Bayburt Postası
2014-12-16 17:35:20

Ümmetçilik ve Türklük

Cazim Gürbüz

16 Aralık 2014, 17:35


“Kendime ilk defa ne zaman Türk dediğimi pek hatırlamıyorum. Bizim çocukluğumuzda Türk, kaba ve yabani demekti. İslam ümmetinden ve Osmanlı idik. İlmihallerde baş dersimiz ‘Din ile milliyetin bir olduğunu’ öğrenmekti”
Falih Rıfkı Atay (Batış Yılları)
Mehmet Ali Aynî, 1908’de yeniden açılan Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nın halini anlatırken, şunları yazıyor:

“Bu meclis sanki Babil kulesiydi. Çünkü oraya toplanan milletvekillerinin çoğu birbirini anlamıyordu. Vakıa bu mebuslar Osmanlı Meclis-i Mebusanına gelmişlerdi; ama hakikatte bir Osmanlı Milleti yoktu. Bu meclise Manastır’dan Pançedoref’i, Saroz’dan Hristo Dalçef’i mebus seçerek göndermişlerdi. Fakat bu adamların Hakkâri’den gelen mebus Taha, Medine’den gelen Esseyid Abdülkadir Haşim, Lazkiye’den mebus çıkarılan Dürzî beylerinden Mir Mehmet Arslan ile hiçbir münasebeti olmayacaktı. Çünkü bunların dilleri başka, dinleri başka, emelleri başkaydı. İşte hakikat böyle olduğu halde İttihat ve Terakki Cemiyeti’ndeki idealistler, bütün unsurları –eski Tanzimatçılar gibi- yine Osmanlılık bağı ile bağlamak hülyasında idiler. Fakat çok geçmeden bu bağın pek çürük olduğunu onlar da anlamışlardı. Serfice mebusu Boşo bir gün müzakere sırasında kendisinin Osmanlılığının Osmanlı Bankası’nın Osmanlılığı kadar olduğunu onların yüzüne bağırmıştı. İttihatçılardan bazıları da bu mecliste bulunan Müslümanları olsun İslamiyet bağı ile toplu bulundurabileceklerini düşünüyorlardı. Fakat bu bağ ile de ne Arapları ne Arnavutları bir noktada birleştirmenin mümkün olamayacağı anlaşılıyordu. Esasen İstanbul’da daha Meclis-i Mebusan tesis edilmeden evvel Arnavut, Kürt, Arap cemiyetlerinin gösterdikleri faaliyetin şekli ve manası ileriyi görenleri pek ziyade düşündürmüştü. Bunun için çok geçmeden bu mecliste, Rumlar, Ermeniler, Bulgarlar, Sırplar, Ulahlar, Araplar, Arnavutlar ve Kürtler; Yunanilikten, Ermenilikten, Bulgarlıktan, Araplıktan, Arnavutluktan, Kürtlükten bahsetmeye başlamışlardı.

(…) Meclis-i Mebusan’da yalnız bir milletin sesi yükselmiyordu. Orada bulunan Türk mebusları ‘Biz Türk’üz’ demeye cesaret edemiyorlardı. Bundan başka, bu Türk mebuslarının birçoğu medreseden yetişmiş hoca idiler. Onlar aldıkları dini terbiye iktizasından olarak kavmiyetten bahsetmeyi günah sayıyorlardı. Onlar Arap olsun, Arnavut olsun, Kürt olsun; hepsinin Muhammed’in ümmeti olduğuna inanmışlardı. Onların bu itikadı o kadar samimi idi ki, günün birinde kürsüye çıkan Evkaf Nazırı Şemseddin Bey nutkunu Arapça söylemeye başlamıştı.”(1)

Ya eğitimin hali? Onu da Nurettin Koç’un kaleminden öğrenelim:

