Bayburt Postası

Tarım bölge toplantısı Bayburt'ta yapıldı

Tarım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra birimlerince her bölgede yıllık olarak yapılan bölge grup toplantısı ilk kez Bayburt'ta yapıldı.

Bayburt Postası - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra birimlerince her bölgede yıllık olarak yapılan bölge grup toplantısı ilk kez Bayburt'ta yapıldı.

Bayburt Üniversitesi Konukevi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Recep Höl, Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Haluk Baliç, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Biray Okumuş, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan, Muş, Kars, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinden İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, "Bu tür toplantılar Bakanlık taşra birimleri arasında koordinasyonu geliştirerek sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmasına vesile oluyor. Aynı zamanda araştırma kuruluşlarının yaptığı çalışmalar il müdürlükleri aracılığı ile çiftçilere aktarılması noktasında büyük önem taşıyor" dedi.

Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Haluk Baliç ise, tarımsal araştırma sonuçlarının çok büyük emekler sonucu ortaya çıktığını, ortaya çıkan bu sonuçların çiftçilere ve teknik personellere ulaştırmanın çok önemli olduğunu, tarımsal yenilik ve yayım bağının sürdürülebilir ve etkin olması için çeşitli projeler ve çalışmalar hayata geçirdiklerini kaydetti. 

Vali Yardımcısı Recep Höl ise yaptığı konuşmada, "Tarihe bakıldığında dünyada ekonomi, iktisat, medeniyetler ve savaşların temelinde genellikle tarımın var. İktisadi bir çok görüş ve analiz tarımsal konularla şekilleniyor. Bu anlamda tarım bilimsel araştırmalara dayanan önemli bir sektör. Araştırmacılar ve teknik elemanların yeni uygulama ve metodları mutlaka çiftçiye ulaştırması geriyor" diye konuştu.

Bölge grup toplantısı, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Biray Okumuş, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan'ın başkanlığında, enstitülerde görevli uzmanlar tarafından yürütülen araştırma projelerinin sunumu ile devam etti.

Sunumlarda, şekerpancarı, dut, tarımsal örgütlenme, yem bezelyesi, ters lale konularında yürütülen birbirinden değerli araştırma projeleri hakkında bilgiler verildi. Sunumların ardından, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılarak bir sonraki toplantının 2017 yılında Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Bölge grup toplantısı, konferansın ardından, misafir katılımcılarla birlikte Baksı Müzesi ziyareti ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.