Bayburt Postası

Sivas'ın efsane tatlısı Kalburbastı (Hurma Tatlısı)

Lezzet

Sivas'ın en güzel lezzetlerinden olan ve Hurma Tatlısı olarak da bilinen Kalburbastı'yı mutlaka denemelisiniz...

Hamur malzemeleri

1 yumurta

250 g tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt ya da su

1 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 kase iri kıyılmış ceviz ya da fındık

Aldığı kadar un 

Şerbet malzemeleri
4,5 su bardağı şeker

5,5 su bardağı su

2-3 damla limon

Hazırlanışı

Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlamanız gerekiyor. 4,5 su bardağı şekere, 5,5 su bardağı suyu ekleyip, ocağa koyun. Kaynamaya başlamasının ardından 40 dakika kadar daha kaynatıp 2-3 damla limon damlatın. 

Hamurunu hazırlamak için; tereyağım bir tavada eritip hamura girecek kıvama gelene kadar ılıtın. Yoğurma kabına aldığınız tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, yarım çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı koyup unu da azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur yumuşadıktan sonra cevizleri ekleyip, yoğurmaya devam edin. Sonrasında hamuru 15 dk. dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp varsa kalbura yoksa rendenizin küçük tarafına hafif bastırarak açın. Bir ucundan kıvırarak rendeden kaldıralım ve yağlanmış tepsimize dizip önceden ısıtılmış 180 derecede 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti hemen üstüne dökün. 

2-3 saat şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar (1)

T 5 Yıl Önce

Kötü

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.