Bayburt Postası

Kültür ve Turizm Müdürü özeleştiri yaptı!

Kültür Sanat

10 yılı aşkın zamandır Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Akbulut, bu süre zarfında edindiği deneyimlere değindi...

Bayburt Postası - 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması final programında konuşan Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, özeleştiri yaptı.

Bayburt’un tarihi kültürel ve turistik zenginliklerinin Antalya, Denizli veya İzmir’den az olmadığını söyleyen Akbulut; “Biz bugüne kadar Bayburt'u yeterince tanıtamadık” dedi.

10 yılı aşkın zamandır Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Akbulut, bu süre zarfında edindiği deneyimlere de değindi.

Salona hitaben, Bayburt Kalesi’nin tarihini anlatabilecek kimsenin olup olmadığını soran Akbulut, "Kalemiz Türkiye’nin 3. büyük kalesi, Türkiye’nin iki üç hisarlı kalesinden biri olmasına rağmen Bayburt Kalesi’nin tarihini anlatacak kimse var mı aramızda? Bayburt’un tarihi kültürel ve turistik zenginlikleri Antalya, Denizli veya İzmir’den az değil ama biz bugüne kadar Bayburt'u yeterince tanıtamadık. Ülkemizin ve dünyamızın gündemine koyamadık" dedi.

Konuşmasında Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde alışılagelmişin dışına çıkarak amatör rehber yarışması düzenlediklerini de anlatan Akbulut, daha sonra şunları söyledi:

"38.sini kutladığımız Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde alışılagelmişin dışına çıkarak 15 Nisan’da ilimiz içerisinde amatör rehber yarışması düzenledik. Misal, Urfa’ya gittiğiniz zaman Urfa halkı Urfa’daki tarihi kültürel değerleri anlatırlar. Ama bizde bu eksiklik var. Bu eksikliği doldurmak için bu yarışmayı düzenledik. Bayburt’un kültürü çok geniş… Bu mekânın ismi Şair Zihni Kültür Merkezi… Neden? Çünkü hak etti de biz bu mekânın ismini ona verdik. Biz bugünün nesilleri bana göre bu ağırlığı taşıyacak zihniyete gelemedik. Bu ses yarışmasını da bunun için düzenledik. Yarışmamıza 53 arkadaş müracaat etti. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Trabzon Dede Korkut Kültür Yardım Derneği üyelerine teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (29)

..... 10 Yıl Önce

Anlatabilen insanlara sahip mi cikildi ki bayburt kalesinin tarihini anlatacak adam ariyorsunuz...

Murat 10 Yıl Önce

VAH MEMLEKETİM VAH açıklamalar tam bir komedi 10 yıldır sen bostan korkuluğumusun orda...

lıon 10 Yıl Önce

Bayburt üçhisarlı kale dünya üçüncüsü ise prf dr sn h.koçana veriniz 1 yılda dünyaya tanıtır sn müdür bey.

Osman 10 Yıl Önce

Bayburt üçhisarlı kaleyi,emevi döneminde,peçenektürk komutan abdülvehap gazi ,nin feth ettiği türbesinde kayıtlı,dolayısıyla neden haberiniz olmadığı,nı anlamış değiliz.! müdürümüz sn bahri akbulut,a duyrulur.iyi günler

Aloşş 10 Yıl Önce

Gümüşhaneli Bayburt un kültüründen ne anlar yan gelip yatar.. Hizmet binasına pislikten girilmiyor. Tuvaletlere kokudan girilmiyor. Tuvaletlerde bir su kabı bile yok. Enerjin bitmiş, Heyecan gitmiş,. Kilometren dolmuş.. sen git emekli ol.. Oraya daha genç daha dinamik Bayburt u bilen Bayburt luyu anlayan biri gelsin...

Hasan Helvacı 10 Yıl Önce

10 Yıldır seni o makamda tutan zihniyet utanmalıdır.Adam ne güzel yazmış doğru ya doğru gerçekten tuvaletlerinizin durumu maalesef öyle.. Sizin kendinizden haberiniz yok emekli olup gidin ve Bu memlekete de bir iyilik yapmış olun Bahri Bey baksanıza kendiniz bile itiraf ediyorsunuz. Peki sen on yıldır orada ne yaptın. Ali Babanın bir çiftliği var misali. Tabi ya sen de haklısın Bu memleketin böyle idarecileri olursa sen de haklısın öyle başa böyle tarak diyorsun yani..

