Yöneticilerimizi denetleme görevimiz

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 10 yıl önce

Değerli hemşerimiz Süleyman Atmaca’yı bu arştırmasından dolayı içtenlikle ve canı gönülden kutluyorum. Çünkü bu araştırmayı muhalif tip ve düşüncede olan biri yapsaydı: ‘Dinsizden imansıza, komünistten gene bir derdi var’a kadar sürüyle damga yiyebilirdi. Oysa iktidara yakın kimliğiyle ama bir tarihçi ve biliminsanı tarafsızlığıyla yayınladığı bu belge, aslında kamu denetiminin demokratik bir hak olduğunu kanıtlıyor.

Bu değerli araştırmacı, II. Abdülhamid döneminde bir Bayburt yerel yöneticisinin icraatından duyulan memnuniyetsizliği, başkentteki Dahiliye Nezareti Şehremaneti’ne ileten şikayet belgesini bulmuş. Günümüz Türkçe’sine çevirmiş.

Cumhuriyetin I. Anayasası aslında bu konuda son derece demokrat. ’60 Anayayasası yine ha keza bu hakkı Belediyeler Kanunu’na yerleştirmiş.

Ama ’80 Anayasa’sı ve onun üzerinde yapılan Özal Dönemi ekleri yerel yönetimleri bir tür kendi kendini denetleyen kurumlar haline getirdi. Elbette bir usulsüzlükte merkezden teftiş etme, görevden el çektirme

Avatar
SonerKocatürk 10 yıl önce

Çok değerli bir yazı, vatandaşlarımız iyi okumalı.

Yazı'ya Git