Bayburt Postası - Müze, bu etkinlikle Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş bir güzelliğini yeniden hatırlattı.
Şenliğe katılan kalabalık bir grup, müze bahçesinde yakılan ateşler üzerinde büyük kazanlarda buğday kaynattı. Haşlanan buğdayın yöredeki ismi olan 'hedik', kuru üzümle birlikte misafirlere ikram edildi.
Müzenin kurucusu Kenan Yavuz, şenliğin amacının "Anadolu'nun unutulan güzelliklerini hatırlatmak, paylaşma duygusunu genç kuşaklarla yeniden buluşturmak" olduğunu belirtti. Yavuz, müzenin Ağustos ayında gerçekleştirdiği Harman Şenliği'ne de atıfta bulunarak, buğday hasadından hedik yapımına kadar olan sürecin önemine dikkat çekti.
Kenan Yavuz, müzenin bu tür etkinliklerle kültürel mirası kayıt altına alıp görünür kıldığını ve tüm dünyadan takdir ve ödüller aldıklarını vurguladı. Yavuz, bugüne özel Luru Han'da konaklayan ve ilk kez bu güzelliği deneyimleyen misafirler için de etkinliğin önemli bir anı olarak kalacağını ekledi.