Ali Cengiz AKBULUT 10 Yıl Önce

Müdür bey siz 10 yıldır ne yapıyorsunuz orada.. Bayburt ile Dalga mı geçiyorsunuz. Kendi Ataletin-izi kendiniz deşifre etmişsiniz sanırım bunu Millet Vekilimiz ve Sayın il Yöneticilerimiz dikkate alacaktır.

Hacı Osman GÜZEL 10 Yıl Önce

Bayburt Bayburt Olalı Böyle Müdür Görmedi... Vay be müdür bey siz orada ne iş görüyorsunuz. Bir şeyler anlatmaya çalışmışsınız ama yüzünüze gözünüze bulaştırmışsınız. Tıpkı yaptırdığınız salonun oturma düzeni gibi..İnsanlar rahatça geçemiyorlar sayenizde..Kuruma pislikten girilmediği görüşüne aynen katılıyorum. Çünkü bi kaç programa katılmıştım ve bizzat gördüm o pisliği yazık o bina Kültür Binası ve en temiz olması gereken bina yani..

Alihan ACAR 10 Yıl Önce

Adama bak 10 yıldır yan gelip yattığını hiç çekinmeden söyleyebiliyor. Müdür bey siz Bayburt u yeterince tanıdığınızdan emin misiniz..Gümüşhane de kaçtane Bayburt lu İL Müdürü var çok merak ediyorum. Bilen var mı arkadaşlar. Aslında Nereli olup olmadığı çok ta o kadar önemli de değil. Gümüşhane de bizim İlimiz ve komşumuz neticede ancak Tam on yılı aşkın bir süredir o kurumun başında olan bir insanın böyle bir açıklama yapması utanç vericidir ve hemen istifa etmelidir...

Ali İhsan YAVUZ 10 Yıl Önce

Bu adam 10 yıldır bu memlekette ne yapıyor. Gelene geçene düğme iliklemek ve Siyasilere yalakalık yapmakla günü kurtarmışa benziyor ki bu kadar süre burada il müdürü olarak kalmış, Yazık bu memleket bunu hiç hak etmiyor..

Dacıraklı celal 10 Yıl Önce

Sn bünyamin özbek bey, bu haberi inşallah okursun, lütfen *bayburt bu durumu hak etmiiyoor* lütfen.

apilaks-roma 10 Yıl Önce

10 yılın hesabını ver bakalım sn bahir bey, yetti artık, bayburt,u ilçe gibi gördün yazık. baksı müzesini tebrik ederiz,sizlerde etmişsinizdir (mi acaba?)

Cemal KILIÇ 10 Yıl Önce

Müdürlük Yan gelip yatma yeri değildir efendiiiii

Kazım ARSLAN 10 Yıl Önce

Tarih ve Kültür Şehri Bayburt u muzun İl Müdürüne bakın...Bayburt bu kadar mı sahipsiz. Yöneticilerimiz bu kadar mı duyarsız. Ne iş yapar Kültür Ve Turizm Müdürlüğü..Ya da şimdiye kadar Bayburt adına elle, tutulur gözle görülür ne icraatı var. Kavallar konağını devletin onca parası harcandı yapıldı bitti ve tam üç dört yıldan beri o konak neden ölüme terk edildi neyi bekliyor neden değerlendirilmiyor.Ya da Bayburt un diğer tarihi eserlerinin tanıtımı ile alakalı şimdiye kadar ne yapılmışşşşşşşşşş

Esma ADIGÜZEL 10 Yıl Önce

Evet Sayın Müdürüm sizin de itiraf ettiğiniz gibi Bugüne kadar yani tam 10 yıldır... Eğer Bayburt u yeterince tanıtamadıysanız o makamda artık kalmamalısınız. Çünkü başarısızlığınızı kendiniz ikrar etmişsiniz. Bayburt bunu hak etmiyor yazık...

Hüseyin AYYILDIZ 10 Yıl Önce

Müdür bey siz Bayburt u yeterince tanıdığınızdan emin misiniz.. Eğer 10 yıldır o makamdaysanız ve Bayburt ile alakalı hiç bir şey yapamamışsanız., ve bunu bizzat kendiniz de açıkça ikrar ediyorsanız size helal olsun..

Alaattin SARIDOĞAN 10 Yıl Önce

Tebrik ederim müdür bey bunca yıldır orada yan gelip yattığınızı ve beceriksizliğinizi açıkça beyan etmiş ve bir de meydan okumuşsunuz bravo size...Durmak yok yan gelip yatmaya devam...

