SP'den 'oy yoksa hizmet de yok' iddiası

Saadet Partisi İl Teşkilatı bir yazılı açıklama yayınlayarak seçim propaganda sürecindeki kaygılarını dile getirdi.

SP'den 'oy yoksa hizmet de yok' iddiası
Bayburt Postası - Saadet Partisi İl Teşkilatı bir yazılı açıklama yayınlayarak seçim propaganda sürecindeki kaygılarını dile getirdi.

İktidar partisinin vatandaşa Saadet Partisi belediye seçimlerini kazandığında işçilerin maaşını ödeyemeyeceğini, sağlık güvencelerinin iptal edileceğini, dar gelirliler için yapılan TOKİ konutlarının geri alınacağını söyleyerek oy istediği iddia edilen açıklamada, “Bu tür mesnetsiz söylemlere halkımızın kulak asmadığını gören bazı çevreler hızını alamayıp temeli olmayan korku kuleleri oluşturmaktadır” denildi.

Seçim vaatleri arasında su borçlarının ödeneceği gibi ifadelerin de yer aldığı belirtilen açıklamada, “Bütün halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki tüm bu sözler içi boş vaatlerdir. Hiç kimsenin kazanmış olduğu hakları elinden alınamaz, burası muz cumhuriyeti değildir” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde 5 öğrencinin siyasi görüşleri nedeniyle yurttan atılma iddialarına da yer verilen açıklamada, “Bizler zaman zaman barındığı yurttan disiplin suçundan veya işletmenin kurallarına aykırı davranışlardan dolayı ayrılan bir çok öğrencimizin haberini almaktayız. Şimdiye kadar bu öğrencilerimizin basın açıklaması yoluyla durumlarını ifade ettiklerine şahit olmadık. Bu öğrencilerimizin sıcağı sıcağına, ilimizi ziyarete gelen sayın Çevre Bakanı’mıza çiçek sunmakla görevlendirilmiş olmaları zihnimizde çeşitli soru işaretlerine sebep olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Bayburt’un toplum yapısı olarak sıradan bir şehir olmadığına, hangi siyasi görüşten olursa olsun insanların birbirlerini yakinen tanıdıklarına ve propaganda sürecinde söylenenlerin toplumu birbirine düşürmekten öte, kardeşi kardeşe husumete ve düşmanlığa sevk edeceğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokratik sistemlerde beş yılda bir yapılan seçimlerin arifesinde bulunuyoruz. Bu seçimlerin demokratik kültürümüze katkı sağlayacak bir seçim olması en büyük temennimizdir. Bayburt’ta ve ülkemizde gerçekleşecek seçimlerin şüphelere ve şaibelere mahal vermeden gerçekleşecek olması beklentimizdir. Ancak görünen o ki iktidarı elinde bulunduranların, insanımızın özgür iradesine ve siyasi rakiplerine ahlaki ve siyasi nezakete sığmayan yöntemlerle davranmakta olduğu izlenimi oluşmaktadır. Oysaki siyaset kendi içinde rekabet kuralları ve nezaketi gerektirmektedir. İnsanların hür iradesine değer vermek siyasetçilerin şiarı olmalıdır. Seçim çevremizde yaptığımız çalışmalar neticesinde aldığımız duyumlar üzere toplumu şu hususlarda bilgilendirmeyi siyasi bir sorumluluk olarak vazife bilmekteyiz.”

“Hizmet üretilemeyeceği AKP tarafından dillendirilmektedir”

“Saadet Partisi’nin seçimi kazanması halinde Ankara’dan gerekli maddi desteği alamayacağı için çalışanların maaşlarını ödeyemeyeceği ve Bayburt’ta hiçbir hizmetin üretilemeyeceği güçlü şekilde AKP tarafından dillendirilmektedir. Oysaki 1994-1999 yılları arasında muhalefette olup, merkezi hükümetten hiçbir katkı görmediği halde yapmış olduğu efsane hizmetleriyle hala kendinden söz ettiren Milli Görüş belediyeciliğinin tek temsilcisi olan Saadet Partisi; bulunamayanı bulmak, ödenemeyeni ödemek konusunda Türkiye şampiyonluğuna sahip bir partidir. Biz zoru başarır, imkansızı da ise zorlanırız. Bizim yapmış olduğumuz hizmetlere bu ithamda bulunanların hayali bile yetişemez. Bu tür mesnetsiz söylemlere halkımızın kulak asmadığını gören bazı çevreler hızını alamayıp temeli olmayan korku kuleleri oluşturmaktadır.”

