Bayburt Postası

Çoruh Nehri Şehir Geçisi Projesi'nde 2. Etap

Bayburt

Bayburt’ta Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. etap projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Ankara ve Trabzon’dan Bayburt’a gelen DSİ heyetiyle, yapılacak proje konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ve İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın, DSİ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Gökyel’in de aralarında bulunduğu DSİ heyeti arasında Üniversite Köprüsü ve Kaleardı Köprüsü arasında Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap Projesi kapsamında yapılması düşünülen kentle bütünleşik bir proje konusunda bölgede incelemelerde bulunarak değerlendirme yapıldı.
Değerlendirmeler sonucunda şehrin estetiğine uygun olmayan ve yıpranan Taş Köprü, Meydan Köprüsü, Kaleardı Köprüsünün yıkılarak yeniden yapılacağı ve Kaleardı mahallesinde mezbahanenin bulunduğu kısıma bir köprü daha inşa edileceği, 1. etap projesindeki eksikliklerin bazı dokunuşlarla giderileceği, açılıp kapanabilir setlerle Çoruh’un vatandaşlarca daha da hissedileceği bir projenin hayata geçirileceği kaydedildi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, şehrin merkezinin bu bölge olduğunu belirterek yapılacak projenin estetik güzelliği bakımından bu noktaya uygun olması gerektiğini belirtti.

Epcim, “Özellikle buraları bizim çok çekici bir şekilde yapmamız lazım. Biz buraya turistik amaçlı kullanabilceğimiz bir proje istiyoruz. Burada imalat zorlukları var, kamulaştırma zorlukları var. Geçmişte iyi niyetli çabalar var ama bir şekilde sonuç alınamamış. Karşımızda ülkemizin en önemli kalelerinden biri var. Dolayısıyla kale ile nehri bütünleştirecek bir proje istiyoruz” dedi.

Epcim, önümüzdeki bir ay içerisinde projenin hazırlanacağını belirtti.

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile görüştüğünü buraya yapılacak proje konusunda kendisinin her türlü desteği vereceğini aktardı.

Ankara’da projeyi takip edeceğini belirten Battal, bölgeye yapılacak projenin estetik güzelliğinin yanı sıra enerji üretebilecek bir proje olması konusunda da heyete önerilerde bulundu.

Gökyel de, 1 ay içerisinde gerekli fizibilite çalışmasının yapılacağını ve bölgeye yapılacak birkaç alternatif projeyi kendilerine sunacaklarını kaydetti.

İncelemelerde Yargıtay Onursal Başkanvekili Abdulkadir İlhan ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da yer aldı.

Dün yapıldı, bugün tartışılıyor!

Öte yandan yakın zamanda Erzurum Köprüsü civarında hayata geçen çalışma, bugün görüntü kirliliğinden ve bir nehri kanala hapsetmekten başka bir şey ifade etmiyor. 

O kadar karşı çıkılmasına rağmen ısrarla yapılan proje kapsamında, nehrin yatağına yapılan müdahale ile milyonlarca canlının hayatı 'hiç' sayılmıştı. Bu çalışma bundan sonra yapılacak çalışmalar için bir ibret vesikası olarak sayılsın! Çalışmayı yapacak kişilere önce bu proje gösterilsin.



Yorumlar (16)

Çoruh Beyi 4 Yıl Önce

Demişler ki, Azrail uşah dağıtir, beriki seslenmiş: "Bizimkine dokunmasın da!"

Sinan 4 Yıl Önce

Yapmayın, dokunmayın... Biz bu halinden şikayetçi değiliz. Buradan Bayburt un yerel gazetelerine de sesleniyorum. Sizin çok büyük sorumluluğunuz var. Bu tür geri döndürülemez projelerin önünde durun, kamuoyu oluşturun. Çoruh a yapılan facia ortada. Zamanında milletin sesini daha fazla duyursaydınız durduralabilirdi.

Murat çelik 4 Yıl Önce

Çoruh için Bayburt için bişey yapmakmı istiyorsunuz; Erzurum köprüsünden başlayıp kaleardı boğazına kadar olan kısımda Çoruhun sağındaji ve solundaki insanla çoruhun arasına engel konan ucube binaları yıkıp temizleyin.

XL 4 Yıl Önce

KOMIKSINIZZZZ

VELİ 4 Yıl Önce

YAPILAN BU DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA PARTİ BAŞKANI KATILIYOR, BELEDİYEDEN YEREL YÖNETİMDEN BİR ALLAH'IN KULU YOK. NASIL BİR MEMLEKET HALA ANLAMADIM. ÇAĞRILDIMI, ÇAĞRILMADIMI ONU'DA BİLMİYORUZ. KİMSEYİ SUÇLAMIYORUM. AMA BELEDİYEDEN BİRİNİN DE GÖRÜŞÜ ALINMALIDIR.

Bayburtlu 4 Yıl Önce

Bir memleketin gelişmediğinin en bariz göstergesi ortada, yıllardır şu Çoruh üzerine devletin kaç trilyon parası aktı gitti. İnsanlar işsizlikten, sosyal imkansızlıklardan, problemli yöneticilerden... memleketi terk edip gidiyor. Önceliğiniz işsizlik olsun memleketimize faydalı işler yapanlardan Rabbim razı olsun, çalıp çırpanları da Rabbim ıslah etsin...

