh nehri ve çevresinin düzenleme çalışmaları olacağını ifade eden Kavcıoğlu, şunları söyledi:

"Ben şu noktanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. 20 milyonluk Çoruh ihalesi yapılacak. Hepimizin bunun üzerinde durması gerekiyor. Yani sıradan bir tadilat veya tamiratla değil Çoruh Nehri'ni Bayburt'a yakışır bir şekilde ortaya çıkarmamız lazım. Bu 20 milyon olmaya bilir, 50 milyona da çıkabilir. Çoruh'un bu şehrin altın bileziği olduğunu herkesin kabul edip, hem ıslahının hem köprülerinin Bayburt'a yakışır bir şekilde bu şehre has özellikleriyle oluşturulması, tarihi dokusuyla birlikte ortaya çıkması gerekiyor."

Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule meydanı
"Yine şehrin tarihi dokusunu eski şehir yeni şehir şeklinde bütün çalışmalarının yapılıp ortaya çıkarılması gerekiyor" diyen Kavcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehir ne tarafa büyüyecek, sanayisi nerede olacak, hepsinin, düşünülen yatırımların yapılacağı yerlerin bu dönem içerisinde karar verip bir şekilde başlanması lazım. Önemli bir noktada Saat Kule Meydanı dediğimiz çevrenin tarihi olarak ortaya çıkması çok önemli. Onunla ilgili de belediye başkanımız bahsetti çalışmaları var. Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule meydanındaki yapıların yıkılarak Bayburt'un tarihi dokusuna kavuşması ve bunun artık konuşuluyor olması çok önemli."

"Mahallelerde güzel sokak, apartman, kaldırım yok!"
Seçim sürecinde Bayburt'ta gördüğü eksiklikleri de paylaşan Kavcıoğlu, şehir merkezinin tarihi dokusuna kavuşturularak, 'Yeni Şehir' alanı oluşturulması gerektiğini anımsattı.

Kavcıoğlu şunları söyledi:

"Ben seçim sürecince gezdiğim gördüğüm mahallelerin hiç birinde güzel bir sokak, güzel bir apartman, güzel bir kaldırım olan sokak yok. Var mı? Yani bunları bugün TOKİ kentsel dönüşüm gibi projelerle yapmaya kalksak ta çok mümkün olduğunu da düşünmüyorum. Ama şehri merkezde eski şehir haline getirip, yeni şehri dışarıya taşıyarak yeni ticaret alanlarıyla, yeni oturma alanlarıyla, yeni eğlence, park alanlarıyla oluşturulabilir. Cumhuriyet caddesini şöyle düşünün; 'yukardan baktığınız zaman sağ tarafta yapılaşma yok orayı koruyabilirsiniz. Sol tarafta bütün kamu binalarını yıkabilirsiniz. Öncelik Belediye binamızdan başlanarak. yani sonrası artık gelir.'"

"Hiç rahatsızlık duymadık!"
Konuşmasında geçmişte Bayburt'un kaderini etkileyen hatalar yapıldığını savunan Kavcıoğlu, "Başta belediye binası ve Ticaret odasının binası, bir kaç tane daha var. Bunlardan kimse benim haberim olmadan yapıldı diyebilir mi? Her gün oradan geçiyoruz. Kimse benim haberim yok deme şansımız var mı? Hepimizin gözünün önünde yapıldı ve biz bundan hiç rahatsızlık duymadık."

