Özbek, MHP’ye yüklendi

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti aday toplantısında yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi’ne yüklendi...

Özbek, MHP’ye yüklendi
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti aday toplantısında yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi’ne yüklendi. Özbek, "İddia ediyorum, son 5 yılda AK Parti hükümetinin Bayburt’a yapmış olduğu hizmetin yüzde 5’i kadar MHP yaptıysa, ben bu siyaseti bırakacağım” dedi.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı konuşmada ‘MHP Bayburt’a iki hizmet yaptı, üçüncü bir şey yok’ ifadelerine MHP Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü  Pekmezci’nin cevap verdiğini hatırlatan Özbek, “MHP’nin Bayburt’a yapmış olduğu hizmetler nelerdir? Yiğidi öldürüp, hakkını vereceğiz. Yeni Şehir Parkı’nı yaptılar, orada çalışmayan havuz yaptılar, Kaleardı’nda 12 metre boyunda Bent Köprüsü yaptılar. Allah razı olsun. Bende dedim ki üçüncü, dördüncü yatırımı sayar mısınız?  Bana cevaben sayın MHP eski Belediye Başkanımız, ‘Belediye binasının 1. katındaki dükkanları geri satın aldık’ dedi. Ona da teşekkür ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin ihalesini de yaptılar. Burada MHP reklamı yapmıyorum. Peki ben bir şey diyorum. Kop Dağı tünelinin maliyeti 300 trilyon. AK Parti hükümetlerinden önceki iktidarların Bayburt’a yapmış olduğu hizmetler acaba 100 trilyon var mıdır? Yoktur maalesef” diye konuştu.

Konuşmasında isim vermeden Hizmet Hareketi’ni de hedef alan Özbek, “Bayburt’ta neler oluyor? Köyleri geziyorlar. Siyasiler değil ha! Birileri köy gezileri yapıyor. Yolaltı köyüne dün gidip 'Ak Parti'ye oy vermeyin' diyorlar. Onlar köy köy geziyorsa, 18 gün ev ev, köy köy gezip bu 'uzun adam'a gerekli desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Özbek, AK Parti döneminde yapılan, yapımına devam edilen ve planlanan projelere de yer verdiği konuşmasında şunları söyledi:



“Başbakan’ın Bayburt’a gelmesi için uğraşıyoruz”


“Sayın Başbakanımız 81 vilayette de miting yapmak için arzu ediyor. Tüm seçimlerde sayın Başbakanımız Bayburt’a gelerek miting yapmıştır. Ama maalesef bu seçimlere ait programında, şu an Bayburt yok ama uğraş veriyoruz. Başarırsak 30 Mart’tan önce sayın Başbakanımızı Bayburt’a getireceğiz. Sayın Bakanımızı da 81 vilayet istiyor. Bayburt’a geldiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” 

“Yüzde 5’i kadar MHP yaptıysa, ben bu siyaseti bırakmaya razıyım”


“12 yıl iktidarda Bayburt’a neler yapıldı? Geçenlerde MHP Meclis üyesi bir arkadaşla karşılaştık. ‘Ne yaptınız’ dedi. Bende belediye başkanımızın kitapçığını ve genel merkezin yapmış olduğu kitapçığı gösterdim. 12 yılı bir kenara bırakıyorum. Son 5 yılda Bayburt’un tamamına baktığımızda ne yaptığımızı görürüz. Ve iddia ediyorum, son 5 yılda AK Parti hükümetlerinin Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerin yüzde 5’i kadar MHP yaptıysa, ben bu siyaseti bırakmaya razıyım. Geçenlerde bir konuşma yaptım, bana hemen cevap verdiler. Dedim ki MHP’nin Bayburt’a yapmış olduğu hizmetler nelerdir? Yiğidi öldürüp, hakkını vereceğiz. Yeni Şehir Parkı’nı yaptılar, orada çalışmayan havuz yaptılar. Kaleardı’nda 12 metre boyunda Bent Köprüsü yaptılar. Allah razı olsun. Bende dedim ki üçüncü, dördüncü yatırımı sayar mısınız? Bana cevaben sayın MHP eski Belediye Başkanımız, ‘Belediye binasının 1. Katındaki ofisleri geri aldık’ dedi.  Ona da teşekkür ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin ihalesini de yaptılar. Burada MHP reklamı yapmıyorum. Peki ben de 1 şey diyorum. Kop Dağı tünelinin maliyeti 300 trilyon. AK Parti hükümetlerinde, önceki iktidarların Bayburt’a yapmış olduğu hizmetler acaba 100 trilyon var mıdır? Yoktur maalesef.”

