Bayburt Postası

'Hızlı Tren' projesinde ibre yeniden Bayburt'a döndü!

Bayburt

Güzergah tartışmalarıyla bölgenin son 10 yılını meşgul eden demiryolu hattındaki alternatif proje ile Bayburt yeniden gündeme geldi.

Bayburt Postası - Erzincan-Trabzon demiryolu güzergahı olarak uzun yıllardır söylenegelen proje, bir süre de Aşkale-Bayburt-Rize güzergahı olarak gündemdeki sıcak yerini koruyacak. 
Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısı ile Erzurum (Aşkale)-Bayburt-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için çalışmalara başladığı, Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi için güzergah üzerinde bulunan belediyelere görüş sorduğu ve proje çalışmalarına başladığı bilgisi bölgede dolaşıyor. 

Bayburt'a sorulan bir şey yok!

Bölgede Trabzon ve Gümüşhane kıyametler koparırken, Rize hızlı tren müjdesi ile mutlu, Aşkale farkında değil, Bayburt ise konunun en yorgun şehri. Son 10 yılda Bayburt siyasilerinin en çok saçmaladığı, bir çoğunun resmen kaçtığı bu çetrefilli konu ile ilgili özellikle bir iki basın kuruluşu ile birkaç STK oldukça mücadele verdi. 

Trabzon basınında yer alan, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün güzergahta yer alan 4 belediyeden çalışma yapmalarını istediği türünden iddianın Bayburt tarafında karşılığı yok. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Bayburt Belediyesi, kendilerinden böyle bir talepte bulunulmadığı bilgisini aktardı. 

Yorumlar (17)

bayburt 4 Yıl Önce

inşAllah bayburt tan geçer memleketimize çok şey katacağına inanıyorum siyasilere çok şey düşüyor söz verildi gereği yapılmalı

Veli 4 Yıl Önce

Bayburt un siyasetçilerin umurunda mi

Demokrat Bayburt 4 Yıl Önce

Bu proje ilk gündeme geldiğinde Erzincan-Otlukbeli-Bayburt-Çaykara-Of projesi şeklindeydi. Coğrafyaya, bilime, akla, mantığa ve devletin bütçesine en uygunu buydu. Bu hattın ta Sultan Abdülhamit zamanında projelendirildiğini dahi okumuştuk. Ama siyasilerimiz bu konuyla yeterince ilgilenmediler. Çünkü kimin il başkanı olacağı veya kimin ayağının kaydırılacağı gibi daha önemli mevzularla meşguldüler. Sonuç olarak kaybettik. Aşkale-Bayburt arasını çok muhtemel görmüyorum. Kop dağının durumu ortada. Karayolu tüneli bile yapılamıyor.

TÜKENMİŞ BAYBURT 4 Yıl Önce

BAYBURTTA İLK ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VARDIR BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNAN SİYASİLERE İHTİYAÇ VARDIR BAYBURTU BÜYÜTMEK İÇİN DÜŞÜNEN KAFALARA BU ŞEHRİN İHTİYACI VAR BAYBURT BU KADAR DESTEK VERİRKEN KARŞILIĞINDA 500 YATAKLI BİR HASTANE BİLE YAPILMIYOR BU ŞEHİR TRABZONA MECBUR EDİLİYOR ERZURUMA MECBUR EDİLİYOR BAYBURT BU KADAR MI SAHİPSİZ SADECE VİCDANLARINIZA SORUYORUM BU ŞEHRİN İNSANI GURBETÇİ OLMAYA ZORLANIYOR ÇIKIP BİR TANESİ BAYBURTUN DA DEMİRYOLUNA İHTİYACI VAR DEMİYOR NEYE YARIYOR BU SİYASİLER BİLEN VAR MI ACABA

Abdulkadir 4 Yıl Önce

Aklıma erken seçim geliyor yine bayburtluların ağzına bir tutam balını calıyolar

Umut An 4 Yıl Önce

Daha çok tütsüler yakılacak Bayburt’ta tren görmek hayal değil ama bu projeyi savunacak, didinecek siyasiler ve bilinçli halkımız çıkar mı?

Bayburtlu 4 Yıl Önce

Aynen öyle kardeşim. Ortada bir ağaç var herkes bir dalını kesiyor sanki su verecek kişiler gerek...