“Osmanlı devletinin Tanzimat’tan önce değişik nitelik ve amaçlara sahip üç okulu vardı. Enderun Okulu, Sıbyan Okulu, Medrese.
Enderun okulunda öğretim on dört yıl kadar sürüyordu. Bunun yedi sekiz yılı hazırlık okullarında geçiyordu. Bu okulda spor büyük önem taşıyor; öğrenciler ata binmeyi, ok atmayı, güreşmeyi, ağırlık kaldırmayı, cirit atmayı öğreniyorlardı. Bu okulda Türk tarihi ve Türkçe öğrenimi de önem taşıyordu. Çünkü bu okula, devşirme yasası gereğince, Hıristiyan çocukları alınıyordu. Bu okulun öğretim izlencesinde yobazın karşı çıktığı müzik, matematik ve geometri dersleri de yer alıyordu. Bilindiği gibi bu dersler XVI. Yüzyıldan sonraki Osmanlı medreselerinde okutulmazdı. Dolayısıyla bu okullar arasında en küçük bir benzerlik bile söz konusu değildir. O kadar ki, Ziya Gökalp göre ‘Medreseler, içine aldıkları Türk unsurları Araplaştırıp Muhammed Ümmeti haline getirirken, Enderun Okulları, Türk olmayan çocukları alıp Türkçe ve Türk Tarihi okutarak onları Türleştiriyorlardı’”(2)

Ümmetçi zihniyetlerin kafası bugün de aynı. Tarikat ve cemaatlerde anlatılan, işlenen benimsetilen fikirler, Araplaştırma’ya dönüktür, buralarda Türklüğün esamesi okunmaz. İmam-Hatip Okulları da son yirmi yıldır bu çizgiye gelmiştir. Diyanet personelinin yüzde doksanı da bu kafadadır.

Yani dememiz o ki, milliyet duygusunun ve millet gerçeğinin en büyük düşmanlarından birisi “ümmetçi” zihniyetlerdir.

“Osmanlı ümmet siyasetinin son yüz senesi mağlup ümmet siyasetinin, kendisine sömürge arayan galip emperyalizmle uyuşmasını gösterir.

Ümmet siyaseti, son asır zarfında emperyalizmin uşağı olmayı açıkça kabul etmiştir.

Ümmet siyaseti Türkiye’de iflasına mukabil, memleketi yabancı sermayesine kayıtsız şartsız terk etmeyi hiçbir zaman şiarına aykırı saymamıştır. Özellikle Sevr Antlaşmasıyla ümmet siyaseti Türkiye’de son kozunu oynamıştır. Sevr Antlaşmasıyla dünya emperyalizmi Türkiye’de bir ümmet siyaseti simgesini muhafaza edecektir.

Ümmet siyasetiyle mücadele ederken bizi bunu daha iyi hissediyoruz. Çünkü ne zaman ümmet siyasetinin bir kurumuyla, bir unsuruyla karşılaşsak Türkiye’yi bir sömürge haline koymak isteyen kuruluşlarla karşılaşıyoruz”

Osmanlı’da bu haller ve fiiller içinde olanlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni de tabii ki hiç sindirememişlerdir içlerine. “Bu cumhuriyet iki esasa göre kuruldu, biri ırkçılık (Türk Milliyetçiliğini kastederler), diğeri dinsizlik (laiklik kastediliyor). Bu iki esas kaldırılsa, Türkiye’de hiç bir sorun kalmaz” demişler, bugün de demeye devam etmektedirler.

Peki, kaldırılınca ne olacak? İslamî bir Sevr haritasıdır düşledikleri. Türkiye’de yaşayan (onlara göre 36 adet) her etnik gruba, hatta her cemaate devletçikler, özerk yapılar… Tabii, bunların hepsi, batının emrinde ve güdümünde olacak.

Türklüğü bir etnik grup seviyesine indiren, Türk Milliyetçiliğini en büyük günah sayıp, fütursuzca kendi milliyetçiliklerini yapanlardır bunlar. Yukarıda da ifade ettik, bazı saftirik, milli şuurdan ve Türklük bilgisinden nasibini alamamış Türkler de “Nurculuk, Nakşîlik, bilmem necilik” diyerek bunların peşine takılmaktadırlar.

Bu zihniyettir Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene”
sözünü küfür olarak anlayan ve belleyen. Bu zihniyettir; bilimsel gerçeklerden ve İslam tarihinden bihaber, din adına ahkâm kesen.
Bunlardır dün olduğu gibi, bugün de gâvurdan beslenip, gâvura yaslanarak, milliyetçilere kara çalmaya çalışanlar.