Bayburtlu çapulcu 10 Yıl Önce

Adam yan gelip yatmış 10 yıldır gıkınızı çıkarmamışsınız koyun gibi memleket elden gidiyor hala sesiniz çıkmıyor 10 yıl sonra çok geç olacak susmaya devam edicekmisiniz beyniniz 10 yıl geriden geldiği içinmi mutlu il seçildiniz

KÖKSAL GEDİK, ESKİ KÜL.MÜD.... 10 Yıl Önce

GÜLDÜRMEYİN, KOMİK BİR YAZI. 25 YILDIR AÇILMAYAN BİR MÜZE, KAZI YAPILIRKEN BİR ANDA KENDİ KADERİNE TERK EDİLEN YERALTI ŞEHRİ VE KALE, YILLARDIR HİZMETE AÇILMAYAN ÇIMAĞIL MAĞARASI. 1986 YILINDA HALKTAN ALINAN ÇOK SAYIDA ETNOGRAFİK ESERLERİN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN BİR MÜDÜRLÜK HALKA NE VEREBİLİR. ACABA GÖREVDEKİ KİŞİLER BAYBURT HAKKINDA NE BİLİYORKİ. SİYASETLE GELSİN GİTSİN KOLTUKTA OTURUP SALTANAT SÜRSÜNLER.

Mehmet Murat EFE 10 Yıl Önce

Kısa bir zaman önce Bayburt Belgeseli çekilmişti ve Gala sı da Yine Bayburt ta bir düğün solonun da yapılmıştı. Tüm Bayburt oradaydık..Bu belgeseli çeken Yapımcı ki elin adamı yani.. İsmi Halil.. Çıkıp kürsüde bir konuşma yaptı ve orada tüm Bayburt un gözü önünde Kültür Müdürlüğünün ilgisizliğinden şikayetçi oldu ve özellikle de Kültür Müdürlüğüne teşekkür etmedi..Belgeseli izledik gerçekten emek verilmiş ve şu ana kadar yapılmış belki de en iyi belgesel ancak Kültür Müdürlüğü duyarsız ve ilgisiz kalmış ve yapımcı bu konuyu orada herkesin ününde bu serzenişini dile getirdi.. Tüm siyasiler de oradaydı.. İktidarı Muhalefeti.. Adam açıkça Bayburt ta Kültür Ve Turizm Müdürlüğü diye bir müdürlük yok diyor.. Ben görmedim diyor...Valla biz de görmedik.. siz gördünüz mü arkadaşlar...

Osman Sarıkaya 10 Yıl Önce

Ağzınıza sağlık Köksal Gedik bey.. Ne güzel anlatmışsınız.. Üstelik te o kurumda yıllarca çalışmış ve emek vermiş, kurumun işlevini en iyi bilen bir kişi olarak ne güzel izah etmişsiniz..Tebrik ederim..

Cengiz YILMAZ 10 Yıl Önce

Asrın müdürü Helel sana helel..Devm. durmak yok yatmaya devam...Bayburt ile dalga geçmeye devam..

Cemal YARIMOSMANLI 10 Yıl Önce

Köksal Gedik beyi kutluyorum. Kurumun içinden gelen ve işi bilen birisi olarak yüreklice kendi kurumunu eleştirebilmiş..Helal olsun.

Kenan KALACOŞ 10 Yıl Önce

gülün gülün ağlanacak halinize..size böyle müdür çok bile..oturun oturduğunuz yerde..turizmmiş, kültürmüş, size ne bunlardan.. değil 10 yol yüzyıl bile geçse bu kafalarla bir şey olmaz...

Ali Osman AKYOL 10 Yıl Önce

gıgımız çıksa ne olacak siyasilerin gözü kör değil neticede memleketi yöneten biz değiliz. biz ancak böyle boş boş konuşup yazarız işte..Böyle bir müdür gitsin Gümüşhane de bi görev yapsın ya.. Bayburt işte anası ağlamış memleketin zaten..

Turan YURTSEVER 10 Yıl Önce

Bu dediklerini yapabilmek için vizyon gerek, enerji gerek, atılganlık gerek, yürek gerek müdür bey yürek ama sen de ne o yürek var ne de enerji, sen en iyisi git yat müdür bey..

Serdar ÇAKMAK 10 Yıl Önce

Sahipsiz memleket...Buradan da mı nasibini aldın.. eLLERİN VAtanında çiçek açarken.. bizimkine kar geliyor Gardaşım..

Adil 10 Yıl Önce

Müdür bey G.hanalıymış.!! Yetmedi birde bayburtla dalga geçiyor, suç onda değil onu oraya getiren sn b.özbekte, yazıklar olsun, yetti artık. kınıyoruz.

öz bayburtli 10 Yıl Önce

sn bünyamin beyin umurunda bile değil 2015 yılı m.vekili nasıl seçilirim,onun hesabında?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.