Bayburt Postası

Azerbaycan'dan "gardaşlarımızı" ağırladık

Medya

Önceki gün Bayburt'a gelen ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Azerbaycan heyeti, yoğun geçen programlarının arasında gazetemizde soluklandı.

Bayburt Postası - Önceki gün Bayburt'a gelen ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Azerbaycan heyeti, yoğun geçen programlarının arasında gazetemizde soluklandı. İlk günkü ekipmanlarını kullanmasa dahi bugün halen muhafaza eden Hoca Ali Efendi Matbaası'nın kapılarını aralayan kardeş ülkeden misafirlerimiz, yayın hayatına 1953 yılında başlayan Bayburt Postası'nın eski nüshalarını inceledi.

Aynı zamanda eski bir gazeteci ve başarılı televizyoncu olan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyava, yine Azerbaycan'dan meslektaşımız Lider TV sunucusu Nurane Ağındova, Halk Ozanı İlham Askeroğlu, Şair Gülaye Rızayeva, Halk Sanatçısı Nuriye Hüseyinova, Şair-Edebiyatçı Servaz Hüseyinoğlu, müzisyenler Aliyev Soltan, Sadigor Elman ve Muradov Ceyhun'dan oluşan Azerbaycan heyetini Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş ve Çoruh Haber Gazetesi Sahibi Murat Okutmuş karşıladı. 

Bayburt Postası'na Azerbaycan bayrağı hediye eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, kütüphanemize ise İmdat Avşar ile birlikte hazırladıkları "Azerbaycan Edebiyatında Karabağ Hikayeleri", denemelerinin yer aldığı "Allah Seven Kalplerdedir", şiirlenin toplandığı "Aşk Başka" isimli kitaplarını ve "Hayata Küsme" isimli albümünü hediye etti.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu'nun da eşlik ettiği ziyaret, daha sonra "bir Bayburt qezeti xatiresi!" fotoğrafı ile son buldu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.