1- Mehmet Ali Aynî-Milliyetçilik:Tarihte ve Türklerde Din ve Milliyetçilik
2- Nurettin Koç-Laik Eğimden Şeriatçı Eğitime
3- Sadri Etem Ertem-Türk İnkılabının Karakteri/Kaynak Yayınları

Yorumlar (46)

Tarık Kılıcaslan 9 Yıl Önce

''dünyada gün gelecek herkes istanbul türkçesi kullanacak.'' ve dünyaya barış hakim olacak .!!! yazarımız bu ifade kesermi bilmem

alperen türk-islam 9 Yıl Önce

senin ne tarikatlardan nede hakikatlerden haberin var. bu yazdıkların külliyen yanlış.Anadolunun türkleşmesinde ve islamlaşmasında en büyük etken Ahmet Yesevinin derviş gazileri, alperenlerdir. gerisini söylemeye gerek yok. anlayana.. işinize gelmiyor demi hakikatler

Sakit Aras 9 Yıl Önce

Okuduğunu anlamayan bir adamsın "alperen türk-islam", ümmetçiler bu yazıdan rahatsız olsa anlarım da, sen nesin yahu? Ahmet Yesevi için en güzel piyesi yazan adamdır Cazim Hocam, senin gibilere Yesevî dersi verir be!

Raci Engüllü 9 Yıl Önce

Sakit Bey, o alperen BBP'li, onların gıdaları tarikatlardır, onlar dinciliği ve menzilciliği milliyetçilik sanıyorlar. Halbuki Türkiye'de bir tane milliyetçi tarikat yok.

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Bu yazının nesini beğenmemiş o iki arkadaş? Belli ki tarikatlarla bağları var onların. Hem tarikatçı, hem Türkçü olunmaz ki, tüm tarikatlar ümmetçidir.

abdullahbiricik-fransa 9 Yıl Önce

ümmetçilik araplaştırmak demek yanlış bir ifadedir,!!,katılmıyoruz,zira peygamber.a.s.m. buyurduki,islamı kabul ve yaşamak"ümmetçiliğin ta kendisidir,neslimden gelen değil peşimden gelendir. not:ümmetçilik bir kavim değil,bir miraç,tır.,bu böyl biline..sevgi ile.

Raci Engüllü 9 Yıl Önce

Hazreti Peygamber öyle bir şey diyemez, belli ki uydurma bir hadisi sokuşturmaya uğraşıyorsun. Öyle bir ifade Kur'anî değil bir kere, hem "Ben sizi kavim kavim yarattım" diyecek, hem de ümmetçilik telkin edecek. Bir başka hadise de aykırı "Kişi kavmini sevmekle kınanamaz" deniliyor.

yavuz sayın 9 Yıl Önce

o kadar abesle dolu bir yazı ki hangisini söylesem diye şaşırıyor insan:)Son asırda gerilemenin nedeni olarak ümmetçiliği gören bu kafa her nedense ondan önceki asırlarda ki yükselme devrindekini görmez:)gerilemenin sebebi ümmetçilik.Peki ilerlemenin sebebi neydi.Yahu bu kafada adamlar hala var bu memlekette.Bir müslümana bakıp hayat tarzı bozuk diye İslam bozuk bir din demek mantığı kadar süfli bir yorum:))

yavuz sayın 9 Yıl Önce

Bu ULUSALCI kafa SEVR diyor başka bir şey demiyor:)LOZAN kaymaklı baklava ya:)Memleketi satmış lain bir muahedeyi hiç görmezler ama TAHAKKUK BİLE ETMEMİŞ SEVR dediler mi başka bir şey demezler.Birilri bu ULUSALCILARA hatırlatsın SEVR TAHAKKUK ETMEDİ.Ama LOZAN yani MİLLİ İHANET ANTLaŞMASI kabul edilidi ve hala CARİ

yavuz sayın 9 Yıl Önce

BU KAFADAKİ İTTİHATÇILAR MEMLEKETE DOLDU MİLLİYETÇİLİK(IRKÇILIK) VİRÜSÜNÜ DOLDURDU SONRA TABİİ HERKES IRKINI BAYRAK YAPTI SALLAMAYA BAŞLADI.

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

MÜSLÜMAN TÜRK İÇİN TEK ŞİAR VARDIR.İNANANLAR KARDEŞTİR.BİTTİ.TÜRK OLAN BENİMLE AYNI ADETLERİ AYNI GELENEĞİ PAYLAŞAN İNSANLARA TABİİ BİR ÜNSİYETİM VE ÜLFETİMDEN BAŞKA ONU ÜSTÜN GÖRECEK HER ANLAYIŞ YERİN DİBİNDEDİR.