"Yaşadığımız yeri koruyacağız, tepki göstermesini bileceğiz"

Yapılan yanlışlara karşın siyasetin ve kurumların şimdiye kadar yetersiz kaldığını dile getiren Kavcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"3 şeyi iyi yapmamız lazım; 'tavsiye, takip, tepki.' Bu üçünü yapmıyoruz. Tavsiye veriyoruz, takip etmiyoruz. Takip ediyoruz, tepki vermiyoruz. Biri yanlış yapıyorsa karşısında durmamız lazım. Çoruh'un kenarına o binalar yapılırken hanginiz tepki gösterdiniz. Ve işin garip tarafı bunu biz siyasetçiler yaptık. Kendi içimizde kendi kendimize tepki göstermeyi beceremedik. Yani Trabzon tarafından gelirken o yapılan köprü yakın zamanda yapıldı. Biz beceremedik tepki göstermeyi. Muhtarlar biz gösterdik dedi. Ama ben şöyle dedim: 14 tane muhtar çıksak elimize dövizleri alsak, buraya bunu yaptırmayız desek (Bergama'daki örnek olay gibi) kim yapabilirdi bunu? Ve aynı şey Çoruh'un kenarındaki bu binalar yapılırken kim yapabilirdi? Onun için önce yaşadığımız yeri koruyacağız. Buna tepki göstermesini de bileceğiz. Veya istişare ederek çözeceğiz. Belediye başkanımız bu konuda iyi. En azından yeni bir yer yaptırmıyor. Yıkmaya da başlayacak. Yıkımdan sonra oraya tarihi görüntüsünü de kazandırırsa zaten bütün konuştuklarımız amacına ulaşmış olacak. Bundan dolayı da belediye başkanımıza ben teşekkür ediyorum."

Öte yandan Bayburt temaslarında bazı bölgeleride gezip sorunları yakından takip ettiğini belirten Kavcıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yine bugün Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdim. Taş fabrikasını gezdim yani Bayburt'ta bu anlamda alt yapı sorunları çözülememiş bütün bu işleri kısa sürede halledeceğiz. inşallah bunları çözdüğümüz zaman orada çok daha fazla firmanın yatırım yaptığı, istidam sağladığı bir yer olur."

Yorumlar (10)

METİN 8 Yıl Önce

bırak dedikoyududuyu iş yap alini tutan mı var maliyede sizde hadi görelim 13 yıldır Bayburtluyu kandırıp durunuz dinle imanla iş nerde fabrika nerde

Safak Güngör 8 Yıl Önce

Belediye binası dahil saat kulesine kadar olan binaları yıkın oylar sizindir.

Fatih 8 Yıl Önce

Bu söyledikleriniz yapılacak mı?Bayburt'un hiçbir şey bilmediği halde iş bildiğini zanneden insanlarıyla bu işlerin ne kadarı yapılabilir?Evet, Şahap bey.Çok doğru söylüyorsunuz.Mahallelerde güzel sokak, kaldırım yok.Apartmanlar da yollar da kaldırımlar da virane bir halde.Şimdi gerçekçi olalım.Tüm bu çalışmalar kaç yılda yapılabilir?Altyapı çalışmalarının bile ne kadar acemice yapıldığını gördük.Hala sağda solda borular patlıyor, çalışmalar bitmedi.Yollar kaldırımlar tozdan görünmüyor.Bu belediyeyle, bu ekiple bu dediğiniz çalışmaların ne kadarı yapılabilir?Size şu kadarını söyleyeyim, gerekli para verilse de bu acemi kadrolar o parayı heba eder.Gerektiği gibi kullanamaz.Bayburt'un bir şehir kimliği kazanması için 10-15 sene yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor.Çünkü burada işler yarım yapılır, zamanında yapılmaz.Şehircilik anlamında ülkenin çok gerisinde kalmış olmasına rağmen, halk bunlara duyarsız.Adamlar sabah akşam toz yutuyorlar, üstleri başları çamur oluyor ama duyarsızlar.

bayburt halkı 8 Yıl Önce

sn vekilimiz en kavcıoğlu,projeler güzelde,bir hatırlatma yapalım"1955 belediye meclisinin kararı ile saatkule etrafındaki yapıların,iki kattan fazla olmayacak kararı vardır,dolayısıyla bu çevredeki yapıların tekrar gündeme gelmesi çok önemli,o zaman bayburt o tarihi eserleri ortaya çıkacaktır,çoruh nehri de dahil olur,sevgi ile.

