Bayburt Postası

Yavuz'un açıklamalarını AK Parti 'talihsiz' buldu

Partiler

Yavuz'un açıklamalarını 'talihsiz' olarak değerlendiren AK Parti İl Başkanlığı, söylemlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 'haksızlık' taşıdığını savundu. AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın imzasını taşıyan açıklama, Kenan Yavuz'a çağrılar da içeriyor...

Bayburt Postası - SOCAR Genel Müdürü Kenan Yavuz'un, son günlerde sıkça dile getirdiği ve sonunda "Bana Bayburt'umu Geri Ver" başlığı altında imza kampanyasına dönüştürdüğü çağrısına ilk ciddi tepki AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'ndan geldi. 
Yavuz'un açıklamalarını 'talihsiz'
olarak değerlendiren AK Parti İl Başkanlığı, söylemlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 'haksızlık' taşıdığını savundu. 


AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın imzasını taşıyan açıklama, 'Kenan Yavuz'a çağrı'
lar da içeriyor...
Yapıcı bir dille kaleme alınmış izlenimi veren ve birlikte hareket etmek gerektiğine vurgu yapan açıklama, satır aralarında ise sert cevap ve sorular da içeriyor...

* Bayburt için bir şey yapılmamış diye beyanlar da bulunup, Bayburt halkının zihnini bulundurmaya kimsenin hakkı yoktur!

* 10 yılda yaklaşık 3,5 katrilyonluk hizmet alan Bayburt ölçeğindeki bir il için yerinde sayıyor demek akıl tutulması yaşamaktan başka bişey değildir.

* İş dünyasında önemli yere sahip Sayın Yavuz’un ulusal basın ile birlikte iş adamları ile Bayburt’a gelmesini beklerdim.

* Bugüne kadar Bayburtumuz için somut olarak ne yaptığı hususunu ortaya koyması gerekmektedir.

* Yöneticisi olduğu şirkete Bayburtlu hemşehrilerimizden de işe aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, Bayburt halkı kendisinden Yöneticisi bulunduğu şirketin yatırımlarının küçük bir kısmını da olsa Bayburt’a yapmasını beklemektedir. 

İşte o açıklamanın tamamı: 

"
İl Başkanı Hakan Kobal’dan Kenan Yavuz’a çağrı!
"Hepimizin ortak paydası Bayburt’tur. Bayburt’a hizmet etmek Bayburt’a gönül vermek, her Bayburtlunun asil görevidir. Bayburt’a yapılmış ve yapılacak olan her hizmet Bayburt’un daha ileriye gitmesinde ve Bayburt’un gelişmesinde önem arz etmiştir ve arz etmektedir. Her kurum ve her kuruluş, görevlerini yerine getirdiği takdirde Bayburt daha farklı bir konumda olmaya devam edecektir. Bayburt, tarihi ve coğrafi kimliği ile her zaman öne çıkmış bir medeniyet şehridir. Her zaman da bu kimliğini korumaya devam edecektir. SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz’un yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında yer alan ve Bayburtumuz için söylediği "ülkemizin son 10 yılda kaydettiği büyümeye karşın yerinde sayan" ifadesi talihsiz bir ifade olmuştur. Bu ifade başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bayburt milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve son 10 yılda Bayburt’a hizmet yapmış kurum ve kuruluşlara haksızlıktır"

"Son 10 yıl, Cumhuriyet tarihine bedeldir"

"Sayın Yavuz Bayburt’un iş dünyasında gurur duyduğu bir şahsiyettir. Bu tür demeçler vermek onun pozisyona uygun düşmediğini düşünmekteyim. Kendisinin, Bayburt için tüm hemşehrilerimiz gibi hassas olduğunu, elini taşın altına koymak istediğini biliyorum. Ancak, Bayburt’un sorunlarını milletvekili, vali, belediye başkanı, kurumları ve STK’lar ile istişare etmeden, basın karşısına geçerek “Bayburt yerinde sayıyor” diye beyanatlarda bulunması manidardır. Bizler Bayburt’un daha iyi yere gelebilmesi ve tek vucüd olması için çalışmamız gerekirken, Bayburt için bir şey yapılmamış diye beyanlar da bulunup, Bayburt halkının zihnini bulundurmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünmekteyim. Bayburt’a son 10 yılda yapılan hizmetler, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerin toplamından çoktur. Önceki dönemlerde olsun son 10 yılda olsun Bayburt’a herkes kendi şartları içerinde en büyük hizmeti yapmışlardır. Yapılan hizmetlerin sınıflandırılmasını uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum"