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

BU İTTİHATÇI KAFASI TAKRİBİ 150 SENE EVVEL MEMLEKETE GİRDİ VE MÜSLÜMAN TÜRKÜN YÜZLERCE YILDA İNŞA ETTİĞİ MUKADDESAT BİNASINI YERLE BİR ETTİ.ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN YOK OLUP GİTMEYE YÜZ TUTTULAR.BUGÜN ÖLEN KERTENKELENİN KUYRUĞU GİBİ SAĞDA SOLDA HALA SALLANMAYA DEVAM EDİYOR BU ZİHNİYET.ELHAMDÜLİLLAH ONDAN İBARET KALMIŞTIR

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

FAHR-İ KANİAT HZ.MUHAMMED'E(S.A.V) MUHAMMED!!! DİYEN KAFA VE KİRLİ DİL TÜRKLÜĞÜ NE ANLAR OSMANLIYI NE ANLAR ÜMMETİ ÜMMETÇİLİĞİ NE ANLAR DA ONDAN İKTİBAS EDEREK DELİL GETİRİYORSUN

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

Kavmini sevmekle kınayan yok,kavmini diğerlerine üstün görmekle kınanırsın VEDA HUTBESİ mucibince.ARABIN ARAP OLMAYANA ARAP OLMAYANIN DA ARAP OLANA HİÇ BİR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR.ÜSTÜNLÜK ANCAK TAKVA İLEDİR.'' Biz sizi kavim kavim yarattık'' ayetinden de milliyetçiliğe cevaz çıkarıyorsan sana ancak mantığını bir gözden geçir denir:)AYETİN DEVAMINI NİYE SÖYLEMİYORSUN.'' Tanışıp bilişesiniz diye '' öyle yarattık buyruluyor.KENDİNİZİ ÜSTÜN GÖRESİNİZ DİYE DEĞİL:)

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Çok bilmiş Bay Yavuz, Cazim Gürbüz'ün yazılarına fena hopluyorsun, demek ki o sizin ciğerinizi biliyor. Sen o püsküllü fes takan Kadir Mısıroğlu denen İngiliz ajanının kafasındansın, bu belli. Be adam, şu 12 yıllık AKP iktidarı sizin tezlerinizin fasarya olduğunu kanıtladı, işte ülkemiz 12 yıldır ümmetçi kafalarca yönetiliyor, ne hale geldiğimiz belli, ülke 36 etnik gruba bölündü, ilahiyatçılar ve imam-hatip mezunlarının serveti ve parayı görünce nasıl çözüldükleri belli, gördük, görüldü... Sen o kadar hopla ki, bu milletin çocukları "Ne mutlu Türk'üm diyene" özdeyişinin anlamını ve önemini kavradı, Atatürk'ün netmişse güzel ettiğini gördü... Evet ibre artık bizden yana dönüyor: "Türk ırkı sağ olsun!"

Erdem Erkoç 9 Yıl Önce

Bir insan Türk olarak, Fars olarak, Ermeni ve Rus olarak doğar, bu onun elinde değildir, yani ırk bir gerçekliktir. Din ise sonradan kazanılır, Müslüman, Budist, Hıristiyan vb olabilirsiniz. Biz Türkçüler olaya böyle bakarız, tüm dinlere saygılıyızdır ama milliyetçiliğimize referans olarak hiçbir dini almayız. Bizim referansımız Türk Töresi, laik ahlak ve hukuk ve uluslararası insan haklarıdır. Elbette Türk töresinin içinde İslami ögeler de vardır ama bu sonucu değiştirmez. Yani haklısın bir bakıma Yavuz Sayın Kur'andan ve hadisten milliyetçilik çıkmaz. Fakat diğer konularda bir şey bildiğin yok.. Cazim Gürbüz'ün 533 sayfalık kitabı var adı: "Kartal Gözüyle Milliyetçilik", bu kitapta, millet nedir, halk nedir, ırk nedir, ümmet nedir, hepsi anlatılıyor, ya al oku, ya da sus, medrese düzeyindeki bilgilerle yorum yapma. Her yere de atlama benden sana tavsiye.