“Demirözü barajı 300 trilyon para harcanarak bitirildi”


“Biz Kop Dağı’na, Araklı Tüneli’ni yapıyoruz. Bunları Recep Tayyip Erdoğan ve Bayburt’ta siyaset yapan siyasetçiler yaptırıyor. Pöske ve Vavuk  dağına tünel için uğraşıyoruz, yaptıracağız inşallah. Tüm köy yollarımız asfalttır. İçme suyu sorunumuz yoktur.  Sayın başbakanımız göç veren Türkiye’deki illere üniversite getirdi. Maliyeti 80 trilyon olan Selçuklu mimarisine uygun yeni kampus alanımızın inşaatına başlıyoruz.  Erzurum yolu üzerindeki 90 dönümlük alanı Milli Eğitim’e tahsis ettik. Buraya okullarımızın toplu şekilde yer alacağı eğitim alanı yapılacak. Şu anda Özel İdaremiz ihaleye çıkıyor. 50 trilyon kaynağımız var, inşallah eğitim kampüsümüz hizmete sunulacak. Yaşlılarımıza bakım ücreti ve maaş veriyoruz. Engellilerimize, engelli bakım maaşı veriyoruz. Demirözü barajı 300 trilyon para harcanarak bitirildi. Ondan sonra sulama ihalesi yapılıyor. 50 trilyonluk yatırım, şimdiden o bölgeye hayırlı olsun.

“Bayburt’a 1.5 milyar dolar hizmet geldi”     


“Çamur Barajı proje ihalesine çıktı, inşallah yakın zamanda yapım ihalesine çıkılacak. Kırklar  Barajının da proje ihalesi yapıldı. Sulama adına göletler yaptık, 10 tane daha yapacağız. Sağlık alanında 10 uzman doktor vardı, şu an 50 uzman doktorumuz var. Bayburt Devlet Hastanesi’ne ek bina yaptık. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz hizmete başladı. Bunları biz yaptık, AK Parti iktidarı yaptı. AK Parti’den önce IMF’den 500 milyon dolar borç isteyip, memurların maaşlarını veriyorduk. Bayburt’a 1.5 milyar dolar hizmet geldi, bundan sonra da gelmeye devam edecek.”

“Doğalgaz kullanım oranı yüzde 98”

“AK Parti belediyeciliğinin farkını Bayburt gördü. Bayburt’ta doğalgaz kullanım oranı şu an yüzde 98. Hacı Ali Başkana teşekkür ediyorum. Gerçekten bu yapımın önünü açmıştır. Kanalizasyon ihalesi yapıldı. Şehir içinde yüzde 60 su kaybımız var, şebeke suyu içilmez durumda. Şehir içi hattını da yapacağız. Bayburt inşallah AK Parti iktidarında hizmet almaya devam edecektir. Biz şimdi diyoruz ki, Bayburt’a biz bunları yaptık. Bu millete biz hizmetten başka ne yaptık? Gecemizi, gündüzümüze kattık ve hizmet etmeye çalıştık. İnşallah sayın Başbakanımızın önderliğinde hizmetlerimiz devam edecek.”

“Siyasi partililer değil, birileri köy gezileri yapıyor”


“Değerli arkadaşlar yerel seçimde biz bir ilk yapmalıyız. Yerel seçimlerde bu ilki yapmalıyız. Hani genel seçimlerde yüzde 65 oy veriyoruz ya, diyoruz ki bu ‘uzun adam’a en yüksek desteği vererek gerekli cevabı, gerekli kişilere vereceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ve bunu başaracağız. Bu arada, bakın Bayburt’ta neler oluyor? Köyleri geziyorlar. Siyasi partililer değil.  Birileri köy gezileri yapıyor! Yolaltı köyüne dün gidip “AK Parti'ye oy vermeyin” diyorlar. Onlar köy köy geziyorsa, 18 gün ev ev, köy köy gezip bu uzun adama gerekli desteği vereceğiz.”






Anahtar Kelimeler:
Bünyamin özbekAK PartiMHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur Abbasoğlu 10 yıl önce

Doğru söylüyormuş MHP bunda ne yalan var ki? Siz Bayburta ne yaptınız Allah aşkına ? kaç önerge sundun meclise? kaç defa mecliste bayburtun sorunlarını dile getirdin? size oy yok belediyeyide unutun gidin uyuyun mecliste sayın vekil!

