Bayburt Postası

Birileri TRT'yi mi işletiyor?

Medya

Bayburt’un büyük kültür mirasları 'küçücük' yalanlara alet ediliyor!

Bayburt Postası - Tarihi miras açısından kentin en eski ve aynı zamanda turizm noktasında en bahtsız eserlerinden biri olan Bayburt Kalesi, maketiyle ulusal basına konu oldu. Tarihi kale, ilk kez minimize edilmiş bir görüntüye kavuşturulmuştu! Bayburt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergiyle görücüye çıkan ve dikkat çeken minyatür çalışma, bu kez TRT Haber’le gündeme gelirken, eserin Bayburt taşından yapıldığı iddia edildi!

Daha önce kaynağı yanlış olan -uydurma- bir bilgiye göre Mostar Köprüsü’nde de kullanıldığı ileri sürülen Bayburt taşı, bu defa benzer bir şekilde tarihi kalenin -sözde- maketiyle birlikte yine TRT ekranlarına taşındı. Tamamı tek tip ve suni malzemeden (gazbeton) yapılan maketin gerçeği aratmadığına dikkat çekilen haberde, “Tarihi kalenin Bayburt taşından yapılan minyatürü büyük ilgi görüyor” ifadelerine yer verildi.

Bütün bu ifadeler ve verilen bilgiler ışığında; biri veya birileri “koskoca” devlet kanalını ya göz göre göre işletiyor veyahut birkaç “kendini bilmezin cehaleti” ile Bayburt’un kültür mirası “küçücük” yalanlara alet ediliyor!

Yorumu okuyucularımıza ve ilgililere bırakıyoruz!
 

Yorumlar (45)

burak 8 Yıl Önce

Van gölünde de canavar var dediler ama yok bide oraya el atsan diyorum

Seval 8 Yıl Önce

Anlayamadığımız şey bu haber sizi neden bu kadar rahatsız etti.Sizin habercilik anlayışınız meyve veren ağaç taşlanır misali. Koskoca devlet kanalının dikkatini cekmis olan minyatürü Bayburt Postasi eleştirse ne eleştirmese ne...Minyatürü hazırlayan arkadaşların ellerine sağlık. Bayburt'a onlar gibi adamlar lazım.Birde her cümlenin sonuna ünlem işaretini koyduğunuzda imlâ kurallarını bozuyorsunuz.Amacınız genelde dalga geçmek ya parantez içinde kullanın ünlemi.

taşcı 8 Yıl Önce

yapmeyin etmeyin. saygılı olun haddinizi bilin. bu şehrin taş ustaları var.çok istiyorsanız getirelim yapalım size. özel bir gayretle devlet kurumunu kullanmadan gidin istediğiniz havayı atın.ha illa sanatmı yapmak istiyorsunuz. o zaman yutongdan değil taştan yapında görelim o küçük boyunuzu.neymiş trtnin dikkatini çekmiş.yürü git işine.kafanızdan element uydurup televizyonlara haber sallamakla olmuyor bu işler

BRT 8 Yıl Önce

Aynen oye adam bir sodes haberi yapmiş dişardan gorsen bayburt'a fbrika açılmış gibi. her haberde bir şaibe bir yalan var.

Bayburdi 8 Yıl Önce

Bu konu üzerinde bu kadar durduğunuza göre Turizm il müdürlüğüyle ilgili bir şeyler size ters galiba. Bardağın yarısı boş diyip durmak size bir fayda sağlamaz, aksine tepki topluyorsunuz ve bence biraz okunası bir tarafınız varsa onuda kaybediyorsunuz! Bu kadar belli etmeyin bu kuruma olan hasımlığınızı! Bayburt'tan yana olun derim.

baksı müzesi 8 Yıl Önce

TRT muhabiri Murat Söylemez'e Bayburt'u tanıttığı için teşekkür ediyoruz.Meyve veren ağaç taşlanıyor. Allah razı olsun .