Kalenin tepesi 4 Yıl Önce

Köprülere eyvAllah ama çoruh'un katline gelince ayran bulamayız içmeye gemiyle gideriz kop Dağına. trilyonlari har vurun harman savurun bir ucube yapılır birileri servetine servet katar beş on sene sonra tekrar birileri gelir yıkar milyarlar harcanır ,çoluk çocuk , işsiz esnaf, işsiz üniversitesi mezunları işsizlik ten evlenemeyen gençler toplanır sabahtan akşama kadar bir yapılışını birde yıkılışıni seyreder karnımızı doyurur tekrar erkenden en güzel seyredeğimiz yeri kapariz nasıl olsa boş vaktimiz çok

Beybars 4 Yıl Önce

Hep söylerim yine söylüyorum bir bir kentin belediye reisi sanatçılardan seçilmeli bakın ozaman şehir nasıl bir sanat eserine dönüşüyor mesela hüsamettin kocan olmalı ozaman şehrimiz sanat ve modernlikle birlikte inşaa edilir

Ozan 4 Yıl Önce

Projeyi mühendis yaparsa hata olmaz. Ama emir alıp emire göre yapılırsa o proje mühendisin değil emir mühendisinin olur. Hata da bol olur ve masraf da artar.

cenk 4 Yıl Önce

Yeni yapılacak köprü özellikle sitelerde oturanlar tarafından beklenen ve çok talep edilen bir projeydi umarım bir an önce hayata geçer.

Zahit aydın 4 Yıl Önce

Esentepe mahallesinde jandarmanın üst tarafından yeni yapılan hastaneye bağlantı köprüsü yapılması cok ideal bir yatırım olacaktır

Bayburt lu Salih 4 Yıl Önce

Köprülerimizin yenilenmesi fikri güzel olup; Bu yapılacak köprülerin Bayburt olarak farkı olmalı, yapılırken bir köprü Dded Korkutu, diğeri, 2.Plevneyi, diğeri İstiklal marşının büyük kabartmalar ile okunduğu bir yapıt, diğeri, doğumun ve ölümün tasvir edildiği bir yapıt olması iyi olur. Ayrıca Kale ardı köprüsünden itibaren Çoruhun sağı ve solu özellikle şehir merkezi kısmında kamulaştırmalar yapılarak etrafı açılmalı ve Erzurum köprüsüne kadar genişletilerek güzel sanatlar uzmanı ve beraberinde peyzaj mimarı ile Bayburt u yani Müslümna TÜRK milletini tasvir eden yapıtlar ile süslenmeli; Yine Bent köprüsünden itibaren Erzurum köprüsüne kadar yolun sağ kısmı satakuleden itibaren araçlar için gidiş, yine E ruzurum körüsünden itibaren, Zahit ve Ozulu caddesini takiben araçlar için geliş olarak düzenlenmeli ve şehrin geleceği şimdiden düzenlenmeli

Bayburt lu Salih 4 Yıl Önce

Arkadaşlar bu haberin tanıtımı için kullanılan resime baktığım zaman , eski Cumhuriyet oteli haricinde ÇORUH un sağı ve solu yıkılmalı ÇORUH bir nefis almalı; Hele köprünün başına yapılan eski BELEDİYE otelinin yerine yapılan sözüm ona imajı ile farklılık oluşturan bir bina görüntüsü olsada , izin verenlere yazıklar olsun. Bu alan satıldığı zaman zamanın bir yetkilisine Samsun a geldiği zaman , şu ÇORUH nehrinin sağ ve solu açılmalı dediğim da bana ; OOOO o iş bitti daha olmaz dediğin de , kafamdan aşağı kaynar su döküldü, işte hep diyoruz ya, BAYBURT un sahibi yok, insanlar sırf bir makam elde etmek için buraları İŞGAL EDİYORLAAAAAR.

ozan 4 Yıl Önce

Bayburt un geleceğini düşünen pek yok. Burada OSB var ama fabrika kurulmuyor. Yani Bilecik Bursa gibi sanayi kentleri olamıyor. Sebebi pazara uzak oluşu. Kısaca geleceği turizme bağlıdır.Yıllar sonrası için cazibe merkezi haline gelebilmesi için yatırım gerekli. Bir Uzungöl neden olmasın. Bunun için cazip olmalı. Bayburt a polis lojmanlarından Aslandağı giriş yoluna kadar olan kısmı bir göl haline getirerek burada yaklaşık 1500 metre boyu yaklaşık 300 metre eninde Çoruh üzerinde su girişi çıkışı yapılarak bir göl oluşturulabilir. Göl kenarlarına tek katlı evler yapılarak turizm için konaklama yapılabilir. Zigana tunelleri yapılırsa yol dahada kısalacak yada araklı yolundan kısa mesafede Trabzondan arap turist transferi yapılabilir. Yada Bayburt Gümüşhane havaalanı faal olduğunda tanıtımlarla Bayburt çekim merkezi olabilir. Esnafda bundan faydalanabilir.

Zahit aydın 4 Yıl Önce

Enazından çoruh nehri üzerindeki 2 köprü arası kapatılıp araç park sorunu çözülebilir

cafer sadık 4 Yıl Önce

samsundan ezbere konuşmak kolay,gel çoruhun kenarından 100 metrekare arsa satın al belediyeye hibe et senin memleket sevgini göreyim,guru guru gadan alım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.