Fatih 8 Yıl Önce

Velhasıl Bayburt^ta şehrin alt ve üst yapısını profesyonelce yapacak bir kadro yok.Bayburt'un yollarını, kaldırımlarını, şehir planlamasını organize edecek bir ekip yok.1989'da il olmasına rağmen, önlenemeyen bir çarpık kentleşme var.Bu ekipler ancak dışarıdan gelebilir.Kimseye kulak asmadan da işlerini yaparlar.Burada iş yapan adama 40 kişi akıl vermeye çalışır.Verdikleri akıl da ortada işte.Doğru düzgün caddesi, yolu, yaşam alanı olmayan bir kentte yaşıyoruz.

sivil halk 8 Yıl Önce

14 tane muhtar çıksak elimize dövizleri alsak, buraya bunu yaptırmayız desek ? Çok önemli bir noktaya değindi sayın vekil.Bayburt olarak halk ve sivil toplum örgütü organize birşeyler yapamadı yapamıyor.

abbas durmuş-ist 8 Yıl Önce

1955 yılında cumhuriyet caddesindeki yapıtlar hep iki kat ve taş yapıt,dolayısıyla yine öyle olmalı,sn vekilimize ve belediyemize başarılar dileriz saygılarımızla. not çoruh nehri üzerinde bulunan binaların balkonları konsolları yıkılmalı,zira sit alanıdır,bilgilerinize.

Umut An 8 Yıl Önce

Yıllarca düşündüğümüz gibi bir proje, Saat kulesi meydanı karşısındakı çirkin yapıların kaldırılması, meydanın ortaya çıkması, Çoruh nehrine yakışır görünümün sağlanması çok güzel olur. Bunun yanında mevcut belediye binasının ve o hizadaki çirkin görünümü olan yapıların yıkılması lazım. Biz ne zaman bir ile yakışır görünüme kavuşacağız.

sinan 8 Yıl Önce

sayın vekil şimdiye kadar yeni seçilenler kürsüde tıpkı sizin gibi çok güzel konuştular iş icraata gelince yarasına basılan yandaş,yoldaş,arkadaş çıktı olan 2-3 garibana oldu yapılan kayda değer bir şey olmadı,örneğin son beş yıl içinde belediye etrafında 5 beton yığını yapıldı; benim su çıkanda 270 mt arsama sudan bahanelerle izin verilmedi.Nedeni mi ? nedeni her şey tamam dı yanlız yalakalık yapacağım adam olmadığı içindi.Not izin verilmeyen arsamın yanında (5mt) 6 katlı evler vardı.Belediye ye emsal gösterdim o gün kü imardan sorumlu teoman bey bilmediğimiz şeyler olduğunu söyledi ???

seko69 8 Yıl Önce

Sayın Vekilin bazı görüşlerine katılıyorum.. ancak Bayburt'lunun başına Kentsel Dönüşüm Projesini bela ederse Faiz ve bankalara borçlanmadan dolayı hem ahiretlerini hem dünyalarını zehir ederler.. illa kentsel dönüşüm olacaksa Bayburt özgü bir proje olmalı ve Bayburt'lunun bütçesine dokunmadan yapılmalı.. Çünkü; Güneydoğuda pkk ya destek verenlerin evlerini yıkıp yeni bir ev yapacak olan hükümet, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan, destek veren Bayburt için daha fazlasını yapmalı.. şehiri büyütmek ve cumhuriyet caddesine hapsetmemek için Belediye, Valilik, askeri binalarının yıkılarak şehir dışında yapılması lazım. ve en önemlisi Bayburt'un kalkınması, gelişmesi için derhal İl Müdürlerinin görevden alınmaları lazım. bu hantal yapının değişerek iş yapan ehil kişilere Bayburt'un teslim edilmesi lazım.. ayrıca Sayın Bakan ve vekil gerekli girişimlerde bulunarak ACEMİ BİRLİĞİNİ ivedilikle Bayburt'a kazandırmalılar.. bina yıkarak göçü işsizliği önleyemezsiniz..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.