ASIKARADENIZLI 8 Yıl Önce

HERSEY BIR YANA DA SU BAYBURT KALESINI BIRISI DE CIKIP TURIZME KAZQNDIRSA INANIN BAYBURTUN CEHRESI DEGISIR

Erdem 8 Yıl Önce

Lenn adi herifler zorunuza mı gitti bu haber daha iyisini siz yapın karalamayın. Yakında taştan yaparlar minyatürkte sergilenir buda size kapak olur...

Murat Soylemez (TRT Muhabiri) 8 Yıl Önce

Allah razı olsun.Demekki guzel ısler yapıyoruz ki surekli haberlerimden gundem oluşturuyorsunuz. Sızıde Tanıtım Haberı yapmaya davet ediyorm :)

Singahli 8 Yıl Önce

Bayburt postası acaba senin bayburta kaç tane yararlı işin varda milletin yaptığı ise çomak sokuyorsun sen ve senin gibi insanlar olduğu sürece bayburt hep böyle kalır belki senin kuyruk açın sana haber yaptirmadiklari için olabilir mi kendini bu kadar yirtiyorsun...ama buna emin ol #bayburt_postası o ustalar senin o bayburt tasindan heykelini yapacak kapasitede insanlar... (vesselam)

Geçmiş olsun 8 Yıl Önce

Turizm il müdürlüğünün Bayburtta ters tezat olmadığı ne işi var, söyler misin sevgili Bayburdi kardeşim? Belli ki haberlerdeki yalanlardan hiç ama hiç utanmıyorsunuz. Kırdığınız potların haddi hesabı yok. Yoksa şu samimiyetine kardeş samimiyetiyle inandığım Bayburt Postası okunsa ne olur ya da dediğin gibi okunmasa ne olur. Sen bilmezsin, çapın da anlamaya yetmez, bu değerli gazete 60 küsur yıldır zaten kaybediyor, sırf Bayburt kazansın diye. Buna yakinen şahidim. Hasımlığa gelince, dürüst ol, samimi ol, eleştiriye açık ve yürekli ol. Herif ol herif! Gördüğün gibi tükürürsün avuçlarına, vururlar işte böyle alnına... TRT muhabirliğini de herhalde babasının hayrına yaptığını zanneden sevgili Murat Söylemez. Sana gelince. Sen çok komik bir çocuksun biliyor musun? Senin ne kadar komik biri olduğunu herhalde görüyorlar daha da göreceklerdir eminim. Ve seninle birlikte şu haberde senin gibi okuduğunu anlamayan, anlamak istemeyenler dahil Allah hepinize akıl fikir versin diyorum.

garaverli 8 Yıl Önce

belkide garaverden bi taş ustası yapmıştır :)

birakin gidin 8 Yıl Önce

bu kale bin yil önce o sartlarda yapilmis belkide ne zorluklarla muhtesem bir eser ortaya cikmis ama ne yazikki biz ona bakmayi bile beceremiyoruz hicmi iciniz acimiyor Degersiz YÖNETICILER sahipsiz memleket bayburtttttttttttttttttttt

as 8 Yıl Önce

la bu ucube bayburt taşı dehel bildiğin kireç beton. getirin daha eyisini yapayım sonra da bayburt taşı diye yutturayım size

hayri dayi 8 Yıl Önce

Turizm il müdürlügü...Yurtdsinda yasan bir Bayburtlu olarak birkac sey söylemek istiyorumMinyatür kelenin memleket turizmine ne gibi bir katkisi olacak merak ediyorum dogrusu.Yerel basindan takip ettigim kadariyla mevcut müdür arkadas ya bir seyler yapmaya cabaliyor iyi niyetle, yada "yapar gibi" yapiyor.Millet burada kale minyatürünün Bayburt tasindan yapilip yapilmadigini tartisiyor, buda ayri bir ironi.Biride cikip demiyorki "Kardesim bu ne sacma bir projedir?...Illa cok degisik, olmayan birseyi yapacagim diye böylesi sacmaliklarla mi ugrasmak gerek!" Vizyon sifir maalesef...Bilmiyor olabilirsiniz, en azindan istisare edin, konusun milletle!

süleyman 8 Yıl Önce

iş eğitimi dersinde ilkokul öğrencileri daha iyisini yapıyordur eminim.birde cıkmış trt'ye turizm müdürü gitti ya bekir kendine yer yapıyor. TRT muhabirinide tetikçi tutmus anlasılan

