Çayırköprü’de ‘tandır’ geleneğini yaşatan ana-kız

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Kışın soğun günlerin tek minder altında toplanıldığı yer tandırdır. İnsan taze tandır ekmeğinin kokusunu özlüyor, hatta tandırın kokusu bile özleniyor.

Avatar
abdullah 6 yıl önce

çok güzel yazı olmuş. günün yorgunluğuna ilaç gibi geldi. Allah teyzemizden de razı olsun. maşAllah

Avatar
Salih Cengiz 6 yıl önce

TANDIR sadece ekmeklerin, nefis yemeklerin pişirildiği bir ocak değil; soğuk kış akşamlarının toplanma alanı, etrafında dizilip hekâtların anlatıldığı sıcacık bir yaşam felsefesidir, kısaca bir Kültürdür TANDIR.. bu kültürü yaşayamayan genç kuşak ne yazıkki o tadı asla bilemeyecek..
Çok güzel bir dosya olmuş Hacı Murat, seni ve Bayburt Postası'nı kutlar selamlar sunarım.

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Unuttuklarımızı hatırlatalım: Tereyağlı tava ekmeği yapılırdı, patates(kartol) yapıştırılırdı, birde yavan çorba derdiler(ben sevmezdim) tandırın olmazlarsa olmazı idi.

Haber'e Git