Bayburt Postası

TÜRKSAV'ın 19 Mayıs Diriliş Ödülü İlham Aliyev'e verilecek

Gündem

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin, 19 Mayıs Türk Dünyası Diriliş ödülünün verileceği ismi açıkladı.

Bayburt Postası - 25 yıldan bu yana Türk Dünyası'na yönelik etkinliklerde bulunan TÜRKSAV, 2020 yılını zafer yılına çeviren Azerbaycan'a ödül veriyor. TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, 19 Mayıs Türk Dünyası Diriliş Ödülü'nün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e verileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklamada bulunan TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, "19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlayan Anadolu yaylarında Türk Dünyası Diriliş Hareketi günümüzde Orta Asya bozkırlarında ve Kafkasya yaylalarında devam etmektedir. 2020 yılında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin de yakın desteği ile kazanmış olduğu zafer, bütün Türk Dünyası'nın başarısıdır. Bu vesile ile iyi bir liderlik ve başarı örneği sergileyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev'e 'Türk Dünyası Dirliş Ödülü'nü vermekten yönetim kurulum adına kıvanç dudyuğumu ifade etmek isterim" dedi.

Yorumlar (2)

Baybert 3 Yıl Önce

Türkiye olmasaydı aliyevin işi zordu zor Allah türkiyeden razı olsun

Bayburtlu Salih 3 Yıl Önce

Sn Aliyevi ve Sn Cumhurbaşkanımızı Dde Korkut şenliklerine şimdiden davet ederek, burada da ödül ve desteklerimizi sunmalı; Ermenilerin zülümlerini anlatan ve bu olaylara tanık olmuş büyüklerimiz ile yapılmış geçmiş röportajların sinevizyonları ve akaademik konuşmalar ile ve aayrıca KOP şehitliğini de ziyaret ederek anlamlı bir 2021 DEDE KORKUT programı düzenlenmiş olur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.