Avatar
Safak Güngör 10 yıl önce

Ne 'ala' memleket. "Karşılık beklemeden" cümleyi baştan kurmuş sayın bakan...

Avatar
Sahin 10 yıl önce

Sayin vekil herseyi güzel sıralamis sin da biz gençlerden hiç bahsetmemissin üniversite mezunu yüzlerce Cumhuriyet caddesinde boş gezen gençler is bulabilmek için başka şehirlere geçip gidiyoruz buna ne diyeceksiniz

Avatar
Süleyman BURÇ 10 yıl önce

Sayın vekil MHP den ne kadar korkuyorsunuz? Bayburt Devlet hastanesi bile MHP tarafından tamamlanarak hizmete açılmıştır. TÜRK DÜNYASI PARKI, ŞEHİT OSMAN KIR KAHVESİ, belediyenin taşeronlara olan borçlarını bile MHP belediyeciliği sayesinde temizlendi. TOKİ yi asansörlü diye millete kabullendirdiniz. TARIM HİBE PROJELERİNİZİ kendi yandaşlarınıza verdiniz. İŞ-KUR'U SİYASİ EMELLERİNİZDE KULLANDINIZ. İş alımlarında kendi siyasi görüşlülerinize öncelik tanıdınız. 12 yılda BAYBURT'UN ALT YAPISINI yapamadınız. İçme sularının kirliiğini halletmediniz. KANALİZASYON ARITMALARINI YAPAMADINIZ. Bayburt üniversitesi kampüsü karşısı, Taş Köprü, Pönserek deresi mevkii pis kokudan geçilmiyor.

Yeşil kartlı sayısı 2004 te 5 bin,2013 te 16 bin. Esnaf icralık BAYBURT TA KEFİL BULAMAZSINIZ.

Teşvik yasasında BAYBURT neden 6. bölgede değilde 5.bölgede? BAYBURT'A GELEN HER MİLLETVEKİLİ SİZİN MİLLETVEKİLİNİZİN DİYOR. Maalesef BAYBURT 5. bölgede otomotiv, uzay, deniz ve demir yolları, madencilik, ilaç ve savunma sanayi yönelik teşvikler olduğu için bu teşviklerden faydalanamıyoruz. SAYIN MALİYE BAKANI ÇOK BÜYÜK CARİ AÇIK OLDUĞUNU KENDİSİ BEYAN EDİYOR.

Siz istiklal mücadelesi değil, istikbal mücadelesi veriyorsunuz. İnşallah bu YÜCE TÜRK MİLLETİ İSTİKLAL MARŞI YAZILMASINA MARUZ KALMAZ. CENAB-I ALLAH BAYBURT'UN ÇİLEKEŞ İNSANLARI 30 MARTTA BAYBURT BELEDİYESİNİ MHP'YE, İŞİ BİLENLERE TESLİM EDERLER. SAYGILARIMLA

Avatar
ÖZBAYBURT 10 yıl önce

Sizin suyunuz ısındı. Bayburt'ta gidicisiniz artık. 12 yıl tek başına iktidar 10 yıldır belediyedesiniz gözle görülür tek icraatınız 117 bin nüfuslu ili 75 bine düşürmek oldu, eksileriniz artılarınızı götürdü maalesef. AKŞAR'I İLÇE YAPMAK BOYNUNUZUN BORCUYDU NE OLDU? BELEDİYELİKTEN DE DÜŞTÜ KÖY OLDU KÖY

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

AKP için ev ev dolaşıp sizi MV olarak meclise gönderdiklerinde neredeydiniz Sn vekilim. Sizin nasıl o oylarla kazanmanız ananızın sütü gibi helal ise şimdi de başkalarının kazanması öyle. Önemli olan doğrunun yanında olmaları.

Avatar
Hayati Okumuş 10 yıl önce

Sayin Vekile soruyorum Manisa MHP Milletvekili Bayburt'un sorunlarını meclise taşıdığında kendisi ne iş yapıyordu? Akşam yastığa basını koyunca bende bayburta şu hizmeti yaptım, insanlar faydalanıyor diyebiliyor mu? mardin, batman, siirt milletvekilleri fabrika yapacak yerimiz kalmadi diyor!

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Adam o kadar kendini az görüyor ki bir ilin tek temsilcisi tek vekili Başbakanla aynı foto karesinde olmak için neler yaptı! Bayburt'a kendileri ne yapmış acaba Devlet olarak AKP zamanında kaç kişiye istihdam sağladı?