Yeşil Kart ve TOKİ konutları konusu


“Bayburt’ta Yeşil Kart sahiplerinin sağlık güvencelerinin iptal edileceği, TOKİ  tarafından yapılmış olan gelir düzeyi düşük vatandaşlarımıza yönelik konutların geri alınacağı, İş-Kur vasıtası ile geçici istihdam edilen çalışanların iş haklarının feshedileceği, erzak yardımlarının kesileceği,  Köydes, Sodes gibi sosyal içerikli projelerin kaldırılacağı konusunda vatandaş üzerinde psikolojik bir harekat yürütülmektedir. Bununla da yetinmeyip insanların zaaflarını kullanmaya çalışmakta; su borçlarının ödeneceği vb. ipe sapa gelmez vaatlerde bulunmaktadırlar. Bütün halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki tüm bu sözler içi boş vaatlerdir. Hiç kimsenin kazanmış olduğu hakları elinden alınamaz, burası muz cumhuriyeti değildir. Yürütülmekte olan Avrupa Birliği destekli projelerin iptal edilebilmesi söz konusu değildir. Mevcut projelerin hükümetle herhangi bir alakası yoktur. Ayrıca insanların oylarını gasp etmek adına böylesine siyaset ahlakına ve insan onuruna sığmayan ifadelerde bulunulmasını da yüce halkımızın vicdanına havale ediyoruz. Mevcut siyasi parti liderlerinin kutuplaştırıcı söylemlerinin toplumda olumsuz yansımaları görülmektedir. Kutuplaştırıcı siyasetin kimseye fayda sağlayamayacağı gibi toplumda onarılması zor yaralar açtığı kesindir, somut örneği birkaç gün önce ilimizde yaşanmıştır.”

“Çevre Bakanı’na çiçek sundular”


“Birkaç öğrencimiz barınmış oldukları yurttan siyasi görüşleri nedeniyle ayrıldıklarını beyan etmişler ve bir basın açıklaması düzenlemişlerdir. Bizler, zaman zaman, barındığı yurttan, pansiyondan vb. disiplin suçundan veya işletmenin kurallarına aykırı davranışlardan dolayı ayrılan bir çok öğrencimizin haberini almaktayız. Şimdiye kadar bu öğrencilerimizin basın açıklaması yoluyla durumlarını ifade ettiklerine şahit olmadık. Böylesine hassas bir dönemde, daha önce dile getirilmeyen sorunların dile getirilmesi, ne hikmetse basın açıklamasına bütün basın mensuplarının çağırılmaması, bu öğrencilerimizin sıcağı sıcağına, ilimizi ziyarete gelen sayın Çevre Bakanı’mıza çiçek sunmakla görevlendirilmiş olmaları zihnimizde çeşitli soru işaretlerine sebep olmaktadır.”

“Kardeşi kardeşe husumete ve düşmanlığa sevk ediyor”


“Bayburt’un toplum yapısı olarak sıradan bir şehir olmadığı, hangi siyasi görüşten olursa olsun insanların birbirlerini yakinen tanıdıklarını biliyoruz. Bu tür hadiselerin,  toplumu birbirine düşürmekten öte, kardeşi kardeşe husumete ve düşmanlığa sevk edeceğinin bilinmesi faydalı olacaktır. Bütün kesimlerin itidali telkin etmesi ve olaylara sağduyulu bir şekilde yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç olarak tüm dikkat çekmek istediğimiz bu konularda gerek sağlıklı bir seçimin olabilmesi için gerekse toplumsal barışın ve huzurun devamı için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi önemli bir vazifedir. Kamuoyuma saygıyla sunarız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 10 yıl önce

Bunu sadece Bayburt'ta değil tüm yurtta yapıyorlar. Zannediyorlar ki herkes kendileri gibi; Allah'tan korkmaz,kuldan utanmaz.