Bayburt Postası

68 çiftçiye daha müjde

Tarım

Bayburt’ta 68 çiftçiye daha yüzde 50 hibe desteği sağlandı. 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) çağrı döneminde başvuru yapan 230 çiftçinin tamamına yakını için hibe desteği sağlandığını açıklayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “205 çiftçimize yüzde 50 hibe desteği sağlanmış olup, toplam 978 bin lira destek ödemesi yapılmıştır” dedi.

Bayburt Postası - Bayburt’ta 68 çiftçiye daha yüzde 50 hibe desteği sağlandı. 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) çağrı döneminde başvuru yapan 230 çiftçinin tamamına yakını için hibe desteği sağlandığını açıklayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “205 çiftçimize yüzde 50 hibe desteği sağlanmış olup, toplam 978 bin lira destek ödemesi yapılmıştır” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen KKYDP kapsamında geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 137 çiftçi ile hibe sözleşmesi yapılırken, 68 çiftçinin daha proje kapsamına alındığını belirten Özbek, “Kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansman yoluyla sağlamak, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulanan KKYDP projesi ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde ilimize tahsis edilecek ödenek miktarının arttırılması için yapılan girişimler neticesinde, 2013 yılında ilimizden başvuru yapan çiftçilerimizin başvurusunun yüzde 87’si kabul edilmiş olup, toplam 205 çiftçimiz yararlanma kapsamına alınmıştır” dedi.

2007 yılından itibaren uygulanan ekipman desteklemeleri hakkında da bilgi veren Özbek, toplam 967 çiftçiye 4 milyon 409 bin 220 lira tutarında destek verildiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.