Saadet Partisi'nden 'anket' tepkisi

Bayburt'ta 2014 yerel seçimlerinin iddialı partilerinden biri olan Saadet Partisi, son günlerde Bayburt merkezde yapılan bir anket çalışmasını sert ifadelerle eleştirdi.

Saadet Partisi'nden 'anket' tepkisi
Bayburt Postası - Bayburt'ta 2014 yerel seçimlerinin iddialı partilerinden biri olan Saadet Partisi, son günlerde Bayburt merkezde yapılan bir anket çalışmasını sert ifadelerle eleştirdi. 

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Bayburt’ta taraflı, yönlendirici ve ayarlayıcı bir firma tarafından anket çalışması gerçekleştirildiğini ve seçmene AK Parti, CHP ve MHP sorulduğunu ifade ederek, “Bayburt’un “B” sinden haberi olmadığı anlaşılan bu art niyetli anket kuruluşu, insanlarımıza belediye seçimindeki oy tercihlerini sormuşlar ve tercih olarak da sadece AKP, CHP, MHP adaylarını sunmuşlardır. Bu nasıl bir kara cahilliktir ki, bu nasıl bir aymazlıktır ki, bu nasıl bir utanmazlıktır ki, bu nasıl bir tarafsızlıktır ki; Bayburt’ta seçim yarışını göğüsleyeceği şimdiden halkımızca ifade edilmekte olan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Burak tercihler arasında yer almamıştır” dedi.

Bekmezci, Anket çalışmalarının çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bir “tercih yaptırma” aracı olarak kullanılabildiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2014 yerel seçimlerinin yaklaşmakta olduğu şu günlerde, çeşitli kişi ve kurumlarca seçmenlerin nabzını tutmak amacıyla birçok anket çalışması yapılmaktadır ve yapılacaktır. Amacı insanların tercihlerini araştırmak olan bu anket çalışmaları ne yazık ki çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bir “tercih yaptırma” aracı olarak kullanılabilmektedir.”

“Ayarlayıcı Anketçiler”


“Ulusal basınımıza yansıyan “Anket Ayarlama” haberleri ortada iken, bundan ders alıp tarafsız bir anket çalışmasına imza atması gereken kuruluşlar tam aksine faaliyetler yürütmeye maalesef devam etmektedirler. Böylesine taraflı, yönlendirici, ayarlayıcı bir anket çalışması da ne yazık ki Bayburt’umuzda gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Kim oldukları, kime hizmet ettikleri merak edilen “Ayarlayıcı Anketçiler” Bayburt’umuzda sözüm ona bir anket çalışması yapmaya çalışmışlardır.”

“Seçmene Saadet Partisi sorulmamıştır”

“Bayburt’un “B” sinden haberi olmadığı anlaşılan bu art niyetli anket kuruluşu, insanlarımıza belediye seçimindeki oy tercihlerini sormuşlar ve tercih olarak da sadece AKP,CHP,MHP adaylarını sunmuşlardır. Bu nasıl bir kara cahilliktir ki, bu nasıl bir aymazlıktır ki, bu nasıl bir utanmazlıktır ki, bu nasıl bir tarafsızlıktır ki; Bayburt’ta seçim yarışını göğüsleyeceği şimdiden halkımızca ifade edilmekte olan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Burak tercihler arasında yer almamıştır.”

“Milli Görüş güneşi ufukta belirmiştir”


“Yoksa birileri, seçim sonuçlarını şimdiden gördüğünden uğrayacakları hezimeti en aza indirmek için insanları yönlendirmeye mi çalışmaktadır? Yoksa birileri, “Milli Görüş’ün” engellenemez yükselişini ayak oyunlarıyla halkın gözünden saklamaya mı çalışmaktadır? Bu ve benzeri panik hallerini yaşamakta olan tüm çevrelere diyoruz ki; ne yaparsanız yapın, hangi ayak oyunlarını oynarsanız oynayın, ne kadar gizlemeye çalışırsanız çalışın Milli Görüş güneşi ufukta belirmiştir. Buna benzer garabetlerin tekrar yaşanmaması dileğiyle yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu hatırlatıyor, takdiri en geçerli hakem olan kıymetli halkımızın vicdanına arz ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 10 yıl önce

Sizin oyları bdp ye kaydırmış olabilirler açılım zarar görmesin diye.

Avatar
Halil CEBECİ 10 yıl önce

Arkadaşlar gerçek ankete 4 kaldı bekleyin her seçimde yapıyorlar ama milli görüş 3 mislini alır hep. BU SEÇİMİN SÜPRİZİ SAADET PARTİSİDİR 31 MARTA bu yorumu yapanları bekliyorum.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Bayburt gibi bir yerde hırsızlara oy çıkmaması lazım.

Avatar
Mahmut 10 yıl önce

Tamam ankette olmaniz lazimda yasal hakki sakli tutmak ne alaka
mecburmu Saadeti ankete koymaya bu sirket

Avatar
Camal Kara 10 yıl önce

Mahmut doğru diyir serbest değil mi anket yapmak.. neyin mahkemesi..!