Bayburt Postası

E-ihracata Giriş Rehberi: Destekler, Altyapı Seçimi ve Önemli İpuçları

Ekonomi

E-ihracat, işletmelerin ürün ve hizmetlerini yurtdışıda yaşayan tüketicilere internet üzerinden satılmasına verilen isimdir.

E-ihracatla yurtdışına satış yapmak isteyenler bir e-ihracat sitesi kurarak ya da e-ihracat pazaryerlerinde mağaza açarak satışlarını gerçekleştirmektedir.

E-ihracat’ta e-ticaret sektörü gibi büyüyen sektörler arasında yer almaktadır ve birçok kişi bu büyümeden pay alabilmek ve markalarını yurtdışına tanıtarak global markalar içerisinde yer almak için e-ihracat yapmayı istemektedir.

E-ihracata Giriş Rehberi: Destekler, Altyapı Seçimi ve Önemli İpuçları adlı bu yazımızda e-ihracatla yurtdışına satış yapmak isteyen kişiler için önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-ihrcat sektörü hakkında bilgi edinebilir ve yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz. 

E-ihracat Nasıl Yapılır? 

E-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin uygulayabileceği iki farklı satış yöntemi bulunmaktadır. Bunlar;

● E-ihracat sitesi kurma

● Amazon, Ebay, ETSY gibi pazaryerleri üzerinden satış yapma 

Yöntemleridir. Fakat günümüzde birçok işletme daha karlı olduğu için bir e-ihracat sitesi açarak yurtdışına satış yapmaktadır. Fakat işletmeler satışlarını desteklemek için e-ihracat pazaryerlerinde de satış yapar. Böylece işletmeler hem pazaryerlerinde bulunan müşteri kitlesine ulaşır hem de marka bilinirliklerini kolayca arttırır. 

E-ihracat’ın Avantajları

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır. E-ihracat’ın avantajları şunlardır;

● E-ihracat’ın maliyeti geleneksel ihracat maliyetlerine nazaran daha düşüktür.

● E-ihracat ile satış yapan işletmelerin banka teminatı alması gerekmez.

● E-ihracatta risk oldukça düşüktür.

● İşletmeler hedeflerindeki pazara ve müşteri kitlesine ulaşmak için pazarlama stratejilerini daha kolay kullanabilmektedir. 

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmeler döviz ile gelir elde edbilmektedir. 

● E-ihracatta kar payı oldukça yüksektir. 

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapan işletmeler devlet hibe ve desteklerinden yararlanabilmektedir.

E-ihracatın işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanarak gelir elde etmek istiyorsanız bir e-ihracat sitesi kurabilir ve yurtdışına satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen işletmelerin bir e-ihracat sitesi kurmalıdır. Çünkü işletmelerin yurtdışında yaşayan kişilere ürünlerini ulaştıracağı bir platforma ihtiyacı bulunmaktadır. Bu da e-ihracat sitesi kurma zorunluluğunu beraberinde getirir.

E-ihracat sitesi kurmak için genellikle işletmeler e-ihracat alt yapılarını tercih ederek sitelerini hayata geçirir. Çünkü e-ihracat alt yapıları yazılım tarafından geliştirilen ve bir e-ihracat firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılan alt yapılardır. Bu alt yapıları seçerken işletmeler;

● Trafik, Database, E-mail adresi gibi genel özellikler

● Tasarım Özellikleri

● Entegrasyonlar

● Seo özellikleri

● Yurtdışı pazaryeri entegrasyonları

● Para birimi yayınlama

● Dil seçenekleri

● Ülke bazlı yayınlar 

Gibi birçok özelliği göz önünde bulundurarak seçim yapmalıdır. Böylece e-ihracat firmaları hem istedikleri ülkelerde istedikleri ürün ve hizmetleri satabilecekler hem de e-ihracat süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetme fırsatı yakalayacaklardır. 

Sizler de e-ihracat sitesi kurmak istiyorsanız bu önemli noktaları göz önünde bulundurun e-ihracat alt yapınızı doğru bir şekilde seçin.

E-ihracat Destekleri

E-ihracat ile internetten yurtdışına satış yapan işletmeleri desteklemek amacı ile birçok hibe ve destek programı hayata geçirilmiştir. Ülkemizde bakanlıklar ve kurumlar tarafından verilen başlıca e-ihracat destekleri bulunmaktadır. Bunlar;

● Marka koruma ve tescil desteği

● Birim desteği

● Pazar araştırması için seyahat desteği

● Reklam ve tanıtım desteği

● Rapor desteği

● Fuar desteği

● Şirket satın alma desteği

● Belge desteği

Gibi türlerde verilen desteklerdir. E-ihracat firmaları bakanlıklar tarafından verilen bu destekler sayesinde e-ihracat yaparken masraflarını azaltmaktadır. Sizler de e-ihracat yapacaksanız bu destekler hakkında bilgi alabilir ve ardından yararlanacağınız destekleri seçerek maliyetlerinizi azaltabilirsiniz. 

E-ihracat Pazaryerleri Nelerdir? 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak olan kişi ve işletmeler belirli e-ihracat platformları üzerinden satış yapabilmektedir. Genellikle satıcılar e-ihracat pazaryerleri üzerinden hazır bir müşteri kitlesine ulaşabilmekte ve yurtdışına yaptıkları satışları arttırabilmektedir.

● e-Bay

● Amazon

● Aliexpress

● Etsy

● Alibaba

Yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği platformlar olarak bilinmektedir. Sizler de bu platformlarda bir mağaza açabilir ve yurtdışına daha kolay satış yapabilirsiniz. 

E-ihracat İpuçları

E-ihracat ile yurtdışına satış yapacak olan işletmeler genellikle işlerini geliştirebilmek için belirli ipuçlarına ihtiyaç duymaktadır. Yazımızın bu bölümünde sizlerle paylaştığımız e-ihracat ipuçlarını görebilir ve işinizi geliştirebilirsiniz.

● E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak istiyorsanız müşteri memnuniyetini ön planda tutun.

● Her ülkenin kültürün farklı olduğunu önemseyin ve ülkelerin kültürlerini göz önünde bulundurarak pazarlama yapın.

● İçeriklerinizi hazırlarken ülkelerin diline uygun içerikler yaratmaya çalışın.

● Satışlarınızı arttırmak için Influencer marketing, sosyal medya pazarlaması, arama motoru pazarlaması gibi dijital pazarlama çalışmaları yapın.

● Müşteri memnuniyetini arttırmak için ürünlerinizi hızlı bir şekilde kargolamaya özen gösterin.

● Gireceğiniz pazara karar vermeden önce Pazar araştırması ve rakip analizi yapın.

● Ürünlerinizi müşteri dostu fiyatlar ile satmaya özen gösterin.

Böylece e-ihracatta daha kolay bir şekilde başarılı olabilir ve işletmenizi hızlıca büyütme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Ticimax ile E-ihracat Yapın

E-ihracat sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği alt yapılardan birisi olan Ticimax e-ihracat alt yapıları ile sizler de e-ihracat sitenizi kurabilir ve hızlı bir şekilde yurtdışına satış yapabilirsiniz.

Alt yapılar içerisinde yer alan özellikler sayesinde e-ihracat süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetebilir ve yurtdışı satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ihracat alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ihracat Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.