Sakit Aras 9 Yıl Önce

Milliyetçilik virüs, tarihte hep kan, gözyaşıve ayrılık getirmiş ümmetçilik kurtuluş çaresi öyle mi? Vah sana Yavuz Sayın vah! İslam tarihinden haberin yok. Yahu o ümmetçilik daha dört halife döneminde iflas etti. O dört halifenin üçü katledildi, biri de zehirlendi. Sen Cemel Vak'asını biliyor musun, kimler kiminle bir olup çarpıştı o muharebede? Ben anlatayım senin haberin yoktur, Hazreti Ali ile Hazreti Ayşe taraftarları, Hazreti Ayşe'nin erkek kardeşi Ebubekir oğlu Muhammed de (Halife Osman'ı o öldürmüştü) ablasına karşı Hazreti Ali'nin yanında çarpıştı. Sıffin Savaşı'nda ümmet birbiri ile çarpışmadı mı? Yahu o ümmet, Hazreti Peygamber'in torununun kafasını kesti... Ümmetçilik öyle mi? Birinci Dünya Savaşında Padişah Halife sıfatıyla cihad ilan etti, kim uydu bir avuç Türk'ten hayrı. Bugün de AKP millet ümmet diye diye bölük pörçük etti. Virüs senin zihniyetindir.

Tarık Kılıcaslan 9 Yıl Önce

1-ABD-KUBA son üc gündür doğrudan iletişime geçtiler bu 100 yıllık düşmanlığa son veren kim Hırıstıyanların halifesi PAPA .OBAMA-CASTRO kendisine hasseten teşekkür etmişlerdir yani seküler batı ümmetçilik yapmaktadır .bizim akıldanelerimiz kabe arabın olsun bize çankaya yeter diyorlar .basit bir soru size hak'olan türk milliyetciliği kürt'e harammı ne mutlu kürdüm demesine ne engel 2-emeviler, abbasiler, osmanlı,islam birliğini nisbi olarak sağlamıştır bu tarihsel tecrübe ümmetciliğin siyasal başarısının isbatıdır. 3-islam birliğini bitiren ingilizlerdir, inananların arasına ördükleri bariyer milliyetciliktir. 4-ayrıca korkmanıza gerek yok ümetcilik ve halife dediğinizde ilk karşı cıkacaK olanlar AVRUPA yada ABD değil ,araplar,farslar,berberiler olacaktır emin olun.

yavuz sayın 9 Yıl Önce

ÜLKE TANZİMATTAN BERİ SENİN KAFANDA OLANLARLA YÖNETİLDİĞİ İÇİN BAŞIMIZ GÖĞE YÜKSELDİ TABİİ!!!.KEMALİST KAFA ÇÜRÜDÜ GİTTİ SENİN GİBİ BÖYLE BİR İKİ NUMUNE KALDI.LAFA BAK LAFA ''ATATÜRK NETMİŞSE GÜZEL ETMİŞ'' O SÖZ İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNİN ŞİİRNDE GEÇER VE ALLAH A ATFEDER O SÖZÜ. '' HAK ŞERLERİ HAYRETMİŞ NETMİŞSE GÜZEL ETMİŞ '' DİYE.M.KEMAL DEN PUT İCAD EDEN KAFA BİTTİ HEMŞEHRİM EŞŞEĞİ BAŞKA PAZARA SÜRÜN BURADA KEMALİZMİN VE ULUSALCI KAFANIN PAZARI BİTTİ.GEÇMİŞLER OLA:)

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

TÜRK DEMEK MÜSLÜMAN DEMEKTİR.BU TOPRAKLARDA TÜRK 1000 YILDIR GAVURDAN GAYRISINA VERİLEN ADDIR.GAVUR YANİ GAYR-İ MÜSLİM.BİR ADAMA BU TOPRAKLARDA TÜRK MÜSÜN GAVUR MUSUN DİYE SORULUR.SİZİN KAFATASÇI FAŞİST MİLLİYETÇİLİĞİNİZ MODASI GEÇTİ.NUMUNE KALDINIZ.TÜRK TÖRESİNDE LAİKLİK VARMIŞ.GİT TÜRKOLOJİ MEZUNU OLMAYAN BİRİNE YUTTUR O SAFSATALARI:)))TÜRKÇENİN EN ESKİ KAYNAKLARINDAN BERİ HER TÜRK YAZILI ESERİNDE İSLAM VARDIR.GERİSİ SAFSATADIR.LAFA BAK LAFA IRK GERÇEKLİKMİŞ DİN SONRADANMIŞ.ALLAH HER İNSAN MÜSLÜMAN DİNİ ÜZERİNE DOĞAR DİYOR.AÇ BİRAZ İLİM TEDRİS ET.KAFASI IRKÇILIKTAN BAŞKA BİR BİLGİYE BASMAYANLARI OKURSAN OLACAĞIN BUNDAN İBARET OLUR

