Malkoç, faturayı Salıcı’ya kesti

CHP’nin Bayburtlu siyasetçisi Kenan Malkoç, partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı’yı istifaya çağırdı.

Malkoç, faturayı Salıcı’ya kesti
Bayburt Postası - CHP’li Kenan Malkoç, CHP’nin İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı’yı istifaya çağırdı. Partinin önemli isimlerinden biri olan 24’ncü dönem İstanbul Milletvekili adayı ve geçtiğimiz 30 Mart Yerel Seçimler öncesinde Şişli’den partisinin belediye başkan aday adayı olan Bayburtlu siyasetçi Kenan Malkoç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

30 Mart seçimlerinde İstanbul’daki başarısızlığın adresi olarak partisinin İstanbul İl Başkanı Salıcı’yı gösteren Malkoç, “Tüm İstanbullulara ve partili yol arkadaşlarıma daha iyi bir İstanbul oluşturmak için İstanbul İl Başkanı’nı istifa etmeye davet ediyorum” dedi.

“30 Mart seçimlerinin sonuçları partimizde yeni ve güçlü bir yapılanmayı zorunlu hale getirmiştir” diyen Malkoç, şu açıklamayı yaptı:

“2009 seçimlerinde 600 bin farkla kaybedilen seçimler, bu kez 750 bin farkla kaybedilmiştir. Demek ki ortada ciddi bir başarısızlık var. Bu yerel seçim sonuçlarından sonra da bizim gibi düşünen partili arkadaşlarımın istek ve beklentileri de bu toplantıyı gerçekleştirmemizde büyük rol oynamıştır.  Bu seçim sayesinde İstanbul’un ve İstanbul’da yaşayan yurttaşlarımızın partimizden istek ve beklentilerine de şahit olmuş bir kardeşiniz olarak CHP’nin İstanbul’da acilen bir yenilenmeye ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz"


“Değişim şart”

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da başlatmış olduğu değişim hareketine bende Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir bireyi Kenan Malkoç ve yol arkadaşları İstanbul’da değişim düğmesine basıyoruz. İstanbul’da 2009 yerel seçimlerinde oy oranı yüzde 7 iken, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 8 olmuştur. Oy farkı 600 binden 750 bine çıkmıştır. Bazı ilçelerde kurtarıcı olarak getirilen ithal adayların CHP’ye hayal kırıklığı yaşattığı net olarak görülmüştür. Fatih’te ki adayımız bir önceki seçimde 30 bin olan oy farkını 50 bine çıkartmıştır. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür. Bu da gösteriyor ki örgütün yok sayıldığının karşılığı ağır olmuştur. Buna rağmen İstanbul’un emekçi örgütü ötekileştirilmesine ve yok sayılmasına rağmen elinden geleni yapmıştır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncelikle gençlik dedi, kadın dedi. Mevcut il başkanı bu iki gücü de yok sayarak en son sıralara attı. Demokrasinin gereği olan eğilim yoklamalarını dikkate almadı. Ahbap-çavuş, akraba ilişkileriyle meclis üyeleri belirlendi”

“Salıcı, örgüte hakim değil”

“CHP’nin tarihinde İstanbul’da ilk kez seçim kurullarına çift belediye başkanlığı listeleri verildi. İlçelerimizde seçime girememe tehlikesi yaşandı. Seçim kuruluna mevcut listeler değiştirilerek verildi. Bu da gösteriyor ki, mevcut il başkanı örgüte hâkim olamamıştır. Süreci yönetememiştir. İstanbul’da başarılı olduk diyen mevcut il başkanına sesleniyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu 2009 seçiminde ayakkabı kutuları bakanların çocuklarının evinde çıkmamıştı. Milyonlarca rüşvetin ses kayıtları yoktu. Ayetlerle dalga geçilmemişti, Cumalar cima olmamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin arkasında sermaye ve medya yoktu. Tüm bunlara rağmen CHP yüzde 38 oy almıştı. Şimdi ise o büyük yolsuzlukların çıkmasına rağmen yüzde 40 oy alındı. Aradaki oy farkı da 600 binden 750 bine çıktı. Artık başarısız olanların gidip başaracak olanların gelmesi zamanıdır. Değişimin düğmesine bugün burada basıyoruz. Mevcut il başkanı partimizin ve ülkemizin geleceğini düşünüyor ise istifa etmelidir. Eğer etmez ise önümüzdeki günlerde binlerce CHP’li yol arkadaşımla İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde mevcut il başkanını istifaya davet edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.