Bayburt Postası
2014-03-17 19:55:33

Bize gelip baktılar!

Kürşat Okutmuş

17 Mart 2014, 19:55

Çevre ve Şehircilik Bakanı geldi, baktı ki ortada “şehir” yok, döndü gitti…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “e mecburen”
karayolu ile geldi, dönüş daha hızlı olsun diye bir “kavşak” açtı; yalan yok sinyalini “muntazaman” verdi, döndü ve gitti…
İçişleri Bakanı şanslı, helikopteri var; “pır pır” diyerekten Bayburt’a indi, benzer bir sesle uçtu ve gitti…
Ki, en akıllısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı çıktı… Bilim hak getire, sanayi desen hiç yok, teknoloji keza… Son gün, "gelip bize bakmaktan" vazgeçti…
***

Bize gelip bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce var ya…
İşte o Bakan…

Bizden sadece 1 gün sonra; “biliyor musunuz ben, Bayburt’a 52 kilometre uzaklıkta olan Güllüce köyündenim”
diyemedi… 
-Ki, komik değil, bizden başka kimse gülmüyor!-

Tuttu, Elazığ
Karakoçan Devlet Hastanesi'nin temelini attı. 
İstanbul Bağcılar’da 57 tesisin toplu açılış törenine katıldı. 
***

Bize gelip bakan, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan var ya…
İşte o Bakan…

11 yılda
falan değil, bize gelmiş, bakmış ve gitmişken, sadece son 2 gün içinde…

İzmir
’de Organize Sanayi Bölgesi Demir Yolu Bağlantı Hattı’nı açtı. 
Konya-Karaman arasında hızlı trenin, Mut Ermenek yolunun ise temelini attı. 
Ha, bir de Spor Bakanı yoğun olduğundan, “bi zahmet” İstanbul’da spor kompleksinin açılışını yaptı.
***

Bize gelip bakan, İçişleri Bakanı Efkan Ala var ya…
İşte o Bakan…

Bizden tam 1 gün
sonra, muhtemelen Bayburt’a "bakmış", ayrılıp Erzurum’a giderken yolda…
Aşkale’de MOBESE merkezinin açılışını yaptı. 
(Erzurum’da açtıklarını söylersem ayıp olur!)

***

Son anda bize gelip bakamayan Bakan…
Ve Başbakan…

Tamam, saymıyorum…

***

Şunun şurasında, tam 14 gün
sonra seçim var…
Olaylar malum, hem de ne seçim!

Muhtar
 adayı bile kurdeleyle seçim bürosu açıp, lokum dağıtırken…
Keza Başkan adayı, yolda “gazoz” görse, konvoyu durdurup kapağını açarken!
Bayburt’a bir değil, iki değil, tam 3 tane kelli felli “Bakan” geldi…
-Öyle kolay değil, “tekini” koca senede göremezsin!-

Üç tane Bakan
diyorum, 3 tane
Açtıracak, baktıracak "tek bir mekân" bulamadık. 

***

"Gız anam sus, rezil olduk rezil!"


Yorumlar (33)

Emre 10 Yıl Önce

Arkadaşım sizi kutluyorum. Eline yüreğine sağlık, memleketim Bayburt demeye utanıyorum çünkü hala günümüz döneminin gerisinde kalmış, hiç bir şey değişmemiş, belediye dersen tam eyvahlık, yazık bitmiş bir sevda. Beni bağlayan tek şey ana baba mezarı, o da 3 ayda bir günübirlik. Sevgi ve saygılarımla.

TALİP KURT 10 Yıl Önce

DEĞERLİ HEMŞEHRİM, SON YILLARDA OKUDUĞUM BU KADAR GÜZEL BİR KÖŞE YAZISI YEMİN EDİYORUM HATIRLAMIYORUM. BU MAĞDURİYET İL DIŞINDA YAŞAYAN BİRİ OLARAK BEYAN EDİYORUM Kİ ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİRDİ. BAKANLARA BİR SURET ÇIKTI ALIP LÜTFEN GÖNDERİN YADA İLDEKİ TEMSİLCİLERİ ULAŞTIRSIN. TEKRAR BU GÜZEL YAZINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM, ELİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

Yasin Özcan 10 Yıl Önce

Güzel kardeşim, ağzına ve yüreğine sağlık... Zavallı Bayburt'um

Şahin 10 Yıl Önce

Gerçekten yüreğine kalemine sağlık, tek kelimeyle bütün gerçekleri içler acısı bir şekilde dile getirdiğin için teşekkür ederim..

