Bayburt Postası

Kop’un emektar teleskisi bakıma alındı

Spor

Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin emektar teleskisi tadilata alındı.

Bayburt Postası - Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin emektar teleskisi tadilata alındı. İlk kez ağır bakım geçirecek olan teleski için 400 bin lira masraf belirlendi. 2017-2018 kayak sezonuna hazır hale gelecek teleskinin motoru başta olmak üzere makarası ve teleski telleri tadilat görecek.
1997 yılında Vali Haydar Öner’in girişimleriyle Ağrı’daki pistten getirilip Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ne monte edilen ve aradan geçen 25 yıllık sürede sürekli arızalarla gündeme gelen teleski ilk kez ağır bakım geçirecek. 

Bayburt Kayak İl Temsilcisi Fatih Durgut, bakımla ilgili ihalenin yapıldığını ve önümüzdeki 1 aylık süreçte tadilatının yapılarak yeni sezona yetiştirileceğini belirtti.

Durgut, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nin snowtrack ihtiyacının Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın girişimleriyle son bulduğunu yeni bir snowtrac aracının hizmete girdiğini belirtti.

100 merkez arasına girebilecek mi?

Kayak İl Temsilcisi Durgut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 100 kayak merkezi belirleneceğini ve bu 100 merkezin öncelik sırasına konularak inşa edileceğini de ifade ederek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’de 100 kayak merkezi belirlenip öncelik sırasına göre inşa edilecek. Bunun için Kayak Federayonu’ndan görevlendirilecek ekipleri ilimizde ağırlayacağız. Mevcut Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi yeri başa olmak üzere il sınırları içerisindeki bir kaç noktada daha incelemeler yapılacak. Bayburt olarak önceliğimiz bu 100 merkez arasında yer almak ve öncelik sırasında da ilk sıralarda yer alıp Bayburt’u kayak sporunda hak ettiği mevkiye getirebilmek.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.