"Bayburt'a işadamı getirsin"

"10 yılda yaklaşık 3,5 katrilyonluk hizmet alan Bayburt ölçeğindeki bir il için yerinde sayıyor demek akıl tutulması yaşamaktan başka bişey değildir. İş dünyasında önemli yere sahip Sayın Yavuz’un ulusal basın ile birlikte iş adamları ile Bayburt’a gelmesini beklerdim. Bugüne kadar Bayburtumuz için somut olarak ne yaptığı hususunu ortaya koyması gerekmektedir. Yöneticisi olduğu şirkete Bayburt’lu hemşehrilerimiz den de işe aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, Bayburt halkı kendisinden Yöneticisi bulunduğu şirketin yatırımlarının küçük bir kısmını da olsa Bayburt’a yapmasını beklemektedir. Bayburt’a son 10 yılda yatırımlar ve hizmetler getiren başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimiz Ülkü Güney, Fetani Battal, Bünyamin Özbek’e, Belediye Başkanlarımız Bekir Çetin, Hacı Ali Polat, Mete Memiş’e ve Bayburt’a gönül vermiş işadamlarına, tüm sivil toplum kuruluşu örgütlerine ve Bayburt’taki kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyor, daha güçlü bir daha müreffeh bir Bayburt için, yapılan hizmetlerin daha da artması için, diyoruz ki ‘ Ele ele Bayburt’a Gönül Ver"... Bu çağrımdan sonra, Sayın Yavuz’un yapılması gerekenleri bizlerle paylaşması için davet ediyorum. Bayburt’a nasıl hizmet etmek istiyorsanız size sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bayburt’a hizmet eden hemşehrilerimizle her zaman gurur duyuyoruz. Biz Bayburt’a bir çivi çakacak olan herkesin yanındayız. Yeter ki ortak paydamız Bayburt’ta birleşelim. Bayburt Grup gibi, sevdalısı olduğumuz Bayburtspor’a maddi ve manevi büyük destek verip takımımızı üst liglere çıkarması, Üniversitemizin Eğitim Fakültesini yaptıran değerli işadamımız Kazım Erdem gibi örnekleri de burdan tekrar zikretmek istiyorum. Tüm Bayburtlu hemşehrilerimin yüreğindeki Bayburt sevdasını biliyorum, maksadı sadece Bayburt’u eleştirmek olmayan ve memleketine bir hizmet eden tüm hemşehrilerimede şükranlarımı sunuyorum"

Yorumlar (28)

Gürsel Karapınar 10 Yıl Önce

Bu habere hemen yorum yapmıyorum, bekleyeceğim kimler neler yazacak, biz de sonra yazacağız , Sayın Hakan Kobal beyin ifadeleri, rutin günlük duyduğumuz şeyler, hikmeti harbiyesi yok, haklıda çıkarmaz teşekkürler Sayın Kenan YAVUZ bey, kendilerini yönetici zanneden zevatın kimyasını bozdun,bir nebze olsa Bayburtlu silkelendi diyebiliriz... ..Şimdi gelsin yorumlar....Saygılarımla....

