Bayburt Postası

Baksı Müzesi'nde Nida Ateş sahne aldı

Müzik

Bayburt'ta, Baksı Müzesi'nin bulunduğu Şair Zihni Sanat Alanı'ndaki açık hava konserinde sanatçı Nida Ateş, türküseverlerle bir araya geldi.

Bayburt Postası - Baksı Müzesi'nde 2019 yılı yaz ayı kültürel etkinlikler programı kapsamında konser etkinliği düzenlendi. Şair Zihni Sanat Alanı'ndaki konserde Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Nida Ateş sahne aldı.

Bayburt'ta, Baksı Müzesi'nin bulunduğu Şair Zihni Sanat Alanı'ndaki açık hava konserinde sanatçı Nida Ateş, türküseverlerle bir araya geldi.

Baksı köyü sakinleri başta olmak üzere, yöre halkının ve çevre illerden vatandaşların ilgi gösterdiği konserde sanatçı Ateş, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden eserler seslendirdi. 



Repertuarında Bayburt Türklerine de yer veren Ateş'in performansı izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Nida Ateş, Baksı Müzesi'nin olağan üstü bir yapı olduğuna dikkati çekerek, "Hüsamettin hocamızın gönlü var olsun, sayesinde biz de Bayburt'un bu güzel köşesini görme şansı bulduk. Lütfedip bizi davet ettiği için, sizlerle buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Sizlere de bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum" dedi. 

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ise konserin ardından yaptığı konuşmada, havanın soğuk olmasına karşın müziğin sıcağının hayatı, kalpleri ısıttığını söyledi. 

Sanatçı Ateş'in Baksı Müzesi'nin bulunduğu bozkıra renk kattığını dile getiren Koçan, "Çoruh'a ses kattılar diye düşünüyorum. Onun için lütfettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm de bu soğukta hiç üşümeden müziğin ritmine kendinizi kaptırdığınız için, bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere. PTT Genel Müdürlüğü bu yıl bizim için güzel bir şey yaptı. Baksı'da biz konukların pullarını yapıyoruz. Nida bey için de arkadaşlarımız pul hazırladılar" diye konuştu. 

Konuşmalarından ardından Nida Ateş için hazırlanan posta pulu Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Koçan tarafından kendisine verildi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.