Burak Akkoyun 10 Yıl Önce

Ağzına yüreğine sağlık tek kelimeyle mükemmel bir yazı.

Baki Tosun. 10 Yıl Önce

Kız anam sus, rezil olduk rezil! :)

Çiğdem Keskin Tanrıöver 10 Yıl Önce

Bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yürekten teşekkürler

Leyla 10 Yıl Önce

Ellerinize yüreğinize sağlık. Okuduğum en güzel yazı.

Mert69 10 Yıl Önce

O açılışını yaptığı köprü ve kavşak içinde ufak bir dipnot.. açılış dediğin biten bir şeyi hizmete sokmak demektir. halkın hizmetine sunulan o malum karayolunun köprüden sonrası taaa ( taaa diyorum çünkü ; mesafe bayağı uzun bilmem kaç km ) polis okulu kavşağına kadar devam etseydi de patates çukurlarını görselerdi . bu ne biçim bir asfaltlama yol çakır çukur yazıklar olsun bunu bile bir şölene çevirdiler ve benim saf Bayburtlumda bunu büyük bir hizmet olarak adletti ...... malum siyasilerin en iyi metodu ( biz bayburtlular için ) siz vatanına milletine bağlı Anadolu gelenek ve göreneklerini en iyi yaşatan bir ilsiniz dedimiler Bayburtuma her şeyi veriyorlar.

Bayburt 10 Yıl Önce

Ne güzel yazmışsın...

Mehmet69 10 Yıl Önce

Eline koluna diline sözüne yüreğine Allah güç kuvvet versin. Bayburt'a sahip çıkman, hatırlatmaların mükemmel, edebi ifadelerini takdir ediyorum.. İstanbul'dan Bayburt'a bizden daha iyi bakıyorsun. Allah razı olsun.

Tuğçe OKUTMUŞ KÖPRÜCÜ 10 Yıl Önce

Muhteşem bir yazı cânı gönülden tebrik ediyorum yüreğine sağlık.

Hasan KULP 10 Yıl Önce

Ben büyük bir AKPciyim ama belediye seçimlerinde akp amblemini görmek dahi istemiyorum afedersiniz ama bizi keriz yerine koyuyorlar. ALLAH Aşkına gösterelim kendimizi biz burdayız diyelim belediyeciliği yola asfalt kadarıyla bildiğimiz belediyecilik anlayışını değiştirelim aramızda. AKP Sana oy yok yerelde...

Ahmet Çağıldak 10 Yıl Önce

Saygıdeğer Kürşat Okutmuş, teşekkür ederim. Bir sorun tersten ancak bu kadar net anlatılır. Ben şuna inanıyorum: Keşke hiç biri seçim sırasında propoganda ve oy dilenmek için gelmeseler ama Bayburt gibi yıllardır ihmal edilmiş sadık bendelerini seçim sonrası hatırlasalar. Ayrıca bu seçmen onlara sadık kaldıkça ne yapsalar haklılar.

İBRAHİM KARAAHMETOĞLU 10 Yıl Önce

Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Mustafa Canlı MHP'li, bilmem kaç dönemdir AKP onu orada yıkamıyor, neden? Çünkü adam memleketine hizmet yapıyor. Olay parti olayı değil arkadaş, bu memleketi kim bir adım daha öteye götürürse ben ona bakarım, ben kuru gürültüye, yalakalık yapana değil hizmete, icraata bakarım...

Medine 10 Yıl Önce

Kaleminize sağlık, gerçekçi yaklaşımınızı çok beğendim. İşte bu... Biraz olsun sorgulama yapabilsek, biraz olsun sesimizi duyurabilsek, biraz olsun (bakan)ların bakmak ve hizmet etmek ZORUNDA olduklarını bilsek ve alçak gönüllü olmasak...

