Bayburt Postası

KUDAKA'dan 69 projeye destek

Ekonomi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Erzurum'da gerçekleşti.

Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Erzurum'da gerçekleşti.
Kentteki bir restoranda düzenlenen ve Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Altıparmak, toplantıda görüşülecek ilk maddesinin, teklif çağrısı başarılı bulunan projelerin onaylanması olduğunu söyledi.

Altıparmak, "Yaklaşık 12 milyon liralık bir teklif çağrısında bulunduk. Söz konusu çağrıya 303 projenin başvurusu yapıldı. Bunun 70'i onaylanması görüşülecek" dedi.

İkinci maddenin ise Doğrudan Faaliyet Desteği Programı olduğunu kaydeden Altıparmak, bunun için 13 başvuru geldiğini, bunların dördüne destek vereceklerini kaydetti.

Üçüncü maddenin Erzurum Fuar Kongre Merkezi yapımı olduğunu belirten Altıparmak, Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği bu projeye, ajans olarak güdümlü proje kapsamında 4,5 milyon liralık destek vereceklerini ve protokol imzalanacağını ifade etti.

Toplantıda alınan kararlar

Toplantıda, Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi Mali Destek Programında 25, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında 44 olmak üzere, başarılı bulunan 69 projeye 12 milyon lira mali destek sağlanmasına, Palandöken Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından sunulan "Palandöken Konaklı ve Ergan Kayak Merkezlerinin Dijital Yönetim Planlaması", Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sunulan "Erzincan Ovası Tarımsal Sulama Altyapısının Analizi, Sulamanın Sorunları ve Çözüm Önerileri", Atak Arama Kurtarma Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından sunulan "Zafer ve İnanç Yolu", Erzincan İl Mahalli İdareler Birliği tarafından sunulan "Geri Dönüşümde İlk Adım" projelerinin desteklenmesine karar verildi.

Ayrıca, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu ve KUDAKA tarafından 4,5 milyon liralık ödenek tahsis edilen, yaklaşık 36 milyon liralık bütçeli "Erzurum Fuar Kongre ve Kültür Merkezi" güdümlü projesi destek sözleşmesi, Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından imzalandı.

Toplantının ardından Altıparmak, Kahraman ve Odabaş, Atak Arama Kurtarma Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından sunulan "Zafer ve İnanç Yolu" Projesinin uygulama alanı olan tarihi Uzunahmet Tabyası ziyaret etti.

Alanda incelemede bulunan Altıparmak, buranın ikinci bir Çanakkale olduğunu ifade ederek, Türkiye genelinden öğrencilerin gelerek burayı proje hayata geçirilmeden önce görmeleri gerektiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.