Bayburt Postası

Kantin ve yemekhaneler denetlendi

Sağlık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, okul kantinleri, pansiyonlar, yurt yemekhaneleri ve okul çevresinde bulunan gıda işyerlerinin kontrol ve denetimlerini yaptı.

Bayburt Postası - ​Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde bulunan okul kantinleri, pansiyonlar, yurt yemekhaneleri ve okul çevresinde bulunan gıda işyerlerinin kontrol ve denetimlerini yaptı.

Denetimlerde, okullarda ve çevresinde öğrencilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı gıda işyerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartlarının denetimleri yanında, işyerlerinde bulunan gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunlukları kontrol edildi.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, okul kantinleri ve yemekhaneler gibi yoğunluk yaşanan işletmelere yönelik olarak eğitim öğretim yılı boyunca 5996 sayılı Kanun kapsamında denetim ve kontrollerin hız kesmeden devam edeceğini, mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımların uygulanacağını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.