Belki şehre bir müze gelir, gurbet biter

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent KÖKLÜCE (1) 9 yıl önce

Sn Koçan'ın, bir Köy Konağı projesiyle başlayıp Baksı Müzesiyle son halini alan, belki rüyalarıyla yatıp kalktığı, gerçekleşmiş bu hayali, memleketimizden her geçen gün Batıya doğru akıp, büyük denizlerde kaybolup giden, ama bir daha belki doğduğu topraklara hiç uğramayan nehirlerin gün gelip doğduğu toprakları da yeşerten bir kolunun geriye dönüşünün en güzel örneğidir. Müzeyi kurup geliştirmekle kalmayıp, yaz kış demeden siyasetçi, sanatçı, bilim insanı, gazeteci ve ayaklarının şehrimize uğraması ihtimali olmayan nicelerini şehrimize ve cazibe merkezi haline getirmeye çalıştığı köyüne davet edip ağırladığını takdirle takip etmekteyiz.
Bu gayretleri, yakın zamana kadar memleketimizle ilgili ulusal medyada yer alan ve içeriği maalesef çığ, yangın, istatistikî sonuçlar ve artık bıkkınlık veren "Bayburt, Bayburt olalı..." tarzı haberlerin ötesine geçmeyen haber ve makalelerin niteliğini, niceliğini ve seyrini de değiştirmiştir.

Avatar
Bülent KÖKLÜCE (2) 9 yıl önce

Doğan Hızlan’ın röportajı bunun bir örneğidir ve güzel bir başlıkla okuyucusuna sunulmuştur. Unutanlar için şiirin bir bölümü;

Belki şehre bir film gelir
Bir güzel orman olur yazılarda
İklim değişir, Akdeniz olur, gülümse.

Kendisini, TBMM onur ödülüyle başlayıp, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin verdiği yüksek prestijli, 2014 Yılı Müzesi Ödülü'yle taçlandırılan ve gönüllerde saklı tutulan nice ödüllere layık projesinden ötürü tebrik ediyorum. Beklentisiz bir şekilde insanlık için gayret sarf edip şaheserler ortaya konan ama ya unutulan ya da gün gelip horlananlar arasında yer almaması temennisiyle!

Avatar
bayburt halkı 9 yıl önce

sn husamettin hocamız ve sn doğan hızlan abimiz,gerçekten büyük ödülü bayburt baksı
ya kazandırdınız,bayburttaki "üç hisarlı kale için"kent konseyi"kurulsun büyük"katma
değer"katmanızı yürekten istiyoruz,ve "üç hisarlı kalede"hak ettiği noktaya geleceği
kanaatini taşımaktayız,saygılarımızla

Avatar
Mihriban Soylu-Almanya 9 yıl önce

YAŞAM YERİ OLAN BAYBURT ÜÇ HİSARLI KALESİ VE ÇORUH TABANINDA
MEDENİYETLER,TARİH KİTAPLARINDA VE ÖZEL BASKILARDA MEVCUTTUR,DO
LAYISIYLA,O YILLARDA İSTANBULUN NÜFÜSÜ 3600 BABERT BAYBURT 3400,BU İTİBARLA...BAYBURT BÜYÜK ŞEHER OLARAKTA SÖYLENİR,SAYGI İLE
KAYNAK:ord.prf.dr:osman turan,eserlerinden.,ruhu şad olsun

Haber'e Git