Seçim sonucunu bir tek o bildi!

AK Parti’nin Bayburt genelindeki toplam oy oranıyla birlikte kazandığı belediye sayısıyla da seçimin en başarılısı olarak sandıktan çıktığı 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nin sonucunu bir tek o bildi.

Seçim sonucunu bir tek o bildi!
Bayburt Postası - 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde sandıktan ezici çoğunlukla çıkan AK Parti, 18’i büyükşehir olmak üzere 49 il ve 581 ilçe belediyesini kazandı. Ülke genelindeki toplam oy oranıyla birlikte kazandığı belediye sayısıyla da seçimin en başarılısı olan AK Parti, Bayburt’ta da 5 belediyeden 4’ünü göğüsleyen parti oldu.

Bayburt Belediye Başkanlığı’nı Mete Memiş’le yüzde 52,1 oy oranıyla kazanan iktidar partisi Demirözü’nde de oyların yüzde 56,8’ını alan Selami Ersen’le ipi göğüsledi. Bayburt’ta 2 beldeden biri olan Gökçedere’de Saadet Partisi ve Arpalı’da ise MHP ile ile yarışan AK Parti, çok az bir farkla her iki belde belediyesini kazanmayı başardı.

Özbek, sonucu önceden bildi

30 Mart akşamı yerel seçimler hakkında kamuoyundaki seçim tahminlerinin aksine bir değerlendirmede bulunan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, seçimi yüzde 50 ile kazanacaklarını iddia etmişti. 

Özbek, 2004’de yüzde 30, 2009’da yüzde 35 ile kazandıkları belediye seçimlerini bu defa yüzde 50 ile kazanacaklarını iddia etmiş; “Biz inşallah AK Parti olarak büyük bir zafere imza atacağız. 9 belediyemiz vardı şu anda 5 belediye olarak seçime giriyoruz. Şu iddiada da bulunmak istiyorum, inşallah Bayburt’ta 5-0 yapıyoruz. O şekilde bir görüntü var. Halkımızın o şekilde bir teveccühü var. Bunu tüm kamuoyuna bu şekilde duyurmak istiyorum” demişti.

Aydıntepe "henüz" belli değil...
YSK seçimi iptal ederek yeni tarihi işaret etti...
1 Haziran 2014'te yeniden sandık başına...





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan 10 yıl önce

Tebrik ediyorum Sayın Milletvekilimi. Yalnız biraz yardımcı olsun banada. Onun yüzünden işsiz kaldığım için bol bol iddaa oynuyorum. Tahminleri tutuyor bir ara maçlarla ilgili banada tahmin verirse sevinirim.

Avatar
Cahal Köyli 10 yıl önce

Bayburtta ak partiden emin agayida aday gostersen en az % 50 oy alir. Durumumuz o kadar vahim. Sayin vekilimiz muneccimlige baslamis eyi para kaldurur. Yeni isi hayirli olsun. Nasil olsa yakinda istifa edecekmis. Bi de su cumhuru reislik dumenini anlatsa yada tahminlerde bulunsada bizde basinda cikan haberlerin aslini ogrensek.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Ekmek almaya bile yollamam bu adamı. Aydıntepede halkın iradesine engel oldu.

Avatar
Tolga 10 yıl önce

Her zaman söylüyorum bayburt akp için çantata da keklik yok böyle zihniyet cocuğa bile sorsan bilirdi