YAVUZ SAYIN 9 Yıl Önce

ÜMMETÇİLER KOVALASIN SİZİ:))YÜCE TÜRKLER:)))ULU KİŞİLER:)))TÜRK MÜSLÜMAN OLDUKTAN SONRA TÜRKTÜR.MÜSLÜMANLIK TÜRKÜN AYRILMAZ BİR UNSURUDUR.MÜSLÜMAN OLMAYAN TÜRKE BULGAR DİYORUZ.GAVUR DİYORUZ.NEYSE ZATEN YOK OLAN BİR ZİHNİYET İÇİN VEHME DE GEREK YOK .VERECEĞİ TAHRİBATI BU MİLLETE VERDİ 150 YILDIR ŞİMDİ YIKILIP DİĞER KÖHNE FİKİRLER GİBİ TARİH SAHNESİNDEN GİDİYOR.MÜBAREK OLA!!!!

Erdem Erkoç 9 Yıl Önce

Yavuz Molla, millet; sosyolojik, etnolojik, tarihsel yani bilimsel gir gerçekliktir. Senin gibilerinin kafası almasa da bu böyledir. Ve "Türk Müslüman olduktan sonra Türk olmuştur" gibi laflar, temelsiz uydurmalardır. Mete'yi Attila'yı, Göktürkleri, Hunları nereye koyuyorsun. O beğenmediğin, nankörlük ettiğin Atatürk'ün dediği gibi "Türkler İslam olmadan önce de büyük milletti". Biz İslam olarak bu dini kurtardık ama o arada Türklüğümüzü yitirdik kendimizi yitirdik.. Ümmetçilik ve İslamcılık bitti kardeşim Allah rahmet etsin, RTE ve AKP sayesinde ipliğinizi pazara çıktı. Karl Marks "Sonunda bütün kutsallıklar dünyevileşir" demişti. İmam-Hatipli arkadaşlar, Marks'ın bu dediğini ispatladılar. Mücahitler Müteahhit oldular, düne kadar kumar kurumu dedikleri Milli Piyango'ya ve faiz kurumu dedikleri Ziraat ve Halk banklarına genel müdür oldular. İşte ümmetçilik budur... Para, kadın ve iktidar nimeti çözdü işi. Sen neyi savunuyorsun?

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Burası Atatürk Cumhuriyeti'dir, bu millet de Büyük Türk Milletidir, öyle de kalacak. Türk Bilge Kağan'ın dediği gibi "Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe bizim ilimizi ve töremizi kimse bozamayacak". Senin gibi Hart Şeyhi zihniyetli kişiler de tarihteki akıbetlerine uğrayacaklar, Allah sana uzun ömür versin de bunu gör.

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Sen İbrahim Hakkı'yı da bilmezsin, mesela Marifetname'de Darwin'den onca yıl evvel Evrim Teorisinden bahsedildiğini bile bilmezsin. RTE'nin geçenlerde ödül verdiği ve övgüler aldığı Alev Alatlı da bunu "OK Musti Türkiye Tamamdır" kitabında yazdı ballandıra ballandıra, kaldı ki ona da gerek yok, aç oku görürsün Molla...

yavuz sayın 9 Yıl Önce

senin kafanda olacağıma molla olurum bin kere hayırlıdır.Bunlar bir de Türkçülük yapıyorlar.Onu becerin bari.binlerce yıl tarihi olan millete m.kemali getir ata de atatürk yap ondan sonra da türkçüyüm diye meyanda gez.:)))tarihi palavralar.Bayburt ta ne kadar kafatasçı varmış haberim yokmuş:)Kafatasçılık neyse de bi de EVRİM ci çıktı iyi mi.:)))EVRİM SİZDE DEVRİM SİZDE NE AYAKSINIZ ANLAMADIK GİTTİ.BİZ SİZ BİLİRSİNİZ ZATEN HER ŞEYİ BAŞKA KİMSE BİŞEY BİLMEZ ULU TÜRKLER ALLAMELER.

yavuz sayın. 9 Yıl Önce

marksistler bile Karl marks ın tutarsızlııklarından dolayı marksis mi bıraktı siz ne ayaksınız be.:)))hala marks tan referans getiriyor.Bizim referanslarımız belli ULUTÜRK.:)ULUSALCI KAFA!!!NASIL AFYONLADILARSA SİZİ BU YÜZYILIN BAŞINDA HALA AYILAMADINIZ

Alparslan Kapısız 9 Yıl Önce

Şimdi de ümmetçi mi oldun Yavuz Sayın.. Bu işler senin boyunu aşar, onlar ne diyor sen hangi şarkıyı söylüyorsun... Sahi sen hangi millettensin arkadaş..

