Bayburt Postası

Bayburt Üniversitesi'nden 12 İsim “YÖKAK Öğrenci Kalite Elçisi”

Eğitim

Bayburt Üniversitesi'nde öğrenim gören 12 öğrenci yüksek bir dereceyle başarılı olarak “YÖKAK Öğrenci Kalite Elçisi”  unvanına sahip oldu.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi açısından bir ilke imza atan isimler şöyle: Eren Durak, Fatma Meltem Kördeve, Nilay Yıldırım, Nisa Berfin Bayazıt, Beyza Nur Akçiçek, Hüseyin Acar, Can Dincer, Esma Nur Yüce,, Kübra Nur Yıldız, Büşra Karadağ, Elif Toraman ve Sümeyye Abdullah.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen, Bayburt Üniversitesi'nin ilk Yökak Öğrenci Kalite Elçilerini Rektörlük makamında ağırladı. Rektör Türkmen, üniversite adına bir ilke imza atan öğrencileri tebrik ederek, kalite süreçlerinde gerçekleştirecekleri çalışmalardan ötürü başarı temennilerinde bulundu. Yükselen dünyanın gelişen değerlerine ayak uydurarak, gerekli yenilikleri yapabilmenin stratejik anahtarının Yüksek Öğretim Kurumlarında akreditasyon ve kalite yönetim sisteminin benimsenmesinden geçtiğini belirten Prof. Türkmen, “Bayburt Üniversitesi olarak hedefimiz; akredite ve kalite yönetim sistemini benimseyen, ulusal /uluslarası eğitim alanında rekabet edebilen, tercih edilen ve uluslararası etkileşim yapan üniversiteler içerisindeki sıramızın en üst seviyelere çıkartılmasıdır” dedi.

Yapılan görüşmede Kalite Elçileri ve Kalite Yönetim Süreçlerinde önemli bir misyon üstlenen Kalite Topluluğu adına başkanlık görevini yürüten Eren Durak, Bayburt Üniversitesinin kalite süreçlerinde gerçekleştirmeyi hedeflediği çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, Nisa Berfin Bayazıt ve Fatma Meltem Kördeve, Kübra Nur Yıldız ve Büşra Karadağ adlı Bayburt Üniversitesi kalite elçilerinin 14.03.2022 tarihinde yapılacak YÖKAK Kalite Elçisi Çalıştayına davet edildiğinin de bilgisini verdi. 

Ziyarete; Kalite Koordinatörlüğünden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ile Kalite Koordinatörü Doçent Dr. Bülent Bayraktar da eşlik etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.