Bayburt Postası

Tarladan sofraya 'taze yeşillik'

Lezzet

Bayburt’ta ‘taze yeşillik’ sezonu başladı. Halk arasında bağcılar diye tanınan ve daha çok el minibüsleri ile Bayburt sokaklarında görmeye alıştığımız yerli sebze üreticilerinin ürünleri yok satıyor.

Bayburt Postası - Bayburt’ta ‘taze yeşillik’ sezonu başladı. Halk arasında bağcılar diye tanınan ve daha çok el minibüsleri ile Bayburt sokaklarında görmeye alıştığımız yerli sebze üreticilerinin ürünleri yok satıyor.
Aslandağı girişindeki bağında ailesiyle birlikte yetiştirdikleri ürünleri ikindi vaktinde merkeze indiren bağcılardan biri de Ekrem Tekdemir. Yaklaşık 30 yıldır bağ ekip biçen Tekdemir, Ramazan dolayısıyla insanların taze sebzeye daha çok önem verdiklerini kaydetti.

1 saat önce, 1 saat sonra başka yok!

İkindiden 1 saat önce Yakutiye Cami önünde satışa başladığını söyleyen Ekrem Tekdemir, “İkindiden 1 saat önce, 1 saat sonra başka olmaz. 2 saatte o gün için hazırladığımız ürünlerin tamamı biter. Tabi bunda Ramazan ayının da bir etkisi var. İnsanlar az alıyor, taze alıyor” dedi.

Taze soğan, marul, aşotu, maydanoz, dere otu, roka, semiz otu, havuç, taze fasulye, domates ve salatalık satan Tekdemir, Ekim ayı itibariyle de lahana satmaya başlayacaklarını söyledi.

Yorumlar (6)

Savaş Karabulut 8 Yıl Önce

Ötöden beri güzel bir uygulama . Taze Taze sebze şehrimizde sadece 3-4 ayla sınırlı.Yetiştiren ve satan herkesin emeğine sağlık.

Misafir49 8 Yıl Önce

Ekoş Adamdır.

Halil 8 Yıl Önce

Vola ekoooo

Umut An 8 Yıl Önce

İnşaAllah ürünler doğaldır.

orhan 8 Yıl Önce

Ola sanki ispanaklar yerli diğerleri komşu illerden

Adem akbaş 8 Yıl Önce

Abi nane nezaman olur bilginiz varmı.Ekrem beye soralım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.