Bayburt Postası

Erzurum-Trabzon arasındaki ihmaller zinciri!

Bayburt

Bayburt’ta şehirler arası ulaşımın yapıldığı çevre yolu üzerindeki trafik yeni yapılan çalışmalara rağmen eskisinden daha tehlikeli hale geldi!

Bayburt Postası - Bayburt’ta şehirler arası ulaşımın yapıldığı çevre yolu üzerindeki yaya geçidi görenleri hayrete düşürüyor. E-95 Karayolu’nun Erzurum-Trabzon arasındaki güzergâhını iyileştirmek için kent merkezine yapılan transit geçiş noktalarının ardından bölgedeki şehir içi ulaşım da eskisinden tehlikeli hale geldi. Yeterli önlemlerin alınmadığı ve yanlış projelendirildiği şeklindeki tartışmalara rağmen trafiğe açılan her iki noktadaki uygulamalar ve ihmaller zinciri tepkilere neden oluyor.
Ölümcül kazalara da neden olan hastane kavşağı ve köprülü kavşak ile ilgili tepkiler sürerken, aynı güzergâhın devamında yer alan alt geçitin bulunduğu noktadaki trafik akışı da yine her yönüyle tartışma konusu.

Trabzon istikametinden Erzurum istikametine giden yabancı araçların kent merkezinden geçtiği en kritik noktaya yaya yolu koyulması şaşkınlıkla karşılanıyor. Daha önce yayalar için üst geçidin mevcut olduğu fakat sonradan kaldırıldığı için vatandaşların kullanmak zorunda kaldığı yaya yolu, adeta bir tuzak gibi!

Üst geçit niye kaldırıldı ya da niye yok?

Erzurum istikametine doğru giden araçların alt geçidi geçtikten sonra çok kısa mesafede yaya geçidine dalması, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Araçların, herhangi bir kontrol noktası oluşturulmadığı için yayalara çarpmaması ise adeta bir şans meselesi!

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, şehirler arası ulaşımın yapıldığı yol üzeri yaya geçidindeki tehlikeye dikkat çekti. Yaya geçidini özellikle öğrencilerin kullandığını belirten vatandaşlar, yenilenen yol çalışmalarının ardından birbirinden bağımsız ve daha güvenli hale gelmesi hedeflenen yaya ve trafik akışının aksine eskisinden daha tehlikeli hale dönüştüğünü söyledi. Söz konusu alanda daha önce yayalar için üst geçidin bulunduğunu fakat sonradan kaldırıldığını da hatırlatan vatandaşlar, can kaybı yaşanmaması için yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini vurguladı.

SORU / YORUM -
Yoğun şikâyetler ve gelen tepkiler üzerine yeniden yapılmak üzere sökülen Kışla kavşağında çalışmalar sürüyor.

Hem çalışmaları takip etmek, hem de yaya geçidi ile ilgili vatandaşların dikkat çektiği tehlikeyi görüntülemek için Kışla kavşağında bulunduğumuz sırada objektiflerimize ilginç görüntüler de takıldı. Yayalar için tehlikeli bir macerayı gözlemlediğimiz saatlerde, şehirler arası yola giriş ve çıkışları sağlayan yan yol uygulamasının trafik kurallarına aykırı bir şekilde kullanıldığına tanık olduk. Uyarı levhalarına rağmen araçlar, hem girişte hem çıkışta korkusuz bir şekilde çevre yolu üzerinde manevra yapıyor, sürekli bir şekilde ve alışagelmiş bir halde devam ettiği gözlenen bu trafiğe aykırı U dönüşü öncesinde veya sonrasında araçların yan yolu ters yönde kullanması da ayrıca göze çarpıyor!

Daha önce vatandaşların gazetemiz aracılığıyla dikkat çektiği hastane kavşağına ek olarak halen daha otogar önüne talep edilen döner kavşak ile birlikte aynı güzergâhın devamında uyarı levhalarına rağmen U dönüşü yapabilen sürücüler tarafından da artık kerhen bir kavşak oluşturulmuş!

Ve biri viyadük, diğeri alt geçit olmak üzere E-95 Karayolu’nun Erzurum-Trabzon arasındaki güzergâhını iyileştirmek için milyonlar harcanarak yapılan bu transit geçiş noktaları ise işte tüm bu ihmaller ve tartışmalı uygulamalar zincirinde amacının dışına çıkmış durumda!



Yorumlar (3)

Bayburt Kalesi 9 Yıl Önce

Bu konuda herhalde yirmi defa yazdım ,yazmaktan da usanmıyorum,yazacağım... Yazıklar olsun bu yol iki yıla yakın kapalı kaldı da,Erkek Meslek lisesinin önüne bir alt geçit yapmadılar...Şimdi kazaya davetiye çıkarıyorlar ,o mevkide öğrenci veya vatandaşımıza bir şey oldu mu nasıl hesap verecekler..Diyecekler ağzınızı hayırlı açın, açalım da görünen köy de kılavuz istemez,belediye ve kara yolları derhal ortaklaşa çözüm bulsunlar...ALT GEÇİT istiyoruz.....

vatandaş 9 Yıl Önce

Okumadan yorum yapıyorum Çok haklısınız ıyı konuya değindiniz

ALOŞ 9 Yıl Önce

Şehirlerin ilgi çekmesi şehir girişlerinin ferah ve değişik projeler ile oluşuna bağlıdır. Bu geçiş ile geçenler sanki yarı kapalı tunel ile şehri görmeden geçmeleri ve akıllarında soracakları soru Bayburt nerede şeklinde olarak terk edecekler bu diyarı. Kısacası ilginç bir proje bu yol. Herhalde ki tasarlayan ve uygulayanlar da Bayburt a böyle bir çekicilik vermek istemişlerdir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.