Koçan: “Koruruz, akıllı dokunuşlar yaparız ve tekrar kadim bir kent oluruz.”

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B. Konursulu 10 yıl önce

Hüsamettin Bey'i samimi gayretlerinden ötürü tebrik ediyorum. Elbette göç durmalı, elbette kimliksizleşmenin önüne geçilmeli, elbette büyük şehirlerde kaybolup gitmeler bitmeli ve nihayetinde elbette köyümüzün mezarlığında bitmeli hayatın tatlı yolculuğu, ama nasıl olacak bu? Az sayıda istihdam sağlayan bir fabrika bile tutunamadı Bayburt'ta. "Annem tandır yaktı" diye, "Babam hastaydı, hayvanlara ben baktım" diye bir fabrikada çalışanların yarıya yakınının gelmediği günler olursa nasıl bitecek bu hasret. Nasıl sağlanacak geriye dönmeler. Sosyal yardımlar nereye kadar taşıyabilecek bu yükü. Topyekün bir arınmaya bir silkelenmeye ihtiyacı var bizim toplumumuzun. Köy kahvahaneleri boşalmadan bu geriye dönüşü otantik objelerle göz kamaştırarak sağlayamayız. İşsizliğin en az olduğu ilmiş Bayburt. Trajikomik bir TUİK araştırma sonucu. Güler misiniz, ağlarmısınız. Boş gezenlerde çalışma isteği, arzusu olmazsa tabiki zirveye çıkar. Bu zihniyet devam ettikçe yeni göç dalgaları kaçınılmaz.

Avatar
Kenan Abdullahoğlu 10 yıl önce

Röportajın kalanını merak içinde bekleyeceğim. Hocamıza ve sana peşinen teşekkür ediyorum. Sağolun. Sadece Bayburt'un değil bütün Türkiyenin geleceği iki sektörün çok büyük ölçüde desteklenmesine bağlı. Tarım ve turizm. Baksı müzesi Bayburt'ta kültür turizminin kapısını araladı. Kenan Yavuz bey'in önerileri çok önemli.

Avatar
recai bayrak oğlu-ank 10 yıl önce

istanbul bursa konya ve erzurum,da "inanç türizim"le ilgili büyük ziyaretler malüm,
geçen hafta bayburta çok yakın olan erzurumda"abdurrahman gazi"türbesine ziyarete
gittiğimizde,bine yakın araç,ın oluşu ve ziyaretçilerin varlığı mükemmel,aynı muhteşe
türbe olan"duduzardaki"abdülvehhab gazi"türbesi,ni dahi bilmeyen hemşehrilerimiz var
dolayısıyla,yine bayburt tanıtılmamış.!!,ikinci nokta bayburtun kalkınması"her yönden
"ulaşımla olur"en hesaplısı ise"demiryoludur,.!!,bu itibarla"ekmeksiz ne ibadet,ne yaşam"ne de edebiyat.!?,olur,yetkililer ne yapıyor acaba??.esen kalınız.
b.konursulu isabetli yazmış.tş.k,lr

Avatar
69 Y I L D I Z 10 yıl önce

sayın hüsamettin bey selamlarımı iletirim baksı müzesi ve bayburt isbir karayolu iyileştirmesini hatta ovit tüneline entekre yapılmasını sayın R.TAYYİP ERDOGAN Cumhurbaşkanımıza12 ekim 2014 bayburt ziyaretlerindesizlerin arzemenizi rica ediyorum.saygılarımla.

Haber'e Git