Murat 8 Yıl Önce

Bu gazeteyi takip ederek koşup gidip haber yaptığın CNN Roter ustaları haberini yüzüne bulaştırdın, adamlara yeni bir soyisim ürettin. Saracoğlu'nun Bayburt Postası'na gönderdiği su samuru görüntüsünü facesinden çalıp TRT görüntüsü diye haber yaptın. Adamcağız facesinden verip veriştirince bu duruma, 50 takla attın o yorumu sildirtmek için. Sen önce sahtekarlıktan kurtul da adam ol tanıtım senin neyine muhabir efendi.. yoksa seval hanım mı demeliydik?

ALOŞ 8 Yıl Önce

Haberler olabilir ama doğru haber olmalıdır. Haberde taş deniyor ama gerçekte yapılan yutong. haber düzeltilmelidir.yalan ile nereye kadar gidilir ki.Sıkıntı bence bu taş gerçek mi değil mi?

hamza 8 Yıl Önce

arkadaş siz kimden yanasınız

babeyli 8 Yıl Önce

la siz ne biçim kafaya sahipsiniz??kim kimin yanında olsun sen söyle. adam trtye yalan haber uçurmuş bu haberde bunu anlatıyor. bunu anlamak çokmu zor. basmıyormu yoksa işinizemi gelmiyor??

turan 8 Yıl Önce

arkadaşlar şu yorumlara bakıyorum da trt' ye karşı bir kıskançlık, seviyesiz yorumlar ve emeğe saygısızlık görüyorum .çeşitli illerde sergilere gittim bu kadar güzelini görmedim. Bu sergide protokol olsaydı ve Bayburt postası da haber yapsaydı nasıl olurdu merak edenler bu gazetenin önceki sanat haberlerini okusunlar.

kursatiko 8 Yıl Önce

Murat denen zavallı . Hdplileri siz karsiladiniz baksida. Mhplileri yalayan gene bu gaste oldu . Ak partiyi yalayanda bu gaste . yalamakla geçirdiniz...

mk 8 Yıl Önce

Sen tam bir gerizekalısın.

yapma ya 8 Yıl Önce

Ben Bayburt postasının 3-5 art niyetli haberi olduğunu düşünüyorum tesadüf odur ki bunlar hep kültür müdürlüğü ile ilgili haberler. Düşünüyorum ve 1;kale çeşme 2:şingahta bulunan boşluk, 3:kale maketi 4:trt haberi bu kadarda olmaz ki Baksı müzesi, BEKDER,BAYDER, Ticaret Odası, Kenan Yavuza gösterdiğiniz iyi niyeti birazda emek harcayan insanlara gösterseniz bence daha başarılı olursunuz. Birilerinin gazetesinden halkın Bayburt'un gazetesi olursunuz.

arif 8 Yıl Önce

bu gazete birini yargılıyorsa anla ki o kişi çalışıyor

ulubatlı 8 Yıl Önce

Pelin Batu gibi hdp ve terörist hayranını Bayburta getirip reklam yaptılar.ayıptır yazıktır Bayburdumuza..o zamanda yazdım röpörtaj yapıp kadına iyiki geldin senin gibi hdpliyi teröristi aramızda görmekten gurur duyuyoruz...ben ve benim gibi düşünen Bayburtlular bunu anladı.haber olsunda ne olursa olsun. ama çıkın hata ettik bu pkklıyı getirdiğimize diyen yok onun için kızıyorum.Cumhurbaşkanımıza hakerette önde giden bu terörist pelini şeref konuğu olarak getirdiler herhalde demekten kendimi alamıyorum.

eyimisiniz 8 Yıl Önce

ne kadar gerzek herif var memlekette bu haberin altında bu yorumların işi ne. hdp batu nerden çıktı :)))

cevdet 8 Yıl Önce

Haberi okuyorum sonra yorumlara bakıyorum, ortada enterasan bir şey var. Haberde eleştiri var -ki olabilir- ancak yorumlarda enteresan hakaretler var. Belli ki eski bir hesaplaşma. Bayburt Postasını bende çok eleştiriyorum ama bu haberden istenen malzeme çıkmaz...

