Bayburt Postası

Can nehrine varınca İrşadi

Edebiyat

İrşâdî’nin yaşam öyküsü yeni bir çalışma ile yeniden kültür hayatımızda...

Bayburt Postası – İrşâdî’nin yaşam öyküsü yeni bir çalışma ile yeniden kültür hayatımızda. Bayburt’un manevi kültürünün mihenk taşlarından olan ve ismini unutturmayacak bir çok eser bırakan İrşadi’nin hayatını Bayburt eski milletvekili Fetani Battal kaleme aldı.

Kitabın hazırlık sürecinin 3 yıl sürdüğünü açıklayan Fetani Battal, edebiyata gönülden sevdalı olduğunu söyledi. “Can Nehrine Varınca İrşadi” isimli kitabı Bayburt’un kültür hayatına armağan olarak hazırladığını söyleyen Battal, okurdan ‘keyifli’ dönüşler aldığını dile getirdi. 

Şule Yayınları’ndan çıkan ve kısa sürede 2. Baskısını yapan kitap, okura şu cümlelerle sunuluyor: 

“Alperenlerle Anadolu'yu İslam'a hazırlayan dönemde isimsiz birçok kahraman yaşadı. Onlar unutulsa da kutlu davanın ateşi canlı tutuldu. O meçhul kahramanlardan biri de İrşadi olarak tanınan bir dervişti. Hem insanlık yolunun hem de kulluk yolunun sayısız örneklerinden biri olarak sessizce yaşayıp göçtü bu dünyadan. Gölgesi şimdi düşecek Anadolu topraklarına.”

Can Nehrine Varınca İRŞADİ / Fetani Battal
Şule Yayınları / 2016
259 Sayfa / 2. Baskı
 

Yorumlar (1)

Hayrettin ocaklı 8 Yıl Önce

böyle asil ve güzel bir ailenin evladına da böyle bir eseri kamuoyuna sunması beklenirdi. Kendisinden Allah'ım razı osun.Saygılar. Sunuyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.