Ümit 4 Yıl Önce

memleketimiz Bayburt üretimsizlikten ölecek Naci Agbal maliye bakaniyken alamadığımız becerip siyasilerimizin yapamadığı işler bundan sonra çok zor.

Emmi 4 Yıl Önce

Yine kandıracaklar bayburtluları

İsmail Enver 4 Yıl Önce

Akp karşısında ciddi bir rakip görmezse bayburtl'u da treni ancak rüyasında görür. Kadri bey aday olduğunda hükumet Bayburt'a mitil atmıştı. Hızlı tren Bayburt'a hayırlı olsun diye bilboardları doldurmuş Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz taifesi sosyal medya hesaplarından paylaşıp siyasetini yapmıştı. Kadri bey gitti,tren de gitti. Biz Bayburtlular olarak o zamanki seçimleri ibretle incelemeliyiz. Güçlü muhalefet ile güçlü bir rakip seçildiğinde iktidar çalışmak zorunda kalıyor. Maalesef MHP- AKP birlikteliğinden kalite çıkmayacak hizmet alamayacağız. Bayburtlunun yumuşak karnını biliyorlar. Daha çookkk postun kıllarını saydırırlar.

hacıdurdungüler 4 Yıl Önce

yükenmişbayburtyorumcusu birtek ben cumhur başkanına baybuttakimitimgin ben söylemiştim

bayburtlu 4 Yıl Önce

selamsız bandosu gibi. hakkımız olduğu halde hakkımızı bile alamıyoruz. bizim işleri organize edecek akla, vizyona sahip nitelikli kadrolara öncelikle ihtiyacımız var. projeyi çizecek yönlendirecek derin kafalara ihtiyaç var. benim gibi sıradan insanlar sadece hamaset yapar, boş duygusal avuntularla zaman öldürür.

Bayburtlu 4 Yıl Önce

Umarım bu treni de kaçırmayız. Zira memleketimize büyük katkısı olur İnşAllah...

Herkes yare yazdı arzuhalini... 4 Yıl Önce

Bayburt'ta Bayburt sevdasını çeken herkes iyi bilirki halk içinde yeni bir edebi akim okumuştur. Benim gibi cahil cühela bu edebi ekole tren edebiyatı diyor. Bu tren edebiyatı öyle seçkin bir oluşumdur ki, Şu anki cumhurbaşkanından son başbakan Binali beye, son seçilmiş başbakan Davutoğlu'ndan eski Cumhurbaşkanı Abdullah güle kadar herkes eser bırakmıştır.Biz, Bayburt'un sevdasını her daim yaşayanlar artık o trene binmeden inanmayiz bu tatlı sözlere. Tren edebiyatı para etmiyor kardeşim.

Ahmet 4 Yıl Önce

Demiryolu için Rize'liler Rize'den geçsin, Bayburt'lular Bayburt'tan geçsin, Gümüşhane'liler Gümüşhane'den geçsin diyor. Demiryolu Erzurum / Aşkaleden bağlanırsa arada bir kop dağı engeli gerisi kolay aşılır ve Bayburt'tan geçer. Erzincan'dan bağlanırsa arada pöske dağı üzerinden Kelkit'de güzergah iyi, bu hat Gümüşhane tarafına kayıp zigana üzerinden Trabzona inerse maliyeti bir o kadar katlanır. Demiryolu yapıldı diyelim bu illerde Ekonomiye ne katkısı olacak. Popülist düşünmeden yaklaşmak gerekir. Demiryolu Bayburt veya Gümüşhane'den geçti diyelim bu dağlar nasıl aşılacak zaten yarısından fazlası tünel geçişi. Bu işi iyi etüt edip, sonra proje aşamasına geçilmeli. Sonradan bu iş böyle olmadı dememek için kırk ölçüp, bir biçmeliyiz.

bayburt,kalesi 4 Yıl Önce

2015,yılında,SN.C.BAŞKANI,SÖZ,VERDİ,DEMİRYOLU,BAYBUYRTTAN,GEÇECEK,DEDİ,BASINDAN,SN,NACİ,AĞBALA,,VE,BİNALİ,YILDIRIMDA,ŞAHİTTİR,V.SELAM

Şenol yarar 2 Gün Önce

Bir Bayburtlu olarak wref duyarım gec kalınmış bir proje insAllah olur

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.