Beşiroğlu Nafizi 10 Yıl Önce

3.5 katrilyon çok büyük para.. üç buçuk bayburdu yeniden yapar... doğru, bence bu bir itiraftır, para gelmiştir, harcanmıştır da; fegat, kimin cebine girmiştir, onu da bir söylese İl Başkanı beğ..! yani ne diyelim, hala caddeleri yıkık dökük; asfaltla mutena bir kent... nerede bu yatırım..? bu parayı "istihdama harcasaydılar" 10 yılda Bayburt 150 bin nüfusa çıkardı... 3.5 katrilyonnnn, öyle mi..

turıst 10 Yıl Önce

kenan yavuz sonuna kadar haklıdır bayburtu bu hallere getırenler utansın 10 senedır ıktıdar partısı yönetımde bı boru dösenmez mı altyapı yapılmaz mı yurtıcı yurtdısından gelen mısafırler böyle rezıllıgın olmaedıgını söylüyor.beledıyenın gerdanlık projesı hacı alı polatın buyuk ıs yapmıs gıbı adını anıt yaptırarak dıkmesı neyın ılerı göstergesıdır?gümüshane yolundakı cılgın proje neye hızmet edıyor ?carsının ıcınden gecerken lagım kokularını almıyor musuz rezıllıkten gecılmıyor.ımar planları baska bı durum

yazıcı 10 Yıl Önce

Sayın il başkanına şunu sormak isterim ilimizde kent konseyi 10 yılda kaç kez toplandı bilgilendirirse seviniriz.

ufuk celik 10 Yıl Önce

Hakancim kenan yavuzun basinda oldugu firma uluslar arasi yatirinci bir firma gelsin bayburtta yatirim yapsilar demek cok anlamsiz bemce sen onu maddelerden cikarda bu isi bilmediginiz ortaya cikmasin. Ayrica o memleket 5 kisinin yonetimin degildir. Bilesiniz. Sizin agzinizdan cikani ve kime cikacagini da iyi tartin. Birileri memleket icin birseyler yapmaya calisiyor takos olmayin. Kaybeden memleket oluyor 12 yildir kaybettigi gibi.

yazıcı 10 Yıl Önce

Sayın il başkanı; (Bayburt halkının Zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur) söyleminden dolayı Bayburt lulardan özür dilemeli çünkü zihin bulanıklı zihnini tam çalıştıramayanlarda olur gelişmiş toplumlarda bu tür klasik söylemler artık kullanılamaz ve topluluğa hakaret kabul edilir. Tekrarlıyorum derhal özür dilemeli.

mert mert 10 Yıl Önce

Hakan bey yaptigi basin aciklamasinin icine neler yapildigini siralasa daha guzel olur bizde aydinlanirdik. Popülist ve kuru cumleler bunlar. İl baskani böyle konuşmamalı yapılanları dile getirmeli.

Bayburt için 10 Yıl Önce

Sayın dışarda yaşayıp ahkam kesen hemşerilerimiz,yahu şu Bayburt için kaçtane proje yaptınız yada kaçtane yatırım getirdiniz,beyler dışardan siyah gözlükleri takıp Bayburt U eleştirmeyin gözlükleri çıkarın öyle bakın şehrimize elinizi birazda taşın altına koyun,öyle 15gün turist gibi gelip eleştirip gitmekle olmuyor.

Şingahlı 10 Yıl Önce

(Bayburt için) rumuzlu kardeşim ,tam işkembeden konuşuyor....Haklıda Bayburtu bu kafalara terk ettik, hali ortada, ne yaptınız b...... sel götürüyor..Yaşadığın yeri kurtaramamışsın,yanlışlığa dur dememişsin,halende seyir ediyorsun, laf olsun elinizi taşın altına koyunuz klasik laf,sen önce yaşadığın yeri temiz tut,aslan yattığı yerden bellidir....

adnan türkmenli 10 Yıl Önce

birbirinize düşmeden,incitmeden .bayburt için ne yapılabilir..yada biz nerede hata yaptık... öz eleştirisiyle doğru yol bulunabilir...bayburt un birinci sorunu ne..göç.....ikinci sorunu ne ..işsizlik.....üçüncü sorunu ne..ulaşım.... dördüncü sorunu ne..isdihdam..vs..vs...bu saatten sonra yapılacak şeyler için enerjimizi harcayalım...kısır tartışmalar için değil....

