MHP: “Şaibe apaçık ortada!”

Şimdi de MHP, yarın İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi vereceğini açıkladı.

MHP: “Şaibe apaçık ortada!”

Aydıntepe’de seçim sonuçlarına dair yaşanan gerginlik dinecek gibi değil.

İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ve MHP parti yöneticilerinin gayretleri ile, Adliye önünde sükûnet sağlandı. Karara ve gelişmelere itiraz eden partililer, MHP İl teşkilatına götürülmeye çalışılıyor.

Kamera kayıtlarının silinebileceğini iddia eden bir kısım partili ise Adliye önünü terketmek istemiyor.

Bir partili; “Aydıntepe’de büyük olaylar çıkarsa, bunun sorumlusu kim olacak? Kazandığımız seçimi kimse haksız ve hukuksuz bir şekilde kendi lehine çeviremez. Buradaki insanların bir çoğu öğlen saatlerinde Bünyamin Özbek’in adliyeye gelip gittiğini gördü. Ne olduysa ondan sonra oldu. Kimse hakkımızı yiyemez, bunun hesabını da kimse veremez!” dedi. 

İtiraz üzerine 3 defa yapılan sayımların ardından Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği son karara göre oy dağılımı şöyle: AK Parti 748 oy, MHP ise 745 oy…

Şimdi de MHP, yarın İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi vereceğini açıkladı.



Doğan: “Gerekli başvurularımızı yapıyoruz, kimse bu hakkı masa başında yiyemez!”

Bu arada MHP Genel Merkezi’nin de konuyla yakından ilgilendiği ve gerekli girişimlerin başlatıldığını belirten MHP İl Başkanı Suat Doğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şaibeye bakar mısınız? 1006 nolu sandıkta, yani olayın yaşandığı sandıkta ilk sayımı aynı hakim yapıyor, mükerrer oy yok. İmzalı tutanak var. 15 dakika ara veriliyor. Aranın ardından garip bir şekilde, yeniden itiraz ediliyor. Ve 1006 nolu sandık açılıyor. İlk 9 oya dikkat çekmek istiyorum, sandıktan çıkan ilk 9 oy pusulasında, MHP’ye verilen oylar bunlar; 9 oy pusulasına da AK Parti’nin amblem kısmına milim şaşmadan aynı noktaya vurulmuş olduğu görülüyor. Yani hem Aydıntepe’deki sayımda, hem de 15 dakika önce yapılmış burada ki sayımda bu olan biteni ve bu güya sözde mükerrer olduğuna kanaat getirilen oyları 10’larca kişi görmüyor. Ama ne oluyorsa, 15 dakikalık aradan sonra yapılan itirazla bunlar ortaya çıkıyor! Şaibe açıkça ortadadır. Gereken ne ise o yapılmalıdır. Biz gerekli başvurularımızı yapıyoruz, kimse bu hakkı masa başında yiyemez!”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Develi 10 yıl önce

Ak Parti kazanacak, mhp öylesine kalacak tabii ki... Normal olarak Aydıntepe'de ülkesine sahip çıktı.. Söylenecek söz yok!

Avatar
Veysel Akbas 10 yıl önce

Aydin tepe ilcemizin Mhp ve Akparti adayi olan kiymetli baskanlarim 2 buyuk kabilenin adaylarisiniz ve 2nizinde surekli ikamet adresi aydintepe deyil biriniz secimi kaybettiyinde, diyerinizde baskanligi bittiginde gidecek orada yasiyan insanlar kiyamete kadar orada birlik icinde yasayacak lutfen bunun farkina varin ve yarin kolkola girip aydintepede halka tesekkur ziyareti yapin tansiyonu dusurun Adalet tecelli edecek milletin sozu yere dusmeyecektir bir tane vatandasimizin burnu kanar ise bu ikinizinde sonu olacaktir. Bu duygularla tum aydintepe sakinlerini akli selim olmaya davet ediyor muhabbetlerimi sunuyorum.

Avatar
Murat Aktaş 10 yıl önce

MHP lilerin olduğu yerde AKP nin vatanına sahip olmasını savunmak ahmaklıktan başka bi şey değildir. Eğer deseydinki AKP nin olduğu her yerde şaibe olur sana katılabilirdim

Avatar
Hanlı 10 yıl önce

İftiraya lüzüm yok, belgelerle haber yapın...

Avatar
Şafak Güngör 10 yıl önce

Şaibenin olmadığı yermi var? M.V olarak senin ne işin var adliyede. Madem YSK güvenmiyordunuz görevden alıp kendi adamlarınızı YSK başına getirseydiniz. Veya Direk atama yoluyla B.Başkanlarınızı atasaydınız. Nede olsa devletin gücü elinizde.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Aman cüzdanlara dikkat. Sadık elemanı gelmiş.

Avatar
A D A L E T 10 yıl önce

İNŞAALLAH YARIN DOĞRU KARAR ÇIKAR ALLAH DOĞRUYLA BERABERDİR

Avatar
Hartlı @Ali Develi 10 yıl önce

Ülkeyi soyup sogana cevırdınız calmadıgınız sey kalmadı halada yok akp vatansever yok bılmem ne gıbı sacma sapan yorumlar yapıyorsunuz. Akp nın vatansever oldugunu ımralıdakı katılle gorusmelerınden bız anladık. Ayrıca musluman gorunen akplılere bır soru Allahın ayetlerı ıle dalga gecen bır egemen bagısın bulundugu partıye oy vermek sızın ıtıkatınızı hıc sarsmıyor mu? vıcdanen rahat mısınız?