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Bitti mi sermayen Molla?! Tırmalamaya başladın, rampalar zorluyor... Atatürk'e dil uzatma keserler o dilini! Güvenme bugüne, yarın var yarın... Bak MHP eski milletvekili rahmetli Mehmet Gül ne diyordu: "Atatürk öyle büyük bir adam ki, ölüsü bile bu ülkeyi idare ediyor". Onun için ayağını denk al...

Erdem Erkoç 9 Yıl Önce

Marks bilinmeden, okunmadan, düşünce eksik olur, fikir çıkmaz oradan. Kur'an-ı Kerim okunmadan da (Arapça Türkçe söyler gibi okunmayı kastetmiyorum) olmaz. Fakat Molla, yalnız kendisine öğretilen yanlış din anlayışını beller, onu yobazca savunur. Türkçülük en güçlü ve geçerli fikirdir, bunu öğreneceksin.

yavuz sayın 9 Yıl Önce

bir milleti ancak işte böyle ifsat edebilerlerdi ettiler.M.Kemal'in ölüsü bile bu ülkeyi idare eder lafına aynen katılırım.Evet onun üzerinden başımıza öyle bir gem sırtımıza öyle bir palan vurulduki ne yana dönmek istesek bizi çekerek hapsederek sürerek öldürerek yine istdikleri tarafa dönürdüler.Evet onun için bu söz çok geçerli. Bi de bu kemalist kafayı uyarayım Mustafa Kemal olarak kullanmasınlar ismini ataları çok üzülür.zira MUSTAFA ismini reddetmiş KEMAL ismini de KAMAL olarak değiştirmiştir.Atalarını çok seviyorlarsa KAMAL demeleri lazım tutarsızlığa düşmesinler.Hala TEHDİT ler :)))Ayağını denk al:)))Bi sen kaldın zaten Bi de Osman pamukoğlu millete tehditler savuran:)))Ne yapacaksın ayağım denk durmazsa :)

yavuz sayın 9 Yıl Önce

HE he bi sen yobaz değilsin:))Nedir bu yobaz kelimesinin sizden çektiği:)Türkçülük en geçerli fikirdir deme DİN dir de rahatla bari:))Bana öğretilen din anlayışı yanlışmış.Sana öğretilen ne.BENİM KALBİM TEMİZ:))VAY VAY VAY marks okunmadan düşünce eksik olurmuş.Okumuşsun baksana tamamlanmış kafan:)Ben de diyorum ki MARKS ın fikirleri GAZALİ nin fikirlerinin zekatı bile olmaz.Bir toplumu kaynağından koparıp işte senin gibi oraya buraya bağlar onu bunu yüceltirsen olacağı bu

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

İmam Gazali'yi bile okumadığın belli. Gazali, felsefeyi reddeden,İslam'da bilimin ve düşüncenin önünü kesen adamdır. Abbasi döneminde uzun süre geçerli olan Mutezile Mezhebi sayesinde Yunan Felsefesi ile tanışmışlardı İslam düşünürleri, o dönem bilimin ve düşüncenin yükseldiği dönem olmuştu. Sonra Gazali ortaya çıktı, aklı reddetti, felsefeyi tu kaka etti ve ondan sonra yobazlık başladı. Son numünesi de sensin işte. Bir şey bildiğin yok, kulaktan dolma bilgilerle sallayıp duruyorsun. Ama salla iyi oluyor, sayende okuyanlar çok şeyi anlayacaklar. Gübre gibisin çok verimli oldun...

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Bekle... Yaşarsan görürsün-görürüz Molla Kardeş... İşin içine o ki Pamukoğlu Paşa'yı da kattın, aşağıya bir şeyler yazayım, Türk çocukları okur, bizi de seni de daha net anlarlar: Osman Pamukoğlu: “Üzerimize kılıç çekilmedikçe, Ülkemiz topraklarına girilmedikçe, Milletimiz cefa çekmedikçe, Bizden kimseye zarar gelmez.” Bu sözleri bütün subay, astsubay ve askerlerin görebileceği her yere yazdırdım. Bu dörtlük HakkâriDağ ve Komando Tugayı’nın felsefesi oldu. Atatürk: Türk Kumandanları, kumanda etmesini, Türk Askeri ölmesini bildi. Harbi kazanışımızın sırrı bundan ibarettir. Türk yenildi, derlerse inanmayınız, yenilen komutandır.