tahir şeker 10 Yıl Önce

kenan bey ve diğer Bayburt şehrimizi yönetenler bir araya gelip bu konuları konuşup yol haritası belirlemeli Kenan bey karşı taraf görülmemeli şehrimiz içn çok büyük bir değerdir.arı kovanına çomağı soktu.helal olsun.ben gökçedereliyim köye her gelişimizde ailece sulardan hasta oluyoruz halen temiz içme suyu sunulmayan şehirde yönetciler biraz düşünmeli! konuşmadan önce

Beşiroğlu Nafizi 10 Yıl Önce

Demek görüş beyan etmek, fikir serdetmek "zihin bulanıklığı" yapıyormuş. Vay be.. Genç İl Başkanı kardeşimize "ileri de/mokrasinin en yüksek voluümde vaz edildiği ve namütenahi hürriyetlerin alabildiğine kullanılması gerektiğini haykıran bir BB'nin ülkesinde olduğunu hatırlatırım.. Şükür bu gün bu ülke elân Şeyhlikle yönetilmiyor, öyle değil mi yoksa..?

Dursun KACIR 10 Yıl Önce

Kenan YAVUZ Bayburt için projesi olan ve bayburt konulu tez araştırmaları için cebinden para veren adamdır. Hamaseti bırakıp neler yapabilirız diye düşünme vaktidir.

vatandaş 10 Yıl Önce

Ak partiye oy vermiş ve kenan yavuz abimizi sonuna kadar destekleyen sayın il başkanının açıklamasına zerre anlam veremeyen biri olarak soyluyorum. Gurbetçilerle ne zorunuz varmış be gardaşım hadi ben 15 gun kaldım eleştirdim sende demekki 350 gun yaşıyorsun ne yaptın peki? Bayburt kimsenin çiftliği değil haddinizi bilin

Osman durgut 10 Yıl Önce

Bu açıklama muhtemelen sayın vekilimizin bilgisi ve kontrolüyle aynı zamanda tüm yönetimin kontrolünde yazılmış olup ilimizin nerede olduğunu gösterir konumda.. bi kere bu yerel yönetimi ilgilendiren konuya başbakanı dahil edip paradan sıfırları atan insanı 3.5 milyar yerine 3.5 katrilyon ifadesiyle kullanmak başbakanın bizzat kendisine hakaret.. kimse merkez para göndermedi demiyor ki bu paraları niye kullanamadınız diyor böyle Bayburt'u seven her istediğini veren bir başbakan varken bayburt neden hala bu durumda diyor.bunu bizzat Recep Akdağ referandum gezisinde Bayburt'ta kendi ağzıyla söyledi ''biz Bayburt'un bizden istediği hiçbirşeyi geri çevirmedik''dedi.ALLAH(c.c.) rızası için şu eleştirileri kişisel algılamayın artık size yalakalık yapmayan herkes kötü değil Erdoğan karşıtı değil kaldı ki bu eleştirilerin birçoğu sizin döneminizde yapılmamış .binden fazla bayburtluyu işe alıp koltuğundan bile olma durumuna gelmişti Kenan Yavuz Petkim genel müdürlüğü şimdi socar ceo su böyle bi insanı eleştirdiğiniz zaman önce bi son on yıla bakıp acaba onun sağladığı istihdamı biz son on yılda kadrolu olarak sağladık mı demeli insan?sayın Hakan abi bu savunmayı neden sayın vekil yapmadıda sizden istedi siz zaten çiçeği burnunda bir başkansınız sizle hiçbir alakası yok.bu konuya Kuruluşundan itibaren birçok kademesinde bulunmuş olan sayın vekilimiz açıklık getirirse çok daha yerinde olur zira birkaç dönem il başkanlığı vekillik epeyce bi dönem tam içindeydi bu işlerin...Hakan abi sayın başbakana gece bile tek tuşla ulaşabilecek güçte bi insanın başbakan sevgisini sorgulamak sadece size zarar verir demedi deme savunmalarının hiçbirinin elle tutulur yanıda yok yapıcı eleştirilere kulak verin kimsenin sizin şahsınızla bi zoru yok...