Yasemin Cerhal Bare 10 Yıl Önce

Bakanların son ziyaretlerinin birinde; "Bayburt halkı karşılık beklemeden seviyor" söyleminin ardından; twitter da gördüğüm bir paylaşım, Bayburt halkının ve adının bu şekilde anılması doğrusu beni çok üzdü: "İzmir'e gidip İstanbul'a yapılacak köprüyü alkışlayan bir Bayburtlu gibi sebepsiz ve yürekten sevebilmek..." Bize gelip baktılar bakmasına da, bende arkalarından bakakaldım doğrusu. Emeğinize sağlık..

Bayburtlu 10 Yıl Önce

Sizde ele hayınsız ki, ayakkabı kutusu fabrikasının temeli atıldı da yanlış anlamasınlar diye medyada yer almadı. Devamsızlar :)

Burak KESKİN 10 Yıl Önce

Sevgili abim yüreğine , kalemine sağlık.. Ölmüş Bir KENTİN TEK ağlayanı desek yeridir...

Bilal Kantar 10 Yıl Önce

Doğru söze ne hacet... AKP'yi seven ve destekleyen bir birey olarak Türkiye'nin her yerine hizmet götüren AK Parti Bayburt'a neden bu kadar duyarsız ki acep?

Sinan 10 Yıl Önce

Açıklama süper, helal olsun. Ama adamlar koca taşhanı açtılar, köprülü kavşak açtılar, hastaneye ek yaptılar, tabi onların karşılığı olarakta bugün koca bir destek gördüler. BAYBURT'u çantada keklik görenler cevabınızı inşallah 30 martta alırsınız. Bu BAYBURT ki hiçbir şekilde vatanına ve milletine başkaldırısı, gösterisi bulunmayan BAYBURT. BAYBURT'u buna layık görenler utansın. Yüzleri kızarmadan oy isteyenler utansın. Birazda biz utanalım BAYBURTLU olarak. Gidip gelip Bayburt'u koca bir "hiç" görenlere oy verdiğimiz için!

Muharrem Okumuş 10 Yıl Önce

İstanbul'da yaşayan memleket aşığı bir Bayburtluyum. İstanbul'da oyumu Başbakana vereceğim ama Bayburtumun kaderini değiştirin artık, oy vermeyin. Belki o zaman değerimizi anlarlar ve hizmet alırız. Yoksa her zaman olduğu gibi, nasılsa çantada keklik misali, al oyu yat üstüne. Yahu bir Cumhuriyet caddesi var orayı bile düzenleyemiyorlar. Yazıklar olsun Bayburtumu yönetenlere!

KEMAL 10 Yıl Önce

Kalemine sağlık 'bakan'ları iyi analiz etmişsin. Biz vatandaşta bize 'bak'sın diye birilerini seçip bir yerlere gönderiyoruz hatta hatta birisi hep bizle ama AİLESİNE BAKMAKTAN sıra bize gelememiş VAY HALİNE BAYBURT'UM VAY HALİNE!!!

Bilal Kantar'a 10 Yıl Önce

Bilal kardes AK Parti Bayburt'a duyarsiz degil.. Siyasi kurumlar anlaminda Bayburt'ta ki yoneticiler vasifsiz en alttan en ust kademeye kadar hicbirini ayirt etmeden soyluyorum bunu.. Acik cek BAsbakan'in yanina Milletvekilini, il baskanini, belediye baskanini 15 gunlugune yerlestir... Bunu yapacagini da 6 ay onceden ucune de soyle.. 6 ay oncesinden Basbakan' in yaninda 15 gun kalacaklarini bilsinler.. 15 Gun sonunda bir de Basbakan dileyin benden ne dilerseniz desin Cevabi yaziyorum: Caninizin sagligi sayin Basbakan im der geri donerler.. Evet Bayburt'a hizmet edecek adam DAVA adami olacak.. Bayburt'un sorunlarini kendisine dert edinmis olacak.. Benim Bayburt'a hizmet etmek gibi bir DAVAM var diyecek ondan sonra cikip siyasetini yapacak.. Yoksa simdikiler gibi Adamin Adami olur, aman kimsenin ayagina basmayalim, "Arakli tunelini yapiyoruz ama Gumushaneliler ne der" derse bu memleket daha cok merkezi hukumetin lutfuna ihsanina bakar...