Bahattin Bektaş 9 Yıl Önce

Neyzen Tevfik diyor ki: "Anlamaktan bihabersin, kulağına dürttüğüm"... Bu mısrayı kimin için dedim, neden dolayı dedim?.. Büyük hiciv şairi Neyzen Tevfik, sağlam bir Atatürkçüydü, o kadarını diyeyim, anlayan anlar...

Vağındalı 9 Yıl Önce

İslam'ı savunmak Yavuz Sayın gibilere kaldıysa, vah İslam'a, vay Bayburt'a..

yavuz sayın 9 Yıl Önce

Gazali felsefe mi yapmış .bir şey bildiğin yok kırık dökük bilg,nle mugalata yaparak kendini bi halt sanıyorsun.Ben değil senin babam gübreymiş ki senin gibi ağzı pislik içinde bir yaratığın aramıza katılmasına sebep olmuş. Bilginin bittiği yere hakaret mi başlıyor sen de.

yavuz sayın 9 Yıl Önce

Yeter senden çektiğim hey tersi dönmüş akmak. Bütün iş bir saman kağıdından kopya almak. Ve sonra kelimeler kutlu mutlu ulusal masalları bastırdı devrim isimli masal!! bu beyitleri kimin için mi dedim ,neden mi dedim?Büyük Türk şairi Sultan üş şuara Necip Fazıl sağlam bir KEMALİZM düşmanıydı.O kadarını söyleyim anlayan anlar...

yavuz sayın 9 Yıl Önce

Önce adını yaz da adamdan sayıl. Neyini gördün yavuz sayın ın .sen kimsin ayrıca...ismini yamaktan acizsin millete had biçiyosun

yavuz sayın 9 Yıl Önce

BU İŞLER SENİN BOYUNU AŞAR:))))Tipik cahil lafı.Yani benim boyumu aştı seninkini haydi haydi aşar diyor bilinçaltında.:)CAHİL.

yavuz sayın 9 Yıl Önce

korkak herif adını bile yazmaktan acizsin milleti aşağılımaya çalışıyorsun bir de ebleh herif.

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Ben senin babana dil uzatmadım ama sen asaletsizliğini ve edepsizliğini gösterip onu da yaptın, sen tam bir basmalık mahlukusun... Bu son sözümdür, çünkü artık basmalığa girip de yobaz dışkılarıyla ayaklarımı kirletmek istemiyorum.

Ferda Çekici 9 Yıl Önce

Nato mermer nato kafa...Ben "Gazali felsefeye ve akla karşı çıktı" diyorum, bu dar kafalı adam, okuduğunu bile anlayamıyor "Gazali felsefe mi yapmış?" diyor. Gazali'yi de duymuş belli ki, okuduğu falan yok... Zaten Gazali ile Marks'ı karşılaştırmaya yeltenen adama aklı başında her aydın (buna İslamcı aydınlar da dahil) başka yerleri ile güler...Bu adamın herzelerine kargalar da gülüyor zaten...

Vağındalı 9 Yıl Önce

Bayburtlu Zihni, Bayburt'un sahtekar esnaflar şeyhine yazdığı hicivde "şeyh her gece biner cine/zomzomlanır hoş sallanır" der. Pek kahraman (!) bir molla da cinlere binip klavye başında bana fena zomzomlanmış. Bayburt deyimiyle diyelim: ""Kendiiin saman çöpüne bağla, cinlereeen söz anlat Yavuz Efendi."

yavuz sayın 9 Yıl Önce

Millete gübre demek mi senin asaletinin icabı. Millete hakaret et hakareti misliyle yiyince de asaletten bahset

a.mehdi öz-almanya 9 Yıl Önce

erdem erkoç din kurtarılmaz zira dinin sahibi C.Allahtır.,yaradan ne buyuruyor,isteselerde istemeslerde,biz "NURUMUZU TAMALAYACAĞIZ"ayet meali.iyi gunler

a.mehdi öz-almanya 9 Yıl Önce

cazim gürbüz bey,malüm kuranı kerim rehberimiz,ayet : nisa 69.iyi okuyalım. hadis,i şerif:hz.muhammed asm buyurdu:ashabımdan herhangi bir kimse,bir ülkede olurse,kıyamet günü(o ülke halkı)için"bir lider ve nur olarak mahşere kaldırılır. tirmizi.4119,menakıp,3864..sahabeler içerisinde türklerde vardı!!??saygı ile.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.