Bayburt Postası

Şampiyondan önce derece, ardından sitem

Spor

İtalya'nın  Rosolina Di Mare kentinde gerçekleşen ve 45 ülkeden bin 612 sporcunun katıldığı Dünya şampiyonası sona erdi. Türk milli takımı şampiyonadan 7 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya alarak 145 puanla dünya 3. olarak döndü. Türkiye’ye ve Bayburt’a bilek güreşinde bir çok başarıyı tattıran Tuncay Başaran, şampiyonaya 90 kiloda katıldı. Çeyrek finalde 2 faul alarak hakem kararıyla yenilen Tuncay, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında elde ettiği bir çok birincilik ve ikincilik derecesinin yanına bir de Dünya beşinciliği derecesini ekledi. “Demir Bilek” Tuncay, çeyrek finali geçebilse Dünya üçüncülüğünü garantilemiş olacaktı. 

İtalya'nın Rosolina Di Mare kentinde gerçekleşen ve 45 ülkeden bin 612 sporcunun katıldığı Dünya şampiyonası sona erdi. Türk milli takımı şampiyonadan 7 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya alarak 145 puanla dünya 3. olarak döndü. Türkiye’ye ve Bayburt’a bilek güreşinde bir çok başarıyı tattıran Tuncay Başaran, şampiyonaya 90 kiloda katıldı. Çeyrek finalde 2 faul alarak hakem kararıyla yenilen Tuncay, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında elde ettiği bir çok birincilik ve ikincilik derecesinin yanına bir de Dünya beşinciliği derecesini ekledi. “Demir Bilek” Tuncay, çeyrek finali geçebilse Dünya üçüncülüğünü garantilemiş olacaktı.

 

Şampiyonanın en çekişmeli kilosu olan 90 kiloda şampiyonaya katılan Tuncay’ın rakipleri arasında 13 defa Dünya Şampiyonu olmuş Slavak şampiyon Jan Germanus’ta vardı. Ünlü Slavak şampiyon Jan Germanus’un 13. olarak tamamlayabildiği 90 kiloda, Tuncay Dünya beşinciliğini elde etti.
Şampiyonanın ardından Bayburt Postası
’na açıklamalarda bulunan Tuncay Başaran, şampiyonayı ve şampiyona öncesinde yaşadığı talihsizlikleri dile getirdi:
“Yarışmaya istediğim gibi hazırlanamadım. Okulumla ilgili halletmem gereken bazı sorunlar vardı. Avrupa Şampiyonasına katılabilmek için kampa girmek zorundaydım. Kampa girebilmek içinde okulumdan izin almam gerekiyordu. Federasyonumuzun resmi olarak kamp süresi kısa sürdüğü için, Bayburt Gençlik Spor Müdürlüğünden konuyla ilgili yardım talebinde bulunarak, bir yazı istedim. Dünya Şampiyonası için kampta geçirmem gereken süreyi İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzden o yazıyı almak için harcadım. Bana o konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler. İhtiyacım olan yazıyı alamadığım gibi kampada geç kalmıştım. Son 1 ay içerisinde, iyi çalıştım. Hatta hırslandım ama ancak bu dereceyi yapabildim. Yinede her şeye rağmen, yapacak bir şey yok, önüme bakıyorum.”

Yeni şampiyon adaylarından biri de Ayhan Beyazıt

Dünya Şampiyonası’nda yer alan Türk Milli takımının diğer bir Bayburtlu sporcusu ise Ayhan Beyazıt’tı. Bayburtlu bilek güreşçisi Ayhan Beyazıt, 75 kiloda 9. olarak beklenenin üstünde bir başarı gösterdi.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.