turist 10 Yıl Önce

her sene geliyorum her sene aynı sorunlar cadde lağım kokuyor yollar mayın tarlası sular kesiliyor toz topraktan evimin önüne çamaşır seremiyorum bu mu şehir dediğiniz?

turist 10 Yıl Önce

dalga geçer gibi zihin bulandırmakta ne demektir?halk neyin ne olduğunu görmüyor mu?ne kadar talihsiz bir yorum

Naim Yavuz 10 Yıl Önce

Sayin il Baskaninin yaptigi aciklama talihsizlik.... Ne soyledigine bir daha baksin.. Ayrica soyledigini hakli kilmak icinde Sayin Basbakanin adini kullanmasi bel alti vurmadir... Bayburt'ta ki kotu yapilasmayi ve ozellikle de Coruh nehri kenarinda ki ucube yapilari, cok kotu planlanmis cevre yolunun yeniden Bayburt dokusuna gore duzenlenmesi gerekliligini dile getirmistir.. Nedense disarda yasayan biz Bayburt'lu lar icinde yasayanlardan daha duyarliyiz... Bir Eskisehir gorunumu Bayburt icin luks mu? Emek vermeden , uretmeden , statikoyu devam ettirerek yerinde kalanlar artik o yerleri uretenlere birakmali....

mahmut yildiz 10 Yıl Önce

Bence esas talihsizlik Ak parti gibi muhtesem bir partinin Bayburt teskilati hicbir zaman partinin diger illerdeki teskilatlari gibi inancli ve proje ureten bir teskilat aklina sahip olamamasidir. Ak parti bayburt teskilatinin sifirdan yapilanmasi ve eskide kalmis zihniyeetinin degistirilmesidir. Su kadar para gelmis diyorsunuzda bu paranin nerede harcandigi bellidir. Sehir ici yapilan(yapilmayan) yatirimlar ortadadir. Halk goruyor sayin kobal. Talihsizlik guzel bayburtumuzdaki Ak parti teskilatinin pasifgi veis bilmemezligidir.

Yazık 10 Yıl Önce

Hakan bey özünde iyi ve bayburt genelinde sevilen bir insandır lakin bu açıklamalar tamamen yönlendirmeyle yapılmış mantıksız ve hakikaten içi boş mahalle kavgası tarzındadır

Maalesef gurbetçi:) 10 Yıl Önce

Hayretle okudum. Başbakana hakaret olarak algılamak isterseniz Kenan Yavuz'un açıklamasında maalesef böyle bir niyet yok. Ortada özetle kaynak var, geldi ama yanlış kullanıldı şeklinde beyan var. Bu aslında yerel yönetime eleştiridir hükümete değil. Doğal olarak saptırılmış konu ama söz konusu Bayburt ise bu samimi olunmadığını ortaya koyar. Ben buradan bu vesile Kenan Yavuz saygıdeğer büyüğümüze başka bir şey sormak istiyorum. Kendisini ve başarılarını görüyoruz, takdir ediyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili temennilerine asla ve asla itiraz olamaz. İnsan o noktada keşke diyor, aynı zamanda nasıl? sorusu da akla geliyor! Ben fazla detaya girmeden şöyle sorayım. Bayburt kesinlikle küçük bir yer ve dönüşümüde aynı şekilde küçük ölçekte olur. Ama bu bile havada! Çoruh'un etrafı boşalacaksa şayet bunu hangi kaynağa dayandırıyorsunuz? Bunun açıklanması ve sorulması gerekirdi. Çünkü detaylar açıklanmazsa yol haritası teknik olarak anlatılmazsa işte böyle yanlış açıklamalarada sebebiyet verir.