Hayri dayi 8 Yıl Önce

Iktidarin, dolayisiyla TRT`nin Bayburt`a desteginden dolayi devlet kanalina haber ol, kerameti ucube minyatür kaleden bil.Adamlar haber yapacak mevzu bulamamislar, sen de bunu haber diye ellerine tutusturmussun.Hepsi bu.Üstelik "Bayburt tasi" diyede kakalamissin resmen.Hala konusuyorsunuz ona sasiyoprum!

raftiring 8 Yıl Önce

HEÇ İŞTE BU KADAR BOŞ BİR GAZETE SİZİN GİBİ ADAMLARIN ALAVERE DALAVERE İŞLERİYLE UĞRAŞIYOR BENDE BUNA KIZIYORUM. HA Bİ DE RAFTİRİNG VARDI UNUTTUN

RAFTİRİNG 8 Yıl Önce

@yapma ya HEÇ İŞTE BU KADAR BOŞ BİR GAZETE SİZİN GİBİ ADAMLARIN ALAVERE DALAVERE İŞLERİYLE UĞRAŞIYOR BENDE BUNA KIZIYORUM. HA Bİ DE RAFTİRİNG VARDI UNUTTUN

seko69 8 Yıl Önce

sayın editör habercilik anlayışına birşey demem. güzel haberler yapıyorsun. lakin eğer konu Bayburt ve Bayburt'un tanıtımı ise bırakalım yalan haberler havada uçuşsun..bir tek doğrucu bizmiyiz? Bayburt taşından yapıldı veya yapılmadı ne önemi var? önemli olan tanıtım, reklam, haber değil mi? bütün Türkiye hatta dünyanın belki ilgisini çekmiştir haber.. insanlar sırf minyatür Bayburt taşı mı diye soracak sorgulayacak değil.. ne güzel Bayburt ile ilgili son zamanlarda ulusal basında haberlerimiz yapılıyor. varsayalım ki kandırma var, bu Bayburt'un işine yarıyorsa kandıralım. diğer iller da haberler tamamen gerçekliği mi yansıtıyor? hayır. Erzurum hala bugün olmuş Kışın kar yağmasından nemalanıyor. ilk kar Kars'a Ardahana yağar ama haberlerde Erzurum yolları kapalı, tipi., kar iki metre, vs.. bırakalım bu işleri. Mevzu Bayburt ise gerisi teferruattır.. bilmem anlatabildim mi?

ALOŞ 8 Yıl Önce

Haberle yorumunun hiç alakası yok. Habere gel

gazeteci 8 Yıl Önce

Bayburtta gazatecilik: siyasi çkarmı, ekonomik çıkarmı, yoksa birilerine alt yapı oluşumu yada rekabet kıskançlığımı hangisi acaba? Bayburt seviyesinden bakılınca hepsi normal ama ülke genelinden bakılınca çok cahilce. kale minyatürüne gelince bayburtta bulunduğumda gezme fırsatı buldum çok güzel olmuş, ahşap yakma resim (pyrogravure) gerçekten mükemmel işin şu anki konumuna gelince anlam veremedim. büyük şehirlerde bu gibi işleri yapanları el üstünde tutarken neden benim şehrim gün geçtikçe geriye gider anlamıyorum. lütfen o tarihi şehri en azından olduğu gibi bırakın. saygılarımla

doğrusu 8 Yıl Önce

gazeteci rumuzlu kişiye ve şahsında aynı kafaya sahip kötü niyetli hemşehrilerime. Nedir bu karşı yakadan bakan düşman tavırlarıyla pişkinlik yapmak? Gözünde değişmezsiniz dediğiniz halk siz misiniz sadece, o halk sizin babalarınızın müritleri mi? O kurumlar babalarınızın çiftliği mi? Sonra bu gazete de o halkın gazetesi, beğenmeseniz de ne yazık ki ama ne yazık ki sizin gibilerinin bile gazetesi. Şimdi çok değil birazcık dürüst olmayı denerseniz eğer bu haberin altına yapacağınız yorum en fazla şu olmalı. Arkasına sığındığınız şu minyatür Bayburt taşından mı değil mi? Bununla ilgili diyeceğiniz varsa buyurun, yoksa gevezelik etmeyin, dedikodu yapmayın, en önemlisi daha fazla yüzünüze gözüne bulaştırmayın.

