Bayburt Postası

“Organize suç örgütü kurmak, silahla yaralama ve tehdit“

Bölgemiz

6 Şahısın gözaltına alındığı, gözaltındakilerle birlikte toplam 18 şahıs hakkında da ‘organize suç örgütü kurmak ve eylemde bulunmak ile silahla yaralama ve tehdit’ iddiasıyla işlem yapılacağı ifade edildi...

Bayburt Postası - Organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı. Gümüşhane, İstanbul ve Kocaeli’nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, bir otomatik silah, biri kurusıkı olmak üzere 8 tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği ile bu salahlara ait çok sayıda mermi ve 35 adet patlamamış fünye ele geçirildi.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Torul ilçesinde ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silahla yaralama ve tehdit’ suçları kapsamında bir suç örgütüne yönelik, Torul ile Kocaeli ve İstanbul illerinde eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyon neticesinde; bir adet UZİ marka otomatik silah, bir adet Glock marka tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 6 adet değişik marka ve çaplarda tabanca, 8 adet şarjör, 346 adet değişik çaplarda fişek, 2 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 35 adet patlamamış fünye, 3 adet senet, 2 adet bıçak, bir adet kurusıkı tabanca ve 2 adet kurusıkı şarjör ele geçirildiği kaydedildi. 

Operasyon kapsamında Ş.K., O.K., B.K., E.Y.K., Y.Y.Ş. ve İ.T. isimli 6 şahısın gözaltına alındığı, gözaltındakilerle birlikte toplam 18 şahıs hakkında da ‘organize suç örgütü kurmak ve eylemde bulunmak ile silahla yaralama ve tehdit’ iddiasıyla işlem yapılacağı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.