Bayburt Postası

Çoruh Nehri Geçişi Projesi 2. Etabıyla yeniden gündemde

Bayburt

Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi 2. Etap çalışmaları Bayburt Valiliği’nde düzenlenen toplantıda geniş kapsamlı ele alındı.

Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim başkanlığındaki toplantıya Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ile Merkez İlçe Başkanı Resul Kaya katıldı.
Toplantıda Çoruh Nehri Şehir Geçişi Projesi üzerine gerçekleştirilen detaylı görüşmeler sonrası alanda incelemeler yapıldı. Vali Epcim, projenin ikinci etabına ilişkin ön çalışmaların DSİ tarafından hazırlandığını belirtti. Vatandaş taleplerini merkeze alarak bir çalışma gerçekleştirileceğini bildiren Vali Epcim, katılımcılara teşekkür etti.

Milletvekili Fetani Battal ise Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap projesi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Projenin şehrin ortak kanaatine göre şekilleneceğine dikkat çeken Milletvekili Battal, “Bu bizim için çok önemli. Bu hususta Valimizle, Belediye Başkanımızla, İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımızla projenin ön görüntüleri hususunda kanaatler sahibi olduk. Alanda yapacağımız gözlemlerin ardından tekrar Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve Bakanlığımız ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arzumuz Çoruh’u Bayburt’un arzu ettiği zemine yerleştirmek olacaktır.” diye konuştu.

Daha dünden bir hatırlatma!


Çoruh Nehri 1. Etap çalışmasında, Bayburt sevdalısı işin ehli insanların gazetemizde yayınlanan uyarı niteliğindeki makale ve raporları dikkate alınmamış, Çoruh'un tüm dokusuyla oynanmış, yatağına betonlar dökülmüş ve sonunda milyonlarca canlının hayatı da hiçe sayılarak Çoruh Nehri bir kanala dönüştürülmüştü. Ve dahi, proje yapılmadan önce yine böylesine toplantılar yapılmış, Bayburt'a yakışacak bir projenin hayata geçirileceği duyurulmuştu.

Yorumlar (18)

Agop 4 Yıl Önce

Halk Bu projeye karşı çıkıyor.Trilyonlar suya gömülüyor.Bırakın geniş geniş aksın.Halk oylaması istiyoruz masa başında karar almayı bırakın!Hükmü başkanım siz bari siz evet demeyin şu işe,seçilirken devam edilmeyecek diye söz verdiniz!

A .Şentürk 4 Yıl Önce

Sayın valim,STK lar nerde?Mimarlar mühendisler odası nerede?Çoruhun kaderini market işleten mi, öğretmen il başkanı mı belirleyecek?Yazık bu vilayete..HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN

Bayburtlu 4 Yıl Önce

Nehri betonlaştırmadan ne yapacaksa yapsınlar.İlk etabı görünce yüreğim kan ağlıyor.Doğa katledildi,Çoruh Nehri katledildi.Aynı hatayı tekerrür etmemeleri ümidiyle...

Pembe İncili Kaftanı Tozlanan... 4 Yıl Önce

Çoruhu taş yığınlarına çevirirken kimseye sormadılar. Yıldırım çayı yaparken kimseye sormadılar.Şimdi de sana bana sormazlar ama faciaya kılıf bulmak için millet istedi biz yaptık diyecekler.

Şingah 4 Yıl Önce

Herkeste chp gibi doğa sever ağaça secer çıktı arkadaş vali faprika diyor yatırım diyor adam halen valiye hesap soruyor sen kimsin kimin adamısın yatırımlar engellenmeez

yanlış 4 Yıl Önce

biz yaptık oldu mantığından vaz geçin bu memleketin en akıllıları siz degilsiniz emin olun türkiyenin bütcesini oraya harcasanızda o betonların hepsi yı.kı.la.cak.bu memleket sahipsiz degil sizin gibi beton gafalılara galmiyacağ posta bu yazıyı yaz mesuliyet bana ait

Aziz 4 Yıl Önce

Halk oylamasına gidilsin

Brt1907 4 Yıl Önce

Bırakın çoruh özgür aksın...

Bayburt halkı 4 Yıl Önce

HEP AYNI ŞEYLER! Daha önce yapılan kanal projesinin devamı bu, aynı hatalar yapılacak. İş ehline bırakılmalı, yöneticiler sadece bu işe vesile olabilir. Çoruh nehrine uygun kentsel ölçekte tasarım bu alanda eğitim almış tecrübeli mimarlar ve mühendislere bırakılmalıdır. Israrla projenin DSİ'ye verilmesinin mantığı ne?

Temuçin 4 Yıl Önce

Bayburt neyi bekliyor? "Eğer mertsen; Çoruh'u kara zından duvarlarından kurtarırsın. Çoruh, Bayburtlunun cıbıl ayaklarına hasret kaldı. Bu hasreti dindirirsin...” Ali Kemal Temuçin 02 Mayıs 2014, 00:26 (Bayburt Postası)

Hayri 4 Yıl Önce

Bayburt`u üc tane adama vermisler sanki "Al ne yaparsan yap der gibi!" Kim ne yapti bu azgtin nehre ki nehir dereye dönüsmüs. Yetmemis etrafina beton basip su kanalina dönüstürmüsler!

Arif hikmet 4 Yıl Önce

Şehir parkı karşısındaki şaheseri(!) yaptıran daha iyi bilir.Çoruhu bırakın dağın tabii hali de yok oldu. Ora ne olacak? Ayıp yoldan geçen herkes dağdaki ucubenin ne olduğunu merak ediyor.Dağın tabii hali de yok oldu.

büyük vebal 4 Yıl Önce

yaptıklarınızın hesabını nasıl vereceksiniz acaba çoruhu görenin içi sızlıyor!

bayburt 4 Yıl Önce

Kardeş demek oluyor ki bu memlekette başka adam yok. Yapılır biter, o zaman eleştirmeye başlarız.

özlem 4 Yıl Önce

Çoruhun yakasını ALLAH aşkına bırakın İlk etabın rezilliğini herkes gördü HASTANEYE bakın Milleti Erzurum Trabzon yollarından kurtarın ALLAH AŞKINA yeterrr

muhterem 4 Yıl Önce

yıldırım,çayı,olmsına,mani-engel,olan,sn,nail,şerbente,binlerce,tşkler

Köyün Delisi 4 Yıl Önce

Toplantıya katılanlar bu işten ne anlarlar be güzel kardeşim. bu şehirde hiçmi işin erbabı mühendis, mimar, akademisyen yok bırakın bu ayakları, herkez kendi işini yapsın. Şayet İşin erbabı yoksa gidin Gümüşhaneden getirin.

Bayburt Ahalisi 4 Yıl Önce

Nehir yatağı ufaltıldığında nehrin debisi artar.. (DSi ye cevap ) Bayburta birşey yapacaksanız 40 defa düşünüp, 40 akıllıya sorup SONRA YAPIN... Bayburta birşey yapıp kalkındırmayı düşünseydiniz, YILLARDIR YAPARDINIZ... ŞİMDİ ŞOV YAPMAYIN, İŞ YAPIN İŞ.... İŞ YAPMAYI BİLMİYORSANIZ BIRAKIP GİDİN ÇORUHU MAHVETMEYİN...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.