BAYBURTLULAR 10 Yıl Önce

Sevgili yorumcu arkadaşlar, ne olur biraz radikal yazalım pratik örnek "GÜMÜŞANEDEN TREN GEÇER İSE.7 MİLYAR DOLAR, "BAYBURTTAN TREN GEÇER İSE, 3.6 "NEDİR BU OYUN BAYBURT AKP YÖNETİMİ VE VEKİL özbek BEY??

BAYBURT SEVDALILARI 10 Yıl Önce

BAYBURT AKP YÖNETİMİNE TREN PROJESİ SÖYLENİYOR,CEVAP O İŞ BİTTİ DİYORLAR YANİ G.HANEDEN GEÇECEK BU PROJENİN BİR SORUMLUSU DA SN RACİ BAYRAK DİYORKİ G.HANE PİR AHMETTEN BAYBURTA MAKAS VERİLİR DİYO VE AKP Yİ VE DİĞERLERİNİ KINIYORUZ.

Burhan 10 Yıl Önce

Asya karadeniz demiryolu Bayburttan geçmesi için.17ooo bin imza toplandı. sn vekil özbek bu dosyayı,başbakana götürmedi, iletmedi. bu nasıl anlayış, bu nasıl iştir anlamak mümkün değil.!? doğru değil ise basın toplantısı yapsın.

Gülay Yıldız 10 Yıl Önce

Vah gariban Bayburtlular vah, vahki ne vah, herşeyde vatanım sağolsun diyen Bayburtlu kimse seni umursamıyor tek kiymetin vereceğin oyun

Gürbüz 10 Yıl Önce

Daha çok bakar geçerler. Eğer bir girişimde bulunurlar, ya da zülfü yare dokunurlarsa akıbetleri kurucu rektör Mollamahmutoğlu gibi olur. Sizde hatırlarsınız. Ama sizde onu yazılarınızda galyana gelerek eleştirdiniz. Değil mi? Bu yazdıklarınızı o daha net ifadelerle hem de yerel siyaseti, mülki idareyi ve STK ları eleştirerek dile getirdi. Neye mal olursa olsun. Bence o karadeniz bölgesinde de tehdit olarak algılandı. Ayrıca, iktidar partisi de onu tehdit olarak algıladı. Yalan yanlış bahanelerle önünü kesti. Bugün olup biten gibi. Bayburt artık ceketimi koysam kazanırız diyenlerin sözleri sizi incitmiyor mu? Kurucu rektörün sözlerini öyle yansıttılar. iş kendilerine gelince başka...

A.Ahmet Hasretoğlu 10 Yıl Önce

Ağlamak geliyor içimden, hasret nedir bilirmisiniz? Yaşayan bilir, Bayburt garip! Ama neden ve niçin? Gün ola harman ola. Yeni bir güneş doğuyor, belki yarın belki saat kala, gelecek güzel, takdir yaradanındır. Hoşçakalınız.

Yılmaz 10 Yıl Önce

''Bakanlar'' baktı geçti, Coruhsa aktı geçti, Kırılmayın gardaşım, Bayburt'un içi geçti

Bünyamin Şerifzade 10 Yıl Önce

Dik dur eğilme tarihi Bayburt, zaten öylesin! Gün batmış, yine de bizimsin ama yakındır, sabah güneşi doğacak, mutlak! Sn Okutmuş, tebrikler.

Salih CENGİZ 10 Yıl Önce

Kalemine, aklına sağlık sevgili Kürşat.. Muhteşem bir İRONİ.. Zımba gibi bir yazı. Anlayan'da anlamayanda anlasın artık. Yalovadan selamlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.