cafer güçlü 10 Yıl Önce

ALLAHIN SELAMI VE BEREKETİ ÜZEİNİZE OLSUN.... AKP TEŞGİLATI OLARAK 3.5 KAT TİRİLYON ALMIŞ ALAMASINADA HANİ NERDE BAYBURTU BAŞTANMI YAPTILARDA BENİM HABERİM YOK....SN KOBAL...BU SANKİ BİRİSİNİN AYAGINA BASARSINDA KENDİ HEMENÇİK AGZINA GELENİ SÖYLER YA SENDE BÖYLE YAPMIŞSIN....BİR AK PARTİLİ OLARAK GERÇEKTEN YÖNETİMİNİZİ VEYA ŞAHZINIZLA İŞİMİZ YOK SADECE GERÇEKLERİ GÖREBİLEN VE PROJE ÜRETEN KİŞİLER OLSA DAHA İYİ OLMAZ MI? BİR MUHASEBECİ OLARAKDA DÜŞÜN.....DESEN Kİ GERÇEKTEN BURAYA BİR ZAMAN TURİST GELİRDİ ACEP NEDEN GELMİYOR... ŞEHİR MERKEZİNDEKİ VAKIF TÜKKANLAR NASIL SATILDI...VAKIF MALI SATILAMAZ, SATAMAZ NEDEN SATTILAR...VE ORAYA 4 KAT BİNALAR İNŞAAT YAPTILAR...AH AH VAH VAH MEMLEKETİM MEMLEKETİM...

KAMİL AKTAŞ 10 Yıl Önce

ÖNEMLİ OLAN NE ALDIĞINIZ , NE KADAR ALDIĞINIZ DEĞİL , NE YAPTIĞINIZDIR. BAKIYORUMDA ACABA YAPILANLARI BİZ Mİ GÖREMEDİK.

turist 10 Yıl Önce

kenan yavuz ne mi yaptı ? bayburt'tan işsizlik nedeniyle göç eden gençleri işe aldı.bugün bakın bakalım izmir aliağada ne kadar bayburtlu çalışıyor ?

metin 10 Yıl Önce

onun için mi sürekli göç veriyoruz 9 ay 800 tl ye iş bulan kendini şanslı sayıyor ramazanın 1. günü o insanları iş den attınız bu mu insanlık bu mu Müslümanlık

cemal 10 Yıl Önce

Şehrin sorunlarını dile getirmek ne zaman haksızlık talihsizlik oldu sayın başkan, sizin bu kafa yapınızdan bayburt bir santim ilerlemiyor şehir tozdan ,yollar çukurdan,kaleardı susuzluktan,çoruh bok kokusundan geçilmiyor,bide çıkmış açıklama yapıyorsun hadi ordan.

6900 10 Yıl Önce

Sayin hakan kobal sen kenan yavuza kurban ol dogrulari konustumu siyaset oluyo olemi sen ol bünyamin özbek olsun bir basbakani daha bayburta getirememişiniz birde konusuyosunya ne diyim o elestiri yaptigin adam varya sizlerin yapamadigini yapti 200 kisiye ekmek kapisi acti birisi hakkinda yorum yapmadan once kendine bir bak elin gumushanelisi tokatlisi trabzonlusu gelip bayburtta ise giriyo sen ne diyosun ya bunlari duzelt sen guzel bir is sahasi yaptirda gencecik arkadaslar ananalarindan bababarindan ayri gurbete cikmasinlar goc olayi bitsin ben nepcam tuneli veya digerlerini universte gelince onu yasa geregi yapti il oldugu icin kandirmayalim lutfen milleti hakan bey gercekci olalim bir gumushane kadar olamadik iyi bir siyasetci olsaydınız eger o tren yolunu bayburttan gecirirdiniz gumushane kadar olamadik, ustelik tek millet vekili cikartiyoz bu nekadar uzucu degilmi nekadar ayip birsey hatirlatym bayburt halkinida ikinci millet vekilimz baskan diyip avutmak dahada uzucu sen ilk once bunlara yanit ver ozaman elestirini kinamani yap syn vekilimiz ve il başkanımız

ali er 10 Yıl Önce

akpliyim ama doğru oparaya göre ne var iş yok sizede oy yok oyum ekmele

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.