El-Cevap 8 Yıl Önce

"...Bayburt'un işine yarıyorsa kandıralım." Sözüyle ne kadar aciz bir durumda olduğumuzu bir kez daha kanıtlamışsınız sayın seko69. Memleketimizin vaziyeti ortadadır. Yalan-dolan ile geldiğimiz şu durumdan kurtarmak için sade ve sadece doğrulara ihtiyacımız var. Kaş yapalım derken göz çıkarmak bize yakışmaz. MIŞ-MİŞ gibi söylem ve eylemler bizi yükseltmez. Allah ülkemizin ve memleketimizin yardımcısı olsun.

gazeteci 8 Yıl Önce

doğrusu rumuzlu kişiye. 'işinize gelen yorumlarda halkın gazetesi işinize gelmeyen yorumlarda geveze' ediyorsunuz insanları. minyatürün Bayburt taşındanmı değilmi olduğu beni ilgilendirmiyor bence siz yüzünüzü yıkayın.

doğrusu 8 Yıl Önce

gazeteci rumuzlu, sen beni gazetenin imtiyaz ve hak sahibi sanıyorsun. Hayal kırıklığına uğrayacaksın ama maalesef değilim. Çok istiyorsan bunu sana ispatlayabilirim. Minyatürüm falan da yok ama senin var gibi gözüküyor :) Canın sağolsun. Şimdi gelelim şu saçma yorumuna. Evet maalesef halen gevezelik ediyorsun. O minyatürün Bayburt taşından olup olmadığı, ulusal bir ajansa yalan üfürülüp üfürülmediği seni ilgilendirmiyorsa, ne işin burada? Maksadın ne? Yüz yıkama meselesine gelince, ben oraya her gelişimde uğruyorum, sen de uğrayabilirsin. Korkma çok anlayışlı, çok iyi, çok mert adamlardır. Eminim sen de çok iyi tanıyorsun, yeri belli. Git çık karşısına ve hatasını, eksiğini yüzüne söyle. Varsa yüzünde kiri yıkayacağından hiç şüphen olmasın. Yeter ki dürüst ol, kocakarı gibi alakası olmayan konularda daha fazla gevezelik edip nifak üretme. Tamam?

Bekir kurtoğlu 8 Yıl Önce

Çok kıymetli okuyucu ve yorumcu arkadaşlar, amacı sadece ilimizin tanıtımı olan çalışmaların iyi yada kötü eleştirilerine saygı duyuyorum ancak bir bayburtlu olarak yapılan yorumların birçoğunda karşılıklı hoş olmayan cümleler bize yakışmadığı kanaatindeyim. Bu minyatür tamamen preslenmiş taş olan ytong tan yapılmıstır ayrıca birebir aynısı olmamaktadır. Gerçekten kendinizi bayburtlu olarak görüyorsanız once birbirimizi sevmeli fikir ve düşüncelerimize saygı gostermeliyiz.svgi selam ve saygilar sunarım.

Semavi Ardahan 8 Yıl Önce

Sayın Bekir Kurtoğlu, burada bazı tartışmalara nokta koyan yorumunuz için teşekkür etmek ve taş işçiliği sanatına emek vermiş biri olarak size eleştiri getirmek istedim. Ortaya koyduğunuz emek ilgili unuttuğunuz bir şey var. Fazla teknik detaya girmeden açıklayayım. Bayburt taşı, zaten kullandığınız malzeme kadar işlemeye ideal bir özelliğe sahiptir. Bunu bilen, işleyen ve hakkını veren Bayburtlu ustalar da vardır. Minyatüre birebir yansıması için danışacak uzmanları veya bunlara aracı olacak değerli büyüklerimiz de vardır. Madem olaya Bayburt açısından bakıyorsunuz, bakılmasını istiyorsunuz, hal böyleyken hiçbir mazeret veya gerekçe şu ortaya koyduğunuz emekteki sahteciliği ve yanlışları telafi edemez. Tanıtım dürüst, asil, gerçekçi ve tabi ki hakkıyla olmalı. Bir yalan üzerine bina edilmiş 45 saniyelik haberle olmamalı. Ben bunu Bayburt'a, Bayburt'un taşına, Bayburt'un kalesine, Bayburt'un ustalarına yakıştıramıyorum. Buna en başta sizin karşı çıkmanız gerekirdi. Saygılar...

taş ustası 8 Yıl Önce

sayın semavi Ardahan yıllardır yaptığınız taş ustalığınız var Bayburt tanıtımıyla ilgili ne eseriniz var taşrenlik yapıyorsanız onuda bilmem, sizi tutan yok Bayburt için bi taşta sen koy 5 saniyelik haber olsun

seko69 8 Yıl Önce

EL-CEVAP'a; güzel kardeşim sizin derdiniz nedir anlamadım? bir minyatürün Bayburt taşından yapılması veya yapılmamasının ne önemi var? adı üstünde minyatür.. Kale tanıtılmamış, reklamı yapılmamış, turist çekememişiz, bunun yanında Bayburtlu muhabir kardeşimiz TRT ye minyatürü haber yapmış ve Bayburt'un tanıtımı sağlanmıştır. bu olumlu bir girişimdir. haberi kötüleyip basitliğe indirgemek acziyettir. TRT de Bayburt taşı denildi de ne kaybedildi? hiçbirşey.. ne kazanıldı? tanıtım, reklam Bayburt'un varlığı.. siz diğer iller için yapılan haberlerin gerçekçi olduğunu mu sanıyorsunuz? KAR ÖRNEĞİNİ VERDİM. ardahan ve kars ülkenin en soğuk şehirleri ama haberlerde ERZURUM ilk sıralarda. ve bunu da Tüm Türkiye biliyor..Erzurumun reklamı yapılıyor.. şimdi Bayburt'umuzun reklamı haberi yapılmış biz kalkmış taş mı değil mi? geçeceksiniz bu ayakları.. burda ya kıskançlık (haber bakımından) yada haber üzerinden kişi, kurum veya siyasi iradeye saldırı vardır. Bayburt Bizim.. ben bakarım reklama..

69 8 Yıl Önce

SEKO69 SEN O DEDİĞİN HABERLERİ DİŞ MACUNUNU TANITMAK İÇİN DİŞİ AĞRIYORMUŞ GİBİ ROL YAPAN FİGÜRANLARLA KARIŞTIRIYORSUN HERHALDE. NE OLDU ŞİMDİ BÜTÜN DÜNYA BAYBURT TAŞINDAN BAYBURT KALESİ MAKETİ YAPILABİLECEĞİNİ ÖĞRENDİDE BUNA ENGELMİ OLDU BU HABER? USTASIDA TAŞIDA ORADA VARKEN HATTA DAHA KOLAYKEN NUMARA ÇEVİRMEYİN ALEMİ YOK. ERZURUMUN REKLAMI YAPILIYORMUŞ LAFA BAK GÜLME. ERZURUM CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARIYLA TANITIM YAPIYOR BÖYLE UYDURUK KAYDIRIK REKLAMLARLA DEĞİL

Cevdet 8 Yıl Önce

Bayburt taşı varken gidip ytongtan bayburt kalesi minyatürü yapmak esasa değil ancak şova ve görüntüye yönelik olabilir. Farklı ve dikkate değer olan "Bayburt taşından Bayburt kalesi minyatürü yapabilmektir". Zaten haberci bu EKSİĞİ gördüğü için böyle etik dışı bir yola başvurmak zorunda kalmıştır. Tanıtım için yapıldı,ne kaybedildi" diyen varsa; pes yani... Cami yapmak için hırsızlık yapmaya benzer....Bunu da ben hiç bir Bayburt'luya yakıştırmam...

haci_ali 8 Yıl Önce

Canım şehrimde yükselmek çok kolay bugün şube müdürü yarın il müdürü liyakat olmayınca böyle oluyor canım şehrimin insanlarının en önemli özelliği de sadece eleştirmek birde canım